Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Outback 2013

Subaru-mallisto uusiutuu nopeaa tahtia. Hetki sitten esiteltiin uusi Forester ja nyt on vuorossa uudistunut Outback. Outback –malliin on saatavilla Subarun ensimmäinen 2.0-litran boxerdieselmoottorin ja portaattoman Lineartronic-automaattivaihteiston yhdistelmä.
Autoesittely Subaru Outback 2013

Malliston toinen boxermoottorivaihtoehto on uuden sukupolven 2,5-litran bensiinimoottori. Moottori on varustettu jakoketjulla, joten se on huoltovapaa. Subarun mukaan Outbackin maantieajettavuutta ja ajomukavuutta sekä ajotasapainoa perävaunun vetotilanteissa on parannettu muun muassa pyöräntuentaa kehittämällä. Perusvaihteistona autossa on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Subaru Outbackin ulkoisen ilmeen muutoksiin kuuluvat uudelleen muotoillut ajovalot, etu- ja takapuskurit sekä kuusikulmainen maski. Sisätiloissa auton keskikonsoli sekä ohjauspyörä edustavat uutta suunnittelua. Autossa on myös uusi LED-valaistu monitoiminäyttö.



Auton mitat ovat pysyneet muuttumattomina, mutta etu- ja takaistuimille on saatu lisää tilaa. Pääntilaa on nyt 4,0 cm ja takana jalka- ja polvitilaa 6,2 cm edellistä mallia enemmän. Etuistuinten väli on kasvanut 3,0 cm, ja takaistuimen selkänojan kaltevuutta voidaan säätää. Tavaratilan lastausaukko on suuri ja tavaratila vetää . Lisätilaa saadaan kaatamalla takaistuinten selkänojat, jolloin tilavuus kattoon asti kuormattaessa kasvaa 1 726 litraan.

Myös sisätilojen materiaalit, värimaailma, keskikonsoli, LED-valaistu monitoiminäyttö, sähkötoiminen käsijarru sekä ohjauspyörä edustavat uutta suunnittelua.

Kelillä kuin kelillä

Subaru Outbackin alustarakenne on uudistettu Uudistettu alustarakenne sekä jatkuva neliveto tuovat merkin mukaan ajoon enemmän vakautta. Boxermoottorit yhdistettynä symmetriseen AWD-nelivetoon auttavat mökkireissun onnistumiseen huonommallakin kelillä.



Ohjaamoon kantautuvaan meluun on kiinnitetty huomiota aiempaa versiota enemmän. Etujousitus on toteutettu MacPherson-joustintuin sekä alatukivarsin, jotka kiinnittyvät apurunkoon, ja korin ja apurungon välissä on melua ja värinöitä vähentävät uudet kumipuslat. Myös ohjaustuntumaa ja erityisesti herkkyyttä on parannettu. Vaihteistona autossa on joko portaaton Lineatronic CVT –automaatti tai 6-vaihteinen manuaali (bensiinimoottorin yhteydessä vain automaatti).

Kaksi moottoria

Subaru Outbackin konepellin alta löytyy joko kolmannen sukupolven 2.0-litran boxerturbodiesel (110 kW/150hv/3600) tai täysin uusi 2,5-litran (127 kW/173 hv/5600) bensiiniboxermoottori.

Turbodieselmoottorin yhdistetty keskikulutus on korimallista riippuen  5,5-5,9 l/100 km ja moottorin CO2-päästöt ovat vastaavasti erittäin vähäiset (145-166 g/km).

Uuden iskutilavuudeltaan 2,5-litran DOHC-bensiinimoottorin yhdistetty polttoaineenkulutus on korimallista riippuen välillä 7,3-7,6 l/100 km.

Subaru Outback-mallin lähtöhinta on 40 960 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin