Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Avensis 2012

Euroopassa suunniteltu ja valmistettu Avensis tuli markkinoille loppuvuonna 1997. Nyt mallimuutos tuo kolmannen sukupolven Toyota Avensikseen uudet muodot, lisää varusteita sekä pienemmät päästölukemat.
Autoesittely Toyota Avensis 2012

Avensis-mallisto käsittää kaksi korivaihtoehtoa, sedanin ja wagonin. Voimanlähteeksi voi valita sopivimman kolmesta bensiini- ja kolmesta dieselvaihtoehdosta. Varustetasoja on neljä; Linea Terra, Linea Sol, Linea Sol Plus ja Premium.

Uusi keula ja valot

Avensiksen uudistunut ulkonäkö viitoittaa tietä myös muulle uudistuvalle Toyota-mallistolle. Ulkomuodon muutokset korostuvat auton keulassa, jossa on erityisesti keskitytty ajovalojen ja etupuskurin muotoiluun. Etupuskurin suuri ilmanottoaukko ja leveä maski antavat autolle aiempaa voimakkaamman ja dynaamisemman olemuksen. Uudelleen muotoillun etupuskurin ansiosta auton pituus on kasvanut 15 mm molempien korimallien osalta. Lisämitta on kokonaisuudessa tullut auton etuylitykseen, jolloin akseliväli ja takaylitys säilyvät ennallaan.

Ajovalojen uudelleenmuotoilu toi mukanaan mm. päiväajovalot kaikkiin Avensis-malleihin. Myös takavalot saivat uuden ilmeen. Avensiksen sedan-mallissa takapuskuri muovattiin uudelleen, jolloin ulkonäöstä tuli kokonaisuudessaan tasapainoisempi. Kromilista rekisterikilven yläpuolella viimeistelee takaosan designin.



Varustelu

Linea Terra –version varustukseen kuuluvat esimerkiksi lämmitettävä tuulilasin alareuna, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäädöt, häikäisysuojien valaistut meikkipeilit, audion säätimet ohjauspyörässä, halogeenitoimiset päiväajovalot sekä dieselmallien polttoainetoiminen lisälämmitin.

Toyotan uusi Toyota Touch & Go -multimediajärjestelmä on vakiovarusteena Linea Sol -varustetasosta lähtien. Järjestelmää ohjataan 6,1 tuuman kosketusnäytöltä. Audion toimintojen lisäksi kokonaisuus sisältää navigointijärjestelmän, peruutuskameran sekä puhelimen ja kannettavien musiikkilaiteiden bluetooth-yhteydet.

Nykyaikaisen matkapuhelimen kautta Google-sanahakuja voi tehdä kohteista, joihin autolla ollaan suuntaamassa. Lisäksi Linea Sol -versiossa on mm. automaattinen ilmastointilaite, nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja vaihteenvalitsin, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistimet sekä sähkötoimiset takaikkunat.

Linea Sol -varustetasoon on lisäksi tarjolla Business-lisävarustepaketti, johon kuuluvat led-päiväajovalot, 17 tuuman kevytmetallivanteet ja Bi-xenon-kaasupurkausajovalot. Ne on varustettu AFS-kaarreajovalojärjestelmällä, jossa valokeila kääntyy auton käännöksen suuntaan. Wagon-mallissa lisäksi takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut.

Aiemminkin vaihtoehtona ollut Linea Sol Plus -varustetaso nostaa auton mukavuuden uudelle tasolle.  Uusia varusteita ovat Bi-xenon-kaasupurkausajovalot, AFS-kaarreajovalojärjestelmä, led-päiväajovalot sekä nahka-/alcantaraverhoilu. Vakiovarustelu sisältää lisäksi avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistysjärjestelmän sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet. Wagon-mallin Linea Sol Plus -tasoon saa lisävarusteena lasisen panoraamakaton.

Malliston huipulla on Premium-varustetaso, jossa panoraamakatto on vakiona ja sisäverhoiluun on käytetty nahkaa; valittavissa on kolme värivaihtoehtoa. Tähän versioon tulevat myös 18 tuuman kevytmetallivanteet.



Moottorit ja vaihteistot

Avensiksen kaikissa moottoreissa sovelletaan Toyota Optimal Drive -filosofiaa. Se tarkoittaa moottoreiden teho- ja vääntöarvojen kasvattamista ympäristön vaatimukset huomioiden.

2,0-litraisessa D-4D-dieselmoottorissa on uudenlainen turboahdin, ja muutoksia on tehty myös mm. palotilojen muotoiluun ja hehkutusjärjestelmään. Kehitystyön ansiosta ajomukavuus on parantunut huomattavasti; moottori on aikaisempaa hiljaisempi ja vääntökäyrä on aiempaa tasaisempi. Moottorin vääntö, 310 Nm, on käytössä aiempaa alhaisemmalla kierrosalueella 1 600–2 400 r/min, mikä takaa autolle paremman kiihtyvyyden. Uuden 2,0 D-4D -dieselmoottorin teholukemat ovat 91kW/124hv. Tämän voimanlähteen myötä Avensiksen hiilidioksidipäästöt alkavat arvosta 119g/km.



2,2 D-4D -moottorista on edelleen tarjolla kaksi tehoversiota. 110-kilowattinen (150 hv) tarjoaa vääntöä 340 Nm (2 000–2 800 r/min). Manuaalivaihteiston ohella tämän moottorin saa jatkossa myös kuusivaihteisella automaatilla varustettuna. Erillistä Sport-toimintotilaa käytettäessä automaattivaihteisen auton kulku sovitetaan kuljettajan ajotapaan sopivaksi. Käsin vaihtaminen onnistuu niin haluttaessa vaihteenvalitsimesta tai kätevästi ohjauspyörään sijoitetuista kytkimistä. Dieselmalliston huipulla on 130-kilowattinen (177 hv) versio 2,2 litran moottorista. Sen voimin Avensis kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa. D-CAT-järjestelmä huolehtii päästöjen puhtaudesta CO2-arvon ollessa 157 g/km.

Avensiksen bensiinimoottorit hyödyntävät Toyotan Valvematic-teknologiaa, mikä tarkoittaa polttoainetaloudellisuuden, tehon, väännön, reagointikyvyn ja hiilidioksidipäästöjen parantamista venttiiliajoituksen ja –noston jatkuvalla säädöllä.

Tarjolla on kolme eri vaihtoehtoa alkaen 97 kW:n (132 hv) 1,6-litraisesta Valvematic-moottorista. Sen vaihteistona on 6-portainen manuaalivaihteisto. Kokoluokkaa suurempaan, 108-kilowattiseen (147 hv) 1,8-litraiseen, bensiinimoottoriin saa myös portaattoman Multidrive S -automaattivaihteiston. Bensiinimoottoreista kaikkein tehokkain eli 112-kilowattinen (152 hv) 2,0-litrainen on tarjolla niin ikään sekä manuaalivaihteisena että Multidrive S -vaihteistolla.

Portaattoman Multidrive S -automaattivaihteiston edut näkyvät selvästi saavutetuissa kulutus- ja päästölukemissa. Vaihteisto toimii pehmeästi optimoiden moottorin väännön ja kulutuksen käyttäen aina sopivaa kierrosnopeutta. Tavallista urheilullisemman ajotuntuman luomiseksi on kuljettajalla mahdollista valita Sport -toimintatila, jolloin Avensis vastaa kaasuun herkemmin ja toiminta säätyy kuljettajan ajotilanteeseen sopivaksi. Vaihteisto toimii haluttaessa myös seitsenvaihteisen manuaalivaihteiston tavoin kuljettajan voidessa itse päättää vaihteiden vaihtamisesta ylös- tai alaspäin. Vaihteenvalitsimen lisäksi käskyjä voi antaa sormenpäillä ohjauspyörän yhteydessä olevilla kytkimillä.

Jäykempi kori

Avensista on uudistettu myös korinrakenteen osalta. Saumakohtien pistehitsausten määrää on kasvatettu, jolloin rakenne on jäykistynyt. Korin kehitystyö mahdollisti myös jousituksen uudistamisen, jolloin esimerkiksi ääritilanteissa uusi Avensis on turvallisempi rauhallisemman käyttäytymisen ja paremman hallittavuuden ansiosta.

Äänieristykseen on tehty huomattavia parannuksia. Moottorin ja kojelaudan väliseen tilaan on lisätty kokonaan uudenlainen äänieriste vaimentamaan matkustamoon kulkeutuvia moottoriääniä. Myös rengasäänet jäävät auton ulkopuolelle entistä tehokkaammin auton pohjaan sijoitettujen äänieristeiden ansiosta.

Uudistuneen Toyota Avensiksen autoverolliset hinnat alkavat 24.297 eurosta. Vertailutaulukkoon otettiin Volkswagen Passat ja Mazda6.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin