Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Smart Fortwo 2008-2011

Suomen markkinoiden pienin ja ketterin auto on saksalainen smart Fortwo.
Autoesittely Smart Fortwo 2008-2011

Takavetoisen Fortwon valmistus aloitettiin vuonna 1998 ja mallin toisen sukupolven tuotanto alkoi vuonna 2007. Smart Fortwo on suunnattu erityisesti nuorille kaupunkilaisille.

Nimensä mukaisesti Fortwo on kahden hengen auto. Auton pituus on 269,5 cm ja leveys 155,9 cm. Kääntösäde on alle 9 metriä joten Fortwolla voi helposti ajella kapeimmillakin kujilla. Tavaratilaa on 220 litraa. Ilman tavaratilan suojaa  kattoon asti lastattuna tavaraa mahtuu mukaan 340 litraa.

Fortwo on saatavana coupe- ja avoversioina sekä kolmella eri varustetasolla (Pure, Pulse ja Passion). Lisäksi on Brabus –erikoismalli. Fortwo:n bensiinimoottorit ovat yksilitraisia ja kolmesylinterisiä. Vaihtoehdot ovat kaksi vapaastihengittävää bensiinimoottoria, turboahdettu bensiinimoottori sekä 0,8 litran turbodiesel. Taloudellisin on 33 kW:n diesel 3,3 litran keskikulutuksella ja 88 g/km hiilidioksipäästöllä. Tehoikkaimman Brabus –mallin teho on 72 kW:n ja kulutus 5,2 litraa sadalla.

Turvallisuusvarusteista vakiona on ESP-ajonhallintajärjestelmä, ABS –jarrut, Tridion turvarunko, hydraulinen jarruavustin ja törmäysenergiaa sitovat elementit edessä ja takana. Mukavuuspuolelta kaikista malleista löytyvät 5-vaihteinen sekventiaalivaihteisto ja kauko-ohjattu keskuslukitus. Pure -perusmallin varustelu on vaatimatonta.

Pulse ja Passion –malleissa on jo parempi vakiovarustelutaso, Pulsessa mukaan tulee mm. sähkötoimiset ikkunat ja panoraamakatto sekä Passionissa lisäksi ilmastointi ja vaihteistoon softouch – automaattinen vaihteisto-ohjelma.

Edullisin Fortwo Pure maksaa 11900 euroa ja kallein Fortwo Cabrio Brabus Xclusive 26900 euroa (huhtikuu 2008). Fortwon takuu on kaksi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Ruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin