Autoesittely Subaru Legacy 2009-2011 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Legacy 2009-2011

Subaru Legacy on historiansa aikana uudistunut varsin pienin askelin. Myyntimenestys Suomessa on vaihdellut hinnoittelun mukana. Viimeinen vuosi on ollut poikkeuksellisen hyvä kilpailukykyisen dieselmoottorin ansiosta.
Autoesittely Subaru Legacy 2009-2011

Tavanomainen muotoilu

Muotoilultaan Legacy on edelleen varsin tavanomainen. Subarun omaa juttua muotoilussa ei ole oikein löytynyt. Dieseliin tuo urheilullisuutta konepellin suuri ilmanottoaukko. Mitoiltaan Legacy on suunnilleen Passatin kokoluokkaa, mutta luokassan Legacy on melko kapea. Edeltäjään verrattuna merkittävät muutokset ovat niin akselivälin kuin korkeudenkin lisääntyminen 8 sentillä. Niinpä Legacyssä ei tarvitse enää kärsiä pääntilan puutteesta.

Sisätilat kilpailukykyiset

Sisätilat ovat auton kokoon nähden kilpailukykyiset. Takana on hyvin tilaa joka suuntaan ja kulkeminen takaistuimelle on väljää. Istuimen muotoilu ei ole aivan mukavimpia ja keskitunneli on tavanomaista suurempi. Etuistuimissa on sama vaiva kuin Legacyssä ennenkin: selkänojan yläosa on veltto ja kaartaa taakse niin, että selkä saa tukea vain selkänojan alaosasta.

Ohjauspyörässä on nyt myös pituussäätö. Tavaratila on kooltaan melko suuri, mutta jostakin syystä Legacy sedanissa ei takaistuimen selkänoja ole lainkaan alaslaskettava. Apuna on ainoastaan suksiluukku. Farmarissa tavaratila on suuri, vaikka pohja onkin melko korkealla.

Näkyvyydeltään Legacyn selkeä korimalli on hyvä. Myös ulkopeilit ovat suuret.  Kääntöympyrän halkaisija on kohtuullinen nelivetoiseksi. Kylkilistoja on Subarustakaan etsiä.

Moottorit

Legacyn boxer-moottorit ovat samoja kuin edeltäjässä. Bensakoneet ovat 2,0- ja 2,5-litraiset. Suomessa myynti keskittyy 2,0-litraiseen dieseliin, jossa on tehoa 110 kW/150 hv ja vääntöä 350 Nm. Moottori on kaikin puolin kilpailukykyinen ja voimaa on tarjolla laajalla alueella. Tällä moottorilla Legacy kulkee kevyesti. Ilmoitettu kulutus on keskimääräistä suurempi.

Hyvä varustelutaso

Edellisen sukupolven aikana Legacy muuttui hyvin varustetuksi autoksi ja uusi malli jatkaa samoilla linjoilla. Vakiona on mm. xenon-lähivalot, 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, mäkipidätin, alumiinivanteet, sumuvalot, sadetunnistin, CD-vaihtaja, vakionopeussäädin, bluetooth, 2-alueinen automaatti-ilmastointi ja sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin. Koeajetussa Sport-mallissa on noin 3 000 euron lisähinnalla nahkaverhoilu, kuljettajan istuimen muisti sekä monia ulkonäköön vaikuttavia yksityiskohtia. Lisävarusteena on lähinnä metalliväri, dieseliin noin 740 euroa. Nahkaverhoilun ja kuljettajan istuimen muistin saa perusmalliin myös ilman Sport-varusteita.

Sisustus on laadultaan huolitellun tuntuinen, mutta muotoilultaan ja materiaaleiltaan hyvin perusjapanilainen tai itse asiassa hieman amerikkalaistyylinen. Mittarien taustat ovat yksityiskohtana mukavan näköiset. Ohjauspyörässä on oikeilla paikoillaan radion ja vakionopeussäätimen painikkeet. Säilytyslokerot ovat suurikokoisia.

Neliveto "kaupan päälle" 

Legacy on selkeästi kehittynyt aikaisempaan verrattuna. Subaru tavoittelee perinteisen, pienen mutta uskollisen ostajakuntansa laajentamista ja tämän takia on tehty myönnytyksiä tavanomaisempaan suuntaan. Esimerkiksi karmittomista sivuikkunoista on luovuttu. Olemukseltaan tällaisen auton voisi tuoda markkinoille lähes mikä tahansa japanilais- tai korealaisvalmistaja. Aidointa Subarua on jatkuva neliveto, jonka saa lähes kaupan päälle, sillä hinta ei ole juurikaan kilpailijoita kalliimpi.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin