Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Urban Cruiser 2009

Toyota Urban Cruiser on pieni päästöinen kulmikas kaupunkiauto. Auton ulkonäkö luo vaikutelman tilavasta pikkuautosta, jonka leveää olemusta tukevat sivuille työntyvät puskurit ja 16 tuuman renkaat.
Autoesittely Toyota Urban Cruiser 2009

Auton sisätilat ovat etumatkustajille tilavat, mutta takana istuville aikuisille hieman ahtaat. Sisätilojen ilme on nykyaikainen, mustaa kovamuovia ja tummanharmaata verhoilua. Urban Cruiser on saatavilla myös nelivetoisena (Diesel), mikä on positiivinen yllätys B-kokoluokan pikkuautoissa.

Urban Cruiser on kompakti kaupunkiauto, jonka ulkonäön suunnittelussa on otettu vaikutteita katumaastureiden ulkoisista olemuksista. Muoviset puskurit ja isommat renkaat luovat vaikutelman isommasta autosta, kuin mistä todellisuudessa on kysymys. Auto asettuu pituuden suhteen Mini Cooperin ja Toyota Auriksen välimaastoon, ollen kuitenkin kumpaakin korkeampi, mutta matalampi kuin esimerkiksi Kia Seed.

Etumatkustajille auto on tilava ja kuljettajan hallintalaitteet löytyvät myös läheltä. Nopeus- ja kierroslukumittari on yhdistetty, mikä poikkeaa totutusta. Mikä tärkeintä on kuljettajan näkyvyys kuitenkin hyvä. Sisätilojen suurin miinus on takatilojen ahtaus aikuiselle matkustajalle.

Sisätilojen ilme on nykyaikainen, mustaa kovamuovia ja tummanharmaata verhoilua.  Istuimet ovat tuttuun tapaan napakat ja kangasverhoilu hyvän tuntuista.

Tavaratilan tilavuus on normaaliasennossa 314 litraa (etuvetoinen), ja kun takaistuimien selkänojat lasketaan alas 749. Etuvetoisten mallien takaistuimissa on myös etäisyyssäätö.

Moottorivaihtoehtoina ovat uusi 1,33 litran Dual VVT-i -bensiini- ja 1,4 D-4D-dieselmoottori. Bensiinimoottori on varustettu Stop & Start -järjestelmällä, joka sammuttaa moottorin automaattisesti esimerkiksi liikennevaloihin pysähdyttäessä. Vastaavasti voimanlähde käynnistyy heti, kun kytkinpoljinta taas painetaan. Kaikkien Urban Cruiser -mallien voimansiirrosta vastaa kuusinopeuksinen käsivaihteisto.

Bensiinimoottorin yhdistetyn ajon kulutus on 5,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 129 g/km. Moottori tuottaa 74 kW (100 hv) huipputehon ja 132 Nm vääntöä. Diesel moottorilla varustetun etuvetomallin yhdistetyn ajon kulutus jää 4,5 litraan/100 km ja hiilidioksidipäästöt 118 grammaan/km.  Diesel tuottaa 66-kw (90 hv) ja suurin vääntömomentti on (205Nm).


Urban Cruiser on varustettu seitsemällä turvatyynyllä, joista yksi on kuljettajan polviturvatyyny. Turvallisuutta parantavat lisäksi mm. lukkiutumattomat jarrut, elektroninen jarruvoimien jako, jarruassistentti, luistonestojärjestelmä sekä ajonvakautus.

Varustetasoina on saatavina Terra, Sol ja Sol Plus. Hintaeroa kalleimman ja halvimman varustelutason välillä on noin 2 000 euroa.

Linea Terra -malliin kuuluvat esimerkiksi korinväriset puskurit ja ulkopeilit, 16-tuumaiset renkaat, kuljettajan istuimen korkeussäätö, vaihteen vaihtamismerkkivalo, ilmastointilaite, optitron-mittaristo ja MP3- yhteensopiva audiolaitteisto kuudella kaiuttimella.

Linea Sol -varustelu pitää sisällään edellisten lisäksi mm. korinväriset ovenkahvat, kevytmetallivanteet, sumuvalot, nahkapäällysteisen ohjauspyörän, jossa on audiosäätimet ja Bluetooth-järjestelmä.

Linea Sol Plus -malli tuo lisämukavuutta sähköisesti sisääntaittuvilla ulkopeileillä, tummennetuilla takasivuikkunoilla, Smart Entry -avainjärjestelmällä ja automaattisesti tummuvalla taustapeilillä.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin