Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Forester 2013

Viimeisimmän neljännen sukupolven Foresterin suorituskyky perustuu Subarun jatkuvatoimiseen symmetriseen AWD-nelivetoon, jonka toimintaa kontrolloidaan uuden elektronisen yksikön avulla sekä matalalle rakennettuun painopisteeseen. Subaru Foresterin ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 1997 ja nyt on siis Suomessakin aika siirtyä uusimpaan polveen.
Autoesittely Subaru Forester 2013

 

Ulkomitoiltaan uusi Forester on kasvanut edeltäjäänsä nähden pituutta 3,5 senttiä 460 senttiin. Suuremmat sisätilat edessä ja takana tuo 3,0 sentillä 264 senttiin kasvanut akseliväli. Maavaraa on 22 cm.

Uuden Foresterin yhteydessä Subaru tuo katumaastoautoluokkaan portaattoman Lineartronic-automaattivaihteiston yhteydessä vakiona toimitettavan X-Mode-järjestelmän. Se on kytketty kontrolloimaan muun muassa jyrkissä mäissä kuljettajan kaasu- ja jarrupolkimien sekä vaihteiston käyttöä, ja avustamaan tarvittaessa. X-Mode-järjestelmään kuuluu myös alamäkihidastin.

Forester on tunnetusti myös suorituskykyinen veto-auto, jonka ajonvakautta ohjaa parannettu VDC-ajonhallintajärjestelmä (Vehicle Dynamics Control System). Elektroninen järjestelmä auttaa auton ajamista liukkaalla kelillä ja se huomioi vetotilanteessa myös perävaunun liikkeet. Foresterin jarrullisen perävaunun vetopaino on 2000 kiloa.



Tilat ja ajo-ohjelmat

200 mm edellisestä mallista eteenpäin siirretty A-pilari tuovat lisäsenttejä niin etu- kuin myös takaistuimelle. Auton sivuovien avautumiskulma on aiempaa laajempi ja istuimien sijainti on uudelleen suunniteltu, parempaa näkyvyyttä ajatellen, joka onkin nyt erinomainen. Myös tavaratilan tilavuutta on kasvatettu ja sen toimivuutta parannettu, vaikkakin tavaratilaan näkyvyyden peittävän suojan alla tilaa on melko vähän. Takapenkkiläisille jalkatilaa on hyvin ja sivuttaissuunnassakin auto tarjoaa mukavat tilat kolmelle aikuiselle.

SI-DRIVE-järjestelmän avulla kuljettaja voi valita joko polttoainetaloutta tai urheilullista ajoa korostavan ajo-ohjelman. Automaattivaihteisten bensiinimoottorien yhteydessä valittavana on kaksi ajo-ohjelmaa, kun DiT-turbomoottorin yhteydessä vaihtoehtoja on kolme: Intelligent, Sport ja Sport Sharp. Kulloiseenkin ajotilanteeseen sopiva ajo-ohjelma valitaan ohjauspyörään sijoitetusta käyttökytkimestä. Matkustajan puoleiset turvatyynyt kytkeytyvät päälle ainoastaan silloin, kun istuimella on matkustaja.



Kolme moottorivaihtoehtoa

Suomessa uusi Forester on valittavissa kolmella 2.0-litran moottorivaihtoehdolla, joista yksi on diesel- ja kaksi bensiinivaihtoehtoa. Jokainen näistä on kooltaan matala 4-sylinterinen boxermoottori.

Foresterin dieselvaihtoehto tuottaa 147 hv/3600 r/min huipputehon ja 350 Nm väännön laajalla 1600-2400 r/min käyntikierrosalueella. Bensiinivaihtoehdoista malliston huipulle nousee uudelleen modifioitu, polttoaineen suoraruiskutuksella sekä turbolla varustettu DiT-moottori, jonka huipputeho on 240 hv/5600 r/min ja maksimivääntö 350 Nm/2.400-3600 r/min. Lisäksi kolmantena vaihtoehtona on 150 hv bensiinikäyttöinen boxermoottori.

Boxermoottorissa sylinterit ovat vaakatasossa molemmin puolin kampiakselia ja männät liikkuvat toisiinsa nähden vastakkaisiin suuntiin. Isku-vastaisku-liike vähentää moottorin värinää.

Foresterin vaihteistovaihtoehdot ovat 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä bensiinimalleissa portaattomasti vaihtava Lineartronic-automaattivaihteisto. Moottorikolmikon keskikulutus Lineartronic-vaihteiston yhteydessä on välillä 6,6-7,6 l/100 km. CO2-päästöjä syntyy 150-197 g/km.

Forester-malliston hinnat alkavat 32.866 eurosta (2.0 X). Kallein on 240 hevosvoimainen XT, joka maksaa jo lähes 52.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin