Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Mii 2013

Alkukesästä 2012 Suomessa myyntiin tullut Seat Mii oli alkuvaiheessa myynnissä myös kolmiovisena, mutta parhaillaan Suomessa autoa myydään vain viisiovisena versiona. Viisiovinen Mii esiteltiin virallisesti Geneven autonäyttelyssä 2012.
Autoesittely Seat Mii 2013

 

Volkswagen Up!:n ja Skoda Citigon kanssa samasta puusta veistetyn Miin valtteja ovat erittäin kompakti koko, parhaimmillaan vain 95 gramman CO2-päästöt sekä irrotettava navigointi- ja viihdejärjestelmä.

Miin taloudellisuuteen vaikuttaa moottoreiden lisäksi muotoilu, jossa on johdonmukaisesti pyritty keveyteen. Ecomotive-versioissa moottorin taloudellisuutta on lisätty start/stop –toiminnolla, joka erityisesti kaupunkien ruuhkaliikenteessä tuo huomattavia säästöjä. Alimmillaan 60-hevosvoimaisen Mii Ecomotiven yhdistetty kulutus on 4,1 l/100 km ja CO2-päästöt 95g/km. Suuremman, 75-hevosvoimaisen version vastaavat luvut ovat 4,3 l/100 km ja 98 g/ km (automaattivaihteilla 4,5 l ja 105 g/km).



Seat Mii:ssä on Ibizan kaltainen leveämpi maski. Muut eroavaisuudet kalliimpaan VW-sisareen ovat vähäiset. Muutaman kilpailijan tapaan takaikkunat aukeavat vain takareunastaan saranoiden varassa.

Kaupunkiauto

Ainoastaan 3,56 metrin kompakti koko tekee Miistä täydellisen auton kaupunkiympäristöön. Omassa luokassaan autossa on myös suuri, 251 litran tavaratila, jota voidaan lisäksi kasvattaa peräti 951 litraan kääntämällä takaistuin alas.

Viisiovisessa versiossa tilat ovat paremmin käytettävissä ja lastaaminen helpompaa. Takaovien laajan aukeamiskulman ansiosta myös pienten lasten sijoittaminen takapenkin turvaistuimiin on vaivattomampaa. Auton leveys on 1,64 metriä ja sen akselinväli on 2,42 m. Tämä tarkoittaa sitä, että pyörät ovat lähellä korin kulmia.

Suuret takaikkunat parantavat näkyvyyttä joka suuntaan ja lisäävät näin turvallisuutta. Euro NCAP:n kolaritestissä täydet viisi tähteä saaneen Miin turvallisuus on poikkeuksellista. Autoon saataviin varusteisiin kuuluu City Safety Assist, joka seuraa kuljettajan apuna liikennettä, varoittaa kuljettajaa ja jopa jarruttaa itse, jos kuljettaja ei huomaa edessä hidastavaa tai pysähtyvää autoa.



Varustetasot ovat Reference ja Style. Lähtötaso Referenceen kuuluu mm. elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC), hill hold -mäkilähtöavustin sekä Seat Sound System 1.1 audiojärjestelmä.

Stylen mukana tulee mm. sähkösäätöiset ja -lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset etuikkunat, kuljettajan istuimen korkeussäätö ja kauko-ohjattu keskuslukitus.

Lisävarusteisiin kuuluu mm. Safety Assist -hätäjarrutustoiminto sekä navigaattorin, ajotietokoneen ja Bluetooth-handsfreen yhdistävä Seat Portable System -järjestelmä. Auton ulko- ja sisäilmeeseen voi vaikuttaa Chic- ja Sport Packeilla.

Seat Mii on kaupunkiautokolmikon edullisin vaihtoehto, sillä edullisimman version hinta on 10 995 euroa ja kalleimmankin version lähtöhinta jää alle 14 000 euron (1.0 75 hv aut. Style). Vastaava hintahaitari on Skodan merkillä varustettuna 12 883-15 322 euroa ja Volkswagenin logolla varustettuna 13 230 – 17 321 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin