Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Toledo 2013

Vuonna 2009 markkinoilta poistunut Seat Toledo on palannut kokonaan uudistuneena. Uuden hengen saanut Toledo on palannut muotoilultaan takaisin ensimmäisten sukupolvien sedan muottiin.
Autoesittely Seat Toledo 2013

 

Harvalle uuden Toledon tulemista seuranneelle on tuskin jäänyt epäselväksi, että auto on Skoda Rapidin sisarmalli. Toledo on hinnoiteltu hieman Rapidin alapuolelle, vaikka käytännössä autot ovat lähes identtiset. Toledon lähtöhinnat jäävät lähes poikkeuksetta noin tuhannen euroa Rapidin hinnoista. 1.4 TSI:n kohdalla eroa saadaan yli 1700 euroa.

Uusi Toledo on varsin menevän näköinen auto, joka tarjoaa varsin hyvän ulkonäkönsä lisäksi väljät sisätilat. Tavaratila vetää kiitettävät 550 litraa ja välipohjan alle saa piilotettua vielä 18 litran edestä lisää tavaraa. Tavaratilan luukku aukeaa ammolleen aina takaikkunan ylärajasta asti. Lastausaukko on siis todella suuri. Sisämateriaaleissa on käytetty paljon kovamuovia, mutta yleisilme on silti viimeistellyn oloinen. Mittaristosta ja hallintalaitteista voi selvästi tunnistaa Volkswagenin hengen.

Istuimet kaipaisivat lisää reisitukea, mutta muuten ne ovat tuttua tavaraa enemmänkin Skodan puolelta kuin Seatin. Tilaa niin kuljettajalle kuin takamatkustajille on erittäin hyvin. Taakse jää vielä mukavasti jalkatilaa, vaikka etupenkillä otettaisiinkin hieman rennompi matkustusasento.

Neljännen sukupolven Toledo perustuu Volkswagen Polon alustaan, mikä selittää auton kapeuden (1706 mm). Pituutta autolta sen sijaan löytyy 4 482 mm ja akseliväliä 2 602 mm.



Varustetasot

Varustetasoja on kaksi Reference ja Style. Referencen vakiovarusteisiin kuuluu mm. Kuljettajan istuimen korkeuden säätö, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö, etuistuinten lämmitys, manuaali ilmastointi, monitoimiohjauspyörä, ajotietokone ja sähkötoimiset etusivuikkunat.

Edellä mainittujen lisäksi Styleen kuuluu mm. etusumuvalot kulmavalotoiminnolla, nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, sähkösäätöiset ja – lämmitettävät ulkopeilit, sähköikkunat myös taakse, vakionopeudensäädin ja Style tasolla myös etumatkustajan istuimeen saa korkeussäädön.

Turvallisuusvarusteisiin kuuluu nykyaikainen turvatyyny varustus turvaverhoineen ja sivuturvatyynyineen. Etumatkustajan tyynyn saa kytkettyä pois päältä. Lisäksi auto on varustettu ABS jarruilla, elektronisella ajonvakautusjärjestelmällä (ESC), hätäjarruassistentilla (EBA) sekä ASR luistonestojärjestelmällä. Hill Hold – mäkilähtöavustimen saa vain 1.4 TSI DSG:n yhteyteen.

Moottorit ja hinnat

Bensiinimoottorivaihtoehtoihin kuuluu kaksi eri tehoista 1,2 -litraista TSI:tä ja 1,4 -litrainen TSI. Dieselvaihtoehto on 1.6 -litrainen TDI. Kuten moottorivalikoimasta huomaa, Toledoa ei ole suunniteltu urheilumielessä, vaikka ulkonäkö ehkä antaisi avaimet yhdelle tehokkaammallekin versiolle. Voihan toki olla, että sellainen on vielä tulossa.



1,2 – litraisista pienitehoisempi tuottaa tehoa 85 hevosvoimaa ja vääntöä 160 Nm. Yhdistetyksi kulutukseksi luvataan 5,1 litraa / 100 km ja CO2 päästöiksi 119 g / km. Tehokkaampi versio tuottaa 105 hevosvoimaa ja vääntöä 175 Nm. Tehokkaamman version mukana tuleva Start/Stop järjestelmä laskee yhdistetyn kulutuksen 5,0 litraan / 100 km ja päästöt 116 grammaan / km. Vaihteistona 85 hevosvoimaisessa on 5-vaihteinen manuaali ja 105 heppaisessa 6-vaihteinen manuaali.

1,4 – litrainen TSI:n parina on aina 7-vaihteinen DSG – automaatti. Tehoa moottori tuottaa 122 hevosvoimaa ja vääntöä 200 Nm. Näillä eväillä auto kiihtyy 0-100 km/h 9,5 sekunnissa ja saavuttaa 206 km/h huippunopeuden. Yhdistetty kulutus on 5,8 litraa ja CO2 päästöjä syntyy 134 g / km.

Dieselmoottorina on 1,6 TDI, jonka kulutuslukemat ovat porukan pienimmät, eli 3,9 litraa / 100 km. CO2-päästöjä moottori tuottaa 104 grammaa/km. 105 hevosvoimainen diesel antaa 250 Nm:n väännön. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 10,4 sekunnissa.

Edullisin Toledo on 1,2 TSI 85hv Reference ja sen saa kotipihaan 16.804,74 eurolla. Edullisin 1,4 maksaa 20.686,04 euroa kun taas kalleimmasta mallista eli 1,6 TDI Stylestä saa pulittaa 22.973,90 euroa. Hinnat ovat kieltämättä kilpailukykyiset, jollei edulliset. Luulisi näillä eväillä Toledon nousevan huomattavasti edeltäjiään suositummaksi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin