Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Leon ST 2013

Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa esiteltävä Seat Leon ST farmari jatkaa aiemmin tänä vuonna markkinoillemme tulleiden ja viisiovisen Leonin ja kolmiovisen Leon SC:n ilmettä pidemmällä korilla. Pituutta farmarilla on 4,54 metriä – 28 senttimetriä enemmän kuin viisiovisessa Leon-mallissa.
Autoesittely Seat Leon ST 2013

 

Leon ST painaa 1 233 kiloa, 45 kiloa sisarmalliaan enemmän. Tavaratilaa Leon ST tarjoaa takaistuimen selkänoja normaaliasennossa 587 litraa ja selkänojat käännettynä 1 470 litraa. Kuten sisarmalleissaan myös ST:stä näkyvyys on keskinkertainen. Etupilarit ovat kapeat ja keula näkymättömissä. Virtaviivaisesti muotoillut ulkopeilit eivät ole kaikkein parhaita lajissaan.

Sisustuksen viimeistely erottaa selkeimmin Leonin kalliimmasta saksalaissisarestaan Golfista. Edeltäjiin verrattuna kehitystä on tapahtunut, mutta mm. keskikonsolissa muovilaadut ovat halvan tuntuisia. Kojetaulun särmikäs muotoilu on persoonallinen. Hallintalaitteet eivät tarjoa yllätyksiä. Vakionopeussäädin on yhdistetty vilkkuviikseen konsernin halvemman ratkaisun mukaisesti. Tämä ei ole käytettävyydeltään kaikkein parhaita ratkaisuja. Kytkinpolkimen liikerata on pitkä. Käsijarru on perinteinen toisin kuin Golfissa. Ovikotelot eivät ole kovin tilavat. Ajotietokone on monipuolinen ja selkeä. Takaistuin on mitoitukseltaan ja muotoilultaan miellyttävä. Edessä tilaa on muuten mainiosti, mutta keskikonsoli on varsin leveä. Etuistuimina on tavanomaiset peruspenkit, joissa ei ole merkittäviä puutteita.



Moottorit, varusteita ja hinnat

Uuden Leon ST:n konepellin alle on tarjolla suoraruiskutteisia/-suihkutteisia ja turboahdettuja TDI- ja TSI-moottoreita tilavuudeltaan 1,2 litrasta 2,0 litraan ja teholtaan 63 kilowatista (86 hv) 135 kilowattiin (184 hv). Start/stop-toiminnolla ja jarrutusvoiman talteenotolla varustetun 77-kilowattisen 1,2 TSI-bensiinimoottorin yhdistelmäkulutus on 4,9 l/100 km (CO2-päästöt 114 g/km). 110-kilowattisen 2,0 TDI-dieselmoottorin yhdistelmäkulutus jää puolestaan 4,1 litraan sadalle (CO2-päästöt 106 g/km). Urheilullisinta moottorivaihtoehtoa edustaa Leon ST:n FR-versioon saatavissa oleva 2,0 TDI teholtaan 135 kW (184 hv). Moottorin suurin vääntömomentti on 380 Nm ja yhdistelmäkulutus 4,3 l/100 km (CO2-päästöt 112 g/km).



Vakiovarusteiden kuten monitörmäysjarrutuksen lisäksi uuteen Leon ST:hen on saatavana monia kuljettajan työtä avustavia järjestelmiä kuten mukautuva vakionopeussäädin ACC ja erilaisia ajoprofiileja mahdollistava mukautuva alustansäätö DCC (FR-version yhteyteen). Kuljettaja voi valita ajotyylinsä urheilullisen Sport-, mukavuuspainotteisen Comfort- tai taloudellisen ECO-profiilin välillä.

Uuden Seat Leon ST:n ensiesittely on Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Ennakkomyynti Suomessa alkaa Frankfurtin autonäyttelyn jälkeen ja Suomen markkinoille uutuus ajaa vuodenvaihteessa. Leon on ominaisuuksiltaan luokkansa ehdotonta parhaimmistoa eikä tiloista tai käytännöllisyydestä tarvitse tinkiä ulkonäön takia. Leon on hyvä vaihtoehto Golfia nuorekkaampaa ja persoonallisempaa autoa hakevalle. Uutuus tulee Suomeen tammikuussa 2014 ja sen lähtöhinta on 19 990 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin