Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru XV 2013

Subaru XV ensiesiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2011. XV on crossover, joka on pyritty suunnittelemaan erityisesti eurooppalaisia autoilijoita ajatellen. Subaru esimerkiksi teetti laajan tutkimuksen ja haastatteli autoilijoita useassa Euroopan maassa, myös Suomessa.
Autoesittely Subaru XV 2013

 

Subaru XV on 445 cm pitkä, 178 cm leveä ja 157 cm korkea. Akseliväli on 263,5 cm. Foresteriin verrattuna auto on 10 cm lyhyempi ja matalampi, mutta akseliväliltään pidempi, minkä ansiosta auto on tilava sisältä. Ovien avautumiskulma on laaja, joka yhdessä matalien ja kapeiden kynnysten kanssa tekee autoon sisäänmenosta ja ulos tulemisesta helppoa. Subaru XV on crossover, jossa yhdistyy korkea maavara (22 cm) ja luokkansa matalin painopiste (58,5 cm).

Takaistuimet on sijoitettu melko korkealle, mutta pääntilaa on silti hyvin. Myös polvitila riittää. Leveyssuunnassa takatilat ovat melko niukat. Takaistuin on kaikkiaan mukava ja reilusti mitoitettu. Etuistuimissa on reilusti sivutukea ja korkeutta ja pehmustus on miellyttävä. Selkänoja ei kuitenkaan tue ristiselkää parhaalla mahdollisella tavalla. Kulku autoon on poikkeuksellisen helppoa niin edessä kuin takana.

Tavaratilan pohja on korkealla ja tilan korkeus jää niukaksi. Pituutta on kohtalaisesti ja litratilavuus nousee lähes kilpailijoiden tasolle. Laajennettuna tavaratilan pohjan ja takaselkänojien välillä on selvä, viistetty porras. Nostokynnys on vielä tilan pohjaa korkeammalla ja luukku kaikkiaan pienehkö.



Subaru XV-malliin on tarjolla kolme viimeisimmän moottorisukupolven moottorivaihtoehtoa, kuten 114 hv 1,6-litrainen bensiinimoottori ja sen yhteyteen saa myös Lineartronic-automaattivaihteiston. 1,6-litraisen lisäksi moottorivalikoimaan kuuluu 2,0-litrainen bensiinimoottori (150 hv) ja 2,0-litrainen boxerdiesel (147 hv). XV:ssä on aina vakiona symmetrinen nelivetojärjestelmä. Bensiinimoottoreiden varusteluun kuuluu vakiona polttoaineenkulutusta vähentävä start/stop-järjestelmä. Dieselmoottorin yhteyteen ei automaattivaihteistoa ole tarjolla.

Subaru haluaa XV:n avulla poistaa myytin nelivetoautojen korkeista polttoaineenkulutuslukemista ja päästöistä. XV:n 146 g/km hiilidioksidipäästölukemaan on tähän asti totuttu pääsemään vain kaksivetoisilla autoilla. XV-mallin monitoiminäyttö auttaa kuljettajaa muuttamaan ajotapaansa ekologisemmaksi. Näytöstä on mahdollisuus hakea erilaisia polttoaineenkulutusraportteja. Start/stop-toiminnolla varustetuissa malleissa on mahdollista hakea myös tietoa siitä, kuinka kauan moottori on ollut sammuksissa ja miten se vaikutti kulutukseen.



Näkyvyys XV:stä on ilahduttavan hyvä. Etuovien kolmioikkunoista on todellista hyötyä ja takaikkuna on nykyautojen joukossa poikkeuksellisen suuri. Ulkopeilit ovat suurikokoiset. Maasturityyliin korin uloimmat osat on suojattu muovilla.

XV on testattu EuroNCAP-testissä ja se sai viisi tähteä. XV:n on todettu selviytyvän hirvitestistä 72 km tuntivauhdissa. Tämän lisäksi XV sai lapsiturvallisuudesta kaikkien aikojen parhaan arvosanan. Kaikissa XV-malleissa on seitsemän turvatyynyä, turvavyön aukiolon varoitin kaikille viidelle paikalle ja VDC-ajonhallintajärjestelmä (luistonesto, pidonhallinta ja hätäjarrutehostin) vakiona.

XV:n perusvarustelu on perustasoa. Tavanomaisen tason ylittävät lähinnä tuulilasin alareunan lämmitys, 17" alumiinivanteet, aktiiviset pääntuet ja polviturvatyyny. Sport-mallissa on lisäksi mm. nahkaratti painikkein, bluetooth, vakionopeussäädin, 2-alueinen automaatti-ilmastointi, ksenon-valot, sadetunnistin ja tummennetut takalasit. Sport+ tuo lisäksi mukanaan avaimettoman käynnistyksen, nahkapenkit, 8 suuntaan sähköisesti säädettävän kuljettajan istuimen sekä lasikattoluukun.



Sisustuksen muotoilu on hyvin yksinkertainen ja vanhahtava. Linjasta poikkeaa Sport-mallissa oleva grafiikoiltaan tyylikäs värinäyttö. Pienikokoiseen näyttöön on ahdettu hengästyttävä määrä informaatiota, ja sen avulla esimerkiksi kulutusta pystyy seuraamaan monipuolisesti. Keskikyynärnoja ei oikein täytä varsinaista tehtäväänsä, mutta säilytyslokero sen alla on reilu. Säilytystilaa on kaikkiaan mukavasti. Hallintalaitteet ovat selkeät. Viimeistelyn laatu on hyvää, mutta muovit osittain halpoja.

Subaru XV:n maailmanlaajuinen ensiesittely Euroopan suurimmassa autonäyttelyssä Frankfurtissa oli historiallinen siksi, ettei Subaru ole koskaan aikaisemmin lanseerannut mitään uutta malliaan Euroopassa. Subaru XV tehdään Japanissa Gunman tehtaalla ja Suomeen malli saapui maaliskuussa 2012. Malliston hinnat alkavat 26 685 eurosta (XV 1,6).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin