Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Impreza 2012

Vuonna 1992 ensiesitellyn Subaru Imprezan lähihistoria sisältää varsin pieniä teknisiä muutoksia, mutta monia enemmän tai vähemmän onnistuneita ulkonäön kohennuksia.
Autoesittely Subaru Impreza 2012

Nyt kuitenkin markkinoillamme on Impreza, jossa on Euroopan mallistossa aikaisemmat sedan- ja farmarikorit korvattu 5-ovisella viistoperällä. Tuttua aikaisemmasta ovat neliveto ja boxer-moottorit. Karmittomista ikkunoista on luovuttu, mutta myös persoonallisia ratkaisuja on mukana. Myös ulkonäkö on omanlaisensa vaikka yksityiskohdissa ja kylkilinjassa voi nähdä piirteitä vaikkapa BMW:stä tai Lexuksesta.

Uusi neljännen sukupolven Impreza on luvassa Suomeen vuoden 2012 aikana ja tästä syystä uutena myynnissä on ainoastaan urheilullinen WRX STI Sedan.

Tilat

Pituudeltaan 442-senttinen Impreza asettuu Golf-luokan yläpuolelle. Leveys ja korkeus sen sijaan ovat pienehköjä. Takaistuintilat jäävät niukan polvitilan takia jälkeen useimmista lyhyemmistä kilpailijoista. Polvitilaa on juuri riittävästi 185-senttiselle matkustajalle samanmittaisen takana. Onneksi pääntilaa on riittävästi, osittain matalan istuimen ansiosta. Sisätilat ovat myös leveydeltään kapeahkot.  Etuistuimet ovat perustasoa ilman suurempia puutteita. Selkänojan säätö on valitettavasti portaallinen. Sport-versiossa on urheiluistuimet, joissa on kiinteät pääntuet. Nekään eivät tarjoa tavanomaista parempaa sivutukea.

Impreza WRX STI

Tavaratila on hieman kilpailijoiden HB-malleja pidempi, mutta nelivetotekniikan vaatiman tilan takia pohja on korkealla ja tavaratilan tilavuus jää  verrattain pieneksi. Laajennetun tavaratilan pohjasta tulee tasainen ilman istuinosan kääntöä.

Nykyisten automallien osalta jo tutuksi käyneitä asioita ovat kylkilistojen puuttuminen ja suuret ulkopeilit. Myös heikohkot takanäkymät ovat tuttua muistakin malleista kuin Imprezasta. Kokonaisuutena näkyvyys on kuitenkin kohtuullisen hyvä.

Alustan kehittämisessä Subaru on ottanut merkittävän askeleen oikeaan suuntaan. Ohjaus on maantieajossa varsin tunnokas ja toisaalta auto reagoi hyvin ohjaukseen. Kaupunkiajossa ohjaus on hieman raskas eikä palauta kunnolla. Suuntavakavuus tuntuu hyvältä eikä tuulikaan heiluttele Imprezaa. Nelivetotekniikka perustuu käsivaihteisissa malleissa edelleen viskolukkoon ja autossa on myös alennusvaihteet.

Myös jousitus on entistä parempi. Alusta on edelleen jämäkkä, muttei liian kova. Vain pienet epätasaisuudet tuntuvat hieman takapuolessa. Melutaso ei aivan vastaa 2,0-litraisen Imprezan hintalappua. Rengasmelua on vähintään tavanomaisesti ja moottorin persoonallinen ääni ei ole kovin sivistynyt kiihdytyksissä.

WRX STI sisältä

Impreza-mallistoon oli alunperin saatavana varsin kattava varustetaso. Sekä 1,5- että 2,0-litraisen Imprezan mallimerkintä on R. Varustelussa on kuitenkin pieniä eroja. 2,0-litraisessa on mm. xenon-valot, ajovalonpesimet, ajonvakautusjärjestelmä, mäkipidätin ja kartanlukuvalot. Perusvarusteluun sisältyi mm. automaatti-ilmastointi, radio/CD, sähköllä säädettävät ja lämmitettävät ulkopeilit, sumuvalot, 6 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet. 2,0-litraisessa Sport-mallissa on lisäksi mm. avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, CD-vaihtaja ja stereoiden säätimet ratissa. Aktiivisia pääntukia urheiluistuimilla varustetussa Sport-mallissa ei ole.

Kojetaulun muotoilu on nykyaikainen ja linjakas. Kojetaulua ja etuovia piristävät alumiinilistat, mutta kokonaan keinonahalla verhoillut takaovet näyttävät alkeellisilta. Myös istuinten reunat ja taustat on verhoiltu melko halvalla kankaalla. Hallintalaitteet ovat selkeitä, vaikka muutamia hieman persoonallisiakin toteutuksia on mukana. Moottoria ei ole piilotettu nykytyyliin muovikatteiden alle. Konepellissä on kaasujouset.

Tällä hetkellä poistuvan malliston ainoa myynnissä oleva vaihtoehto on urheilullinen 300 hevosvoimainen WRX STI sedan, joka maksaa yli 75.000 euroa. Nelivetoinen STI kiihtyy 0-100 km/h 5,2 sekunnissa. Huippunopeutta luvataan 255 km/h. Yhdistetyksi kulutukseksi ilmoitetaan 10,5 litraa/100km ja CO2-päästöiksi 243g/km.

Neljännen sukupolven Impreza

Uuden sukupolven Impreza hatchback

Tulossa olevan uuden Imprezan korin akseliväli on kasvanut 2,5 senttiä ja auton A-pilari sijaitsee nyt 20 senttiä edempänä. Myös ovien rakenne ja muoto on uutta, ja oviaukot ovat aiempaa suuremmat.

Hintaa Suomen markkinoille ei ole vielä vahvistettu. Varmaa on se, että uuden Imprezan voimanlähteenä on ainakin viimeisimmän sukupolven 1,6–litran bensiinikäyttöinen boxermoottori, jossa on uusi Start-stop-pysäytysautomatiikka. Jatkuvalla nelivedolla varustetun uuden Imprezan manuaalivaihteiston rinnalle tulee tarjolle myös Lineatronic-automaattivaihteisto.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin