Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Fabia RS 2013

Fabian ensimmäisen sukupolven Fabia RS-malli oli Suomessakin erittäin suosittu. Se oli aikoinaan eniten myyty Fabia -malli. Skoda esitteli uuden sukupolven Fabia RS-mallin vuonna 2010. Uutta edeltäjään verrattuna oli se, että Fabia RS tuli saataville sekä hatchbackinä että farmarimallisena Combina.
Autoesittely Skoda Fabia RS 2013

Fabia RS-mallin keulaa hallitsee spoilerimainen etupuskuri ilmanottoaukkoineen ja takapuskurin diffuusori madaltaa auton olemusta. RS-mallin erottaa muista Fabioista lisäksi pyöreistä LED-huomiovaloista. RS -logosta auton maskissa ja takaluukussa, punaisista jarrusatuloista, tuplapakoputkista ja 17” –kevytmetallivanteista. HB-malliin voi ilman lisähintaa valita joko mustan, valkoisen tai hopean värisen katon ja kattospoilerin.

RS:n sisustuksessa esiin tulevat voimakkaasti sivuttaistukea antavat istuimet. Nelisäätöinen, muotoiltu kolmipuolainen RS-ohjauspyörä on nahkaa ja siinä on monitoimikatkaisimet radion käytölle sekä F1 tyyppiset vaihteenvalitsimet, joilla hallitaan 7-vaihteista DSG-suorakytkentävaihteistoa. Ohjauspyörän lisäksi myös vaihdevivun ja käsijarrukahvan pinta on nahkaa. Polkimet ovat rosteripintaiset ja niissä on kumiset liukuesteet. Lämpötilaa säätelee i Climatronic -automaatti-ilmastointi. Hatchbackin tavaratila on 300–1163 litraa ja Combin 480 - 1460 litraa.



Moottori

RS -mallin voimanlähde 1.4 TSI on kaksoisahdettu ja sen teho on 132 kW (180 hv). Vääntöä moottorissa on 250 Nm TSI –moottorin yhdistetty polttoaineen kulutus on 6,2 l/100 km ja CO2 -päästöt 148 g/km. RS HB –mallin huippunopeus on 224 km/h ja Combin 226 km/h. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 7,3 sekunnissa.

Moottorissa on bensiinin suorasuihkutus ja se on kaksoisahdettu turboahtimella ja mekaanisella ahtimella. Turboahdin ja mekaaninen ahdin toimivat käsi kädessä ja antavat ahtopainetta koko kierroslukualueelle. Mekaaninen ahdin antaa ahtopainetta, kun moottori on osittain kuormitettu ja kierrosluku on alle 2400 kierr. /min ja täydellä kuormituksella se antaa lisää painetta aina 3500 kierr./min nopeuteen saakka. Tässä vaiheessa turboahdin on saavuttanut täyden tehonsa ja jatkaa ahtamista täyteen kierroslukuun saakka.



Turvallisuus

Fabia RS -mallin ESP Plus-ajonvakautus on sovitettu auton suorituskykyyn. Sen ominaisuuksiin kuuluu ajonvakautuksen lisäksi mm. ASR -vetoluistonesto, HHC-mäkilähtöavustin sekä TPM -rengaspaineseuranta. Uutuutena tässä mallissa esiteltiin XDS, joka on tehokkaisiin autoihin suunniteltu elektroninen tasauspyörästön lukko. XDS parantaa pitoa mutkaisella tiellä, jolloin se tarvittaessa jarruttaa sisäkaarteen puoleista vetävää pyörää ja siten antaa lisää voimaa ulkokaarteen puoleiselle pyörälle. Tällä toiminnolla saavutetaan suurempi kaarrenopeus ja vakaus kaarteessa. Turvallisuus varusteisiin kuuluu myös kattava turvatyynypaketti.

Vakiovarustukseen kuuluu mm. monitoimiohjauspyörä radion säätimillä ja tiptronic-vaihtamisvivuilla, madallettu RS-alusta, vakionopeudensäädin, RS-mittaristo, jossa maxi-dot näyttö, LED-huomiovalot sekä RS-irtokangasmatot.

Skodan pikkusportin saa hatchback -mallisena omakseen vähän päälle 26 000 eurolla. Farmarimallista saa pulittaa noin 1000 euroa enemmän.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin