Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Rapid Spaceback 2013

Skoda esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä Rapid Spaceback -mallin, joka laajentaa merkin mallistoa vuoden 2013 lopussa. Kooltaan Rapid Spaceback sijoittuu Fabian ja Octavian väliin.
Autoesittely Skoda Rapid Spaceback 2013

Rapid Spacebackin kylkiä hallitsevat selkeät linjat, pitkä akseliväli (2602 mm) ja terävä, korkea vyötärölinja. Rapid Spacebackin korin C- ja D-pilareiden välissä on kolmas sivuikkuna. Perän linjat ovat selkeät. Musta diffuusorielementti tehostaa perän linjojen vaakajakoa kuten kookkaat takavaloyksikötkin, joissa takavalot palaessaan muodostavat merkille tyypillisen C-kirjaimen muodon.

Keulan muotoilu sisältää Rapid Liftback -mallista tutut elementit: Jäähdyttimen säleikkö, jossa on 19 pystyripaa ja kromikehys, uusi merkkilogo konepellin alaspäin taittuvassa osassa sekä ajovaloyksiköiden ja sumuvalojen neliapilamainen sijoitus. Rapid Spacebackiin on saatavissa lisäksi ksenon-ajovalot sekä sumuvalot kääntymisvalotoiminnolla.

Yksilöintimahdollisuuksiin on panostettu: Yksi lisävarusteista on kookas panoraama-lasikattoikkuna. Lasipinta yltää tuulilasin yläreunasta takalasiin saakka. Lasikaton koko on 1713 × 1155 millimetriä, josta läpinäkyvän osan koko on 1210 × 780 millimetriä. Voimakkaasti tummennettu, alemmas ulottuva takalasi yltää takaluukun pinnassa noin 10 senttimetriä Spacebackin normaalia takalasia alemmas.

Mitat, tilat ja turvallisuus

Spacebackin kokonaispituus on 18 senttimetriä Rapidin Liftback-mallia lyhyempi. Ulkomitat ovat: Pituus 4,30 metriä, leveys 1,71 metriä ja korkeus 1,46 metriä kätkevät sisäänsä yhtä väljät sisätilat kuin Rapid Liftback -mallissa. Akseliväli on 2,60 m. Takaistuimen jalkatilamitta on 64 mm ja takaistuimen pääntilamitta 980 mm.Rapid Spacebackin tavaratila on kooltaan 415 litraa. Takaluukkuaukon korkeus on 841 millimetriä ja kuormauskorkeus 677 mm. Takaistuimien selkänojien alas taittaminen suurentaa tavaratilan 1380 litraan. Takaistuimen keskikyynärnoja alas kääntämällä auton sisällä voidaan kuljettaa kapeita, pitkiä esineitä.

Turvallisuusvarustukseen kuuluu mm. etuturvatyynyt, etusivuturvatyynyt, päänturvatyynyt, korkeussäädölliset kolmipisteturvavyöt, etuturvavöiden kiristimet ja korkeussäädettävä pääntuet. ABS-jarrut ja ESP-ajonvakautus kuuluvat niin ikään vakiovarustukseen. Muita tarjolla olevia turvallisuusvarusteita ovat ksenon-ajovalot, rengaspaineseurantajärjestelmä, sumuvalot kääntymisvalotoiminnolla ja mäkilähtöavustin.

Rapid Spaceback -mallissa on ohjauspyörän akseliin vaikuttava sähkömekaaninen ohjaustehostin (C-EPS, Column-Electric Power Steering). Sähkömekaanisen ohjaustehostimen tehostusvoimakkuus riippuu ajonopeudesta. Kun kuljettaja kääntää ohjauspyörää, C-EPS-ohjaustehostin tehostaa tätä voimaa elektronisesti ohjatulla sähkömoottorilla, joka vaikuttaa ohjauspyörän akseliin. Tällaisessa ohjaustehostimessa ei enää tarvita perinteisten ohjaustehostimien tapaan ohjaustehostimen pumppua, paineputkia ja hydrauliikkaöljyä. Uudentyyppisen ohjaustehostimen tärkeimmät edut ovat täsmälliset ohjausominaisuudet, kevyempi paino ja pienempi tilantarve.

Voimanlähteet

Autoon on tarjolla kolme bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria. Moottoreiden tehot ovat välillä 63 ja 90 kW. Dieselmoottori 1.6 TDI 90 (66 kW/90 hv) tulee nyt Rapid Spacebackin myötä Rapid-malliston nykyisen 1.6 TDI 105 (77 kW/105 hv) -die­selmoottorin rinnalle. Tämän uuden 1.6 TDI 90 -moottorin CO2-päästö on 104 g/km ja polttoaineen EU-keskikulutus 3,9 litraa 100 kilometrillä. Tällä moottorilla varustettu Rapid Spacebackin GreenLine-versio kuluttaa 3,8 litraa 100 kilometrillä CO2-päästön ollessa 99 g/km. 1.6 TDI 90 -dieselmoottorin yhteyteen on saatavissa seitsemänvaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto.

Kaikki TSI- ja TDI-moottorimallit ovat varustettuna start-stop-käynnistyssammutus-automatiikalla, jarrutusenergian talteenotolla ja vierintävastukseltaan matalammilla renkailla (lukuun ottamatta 1.6 TDI 90 DSG). Bensiinimoottorivalikoimassa kahden nelisylinterisen 1.2 TSI -moottorin (63 kW ja 77 kW) yhteydessä vaihteisto on manuaalivalintainen. Tehokkaimmalla 1.4 TSI (90 kW/122 hv) bensiinimoottorilla varustetussa autossa on seitsemänvaihteinen DGS-vaihteisto.

Skoda Rapid Spacebackin lähtöhinta on 17 734,72 (1.2 TSI 85 Active).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin