Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Verso 2012

Toyota Verso on tilava perheauto, joka tiputti nimestään Corolla etuliitteen. Nimi lyheni, mutta itse auto on kasvanut edeltäjäänsä nähden.
Autoesittely Toyota Verso 2012

Verson ohjaamoon on tullut enemmän muutoksia kuin auton ulkoiseen muotoiluun. Mittariyksikkö on melkein keskellä ohjaamoa ja sitä on suunnattu hieman kuljettajaan päin. Mittariston oikealla puolella on pieni digitaalinen ajotietokoneennäyttö ja vasemmalta puolelta löytyy vieläkin pienempi näyttö, joka kehottaa vaihtamaan vaihteen isommalle tai pienemmälle tarpeen vaatiessa.

Hallintalaitteet toimivat loogisesti ja niiden käyttö on helppo oppia, vaikka ei Toyotaa koskaan olisi ajanutkaan. Koeajoauto oli varustettu peruutuskameralla, jonka näyttö ilmestyy taustapeiliin. Tämän kokoisessa autossa kamera on verraton peli, vaikka sivupeilit ovat kyllä suurikokoiset ja niistäkin näkee hyvin peruuttaessa.

Sisätilat muunneltavissa

Ajoasento on hieman pakettiautomainen, samoin dieselin käyntiääni. Etuistuin tarjoaa tukea, mutta pidemmässä ajossa alkavat paikat helposti puutua. Penkin säädöt ovat sen verran niukat, että täydellistä asentoa ei koeajon aikana tahtonut löytyä. Takapenkkiläisten istuimet ovat suhteellisen mukavat ja lentokonehenkiset taittopöydät mukitelineillä ovat mukava lisä pitkällä mökkimatkalla. Panoraamakatto antaa mukavasti valoa ja ilmavuutta matkustamoon sen saa kuitenkin peitettyä sähköisellä verholla jos lintujen bongaus ei kiinnosta.

Suurien takaovien ansiosta lastenistuimet on helppo asettaa paikalleen. Mainiot rullaverhot takasivuikkunoissa lähettävät vanhat imukuppi häikäisysuojat romukoppaan. Koeajoauto oli varustettu seitsemällä istuimella, mutta ainakaan kahden lastenistuimen ollessa kiinnitettynä, ei kahdessa taimmaisessa penkissä olisi voinut istua kukaan. Takimmaiset penkit taittuvat ilman takerteluja tasaiseksi alustaksi matkatavaroille ja kiinnityslenkkeihin saa irtotavarat helposti kiinnitettyä.

Ulkoasu

Auton ulkonäkö ei muutoksissa ole rehellisyyden nimissä muuttunut kovinkaan paljon. Perustaltaan auton sivuprofiili on lähes entisensä. Etu- ja takavaloyksiköt ovat saaneet uutta muotoilua, ja kyljen ilme on saanut linjakkaampaa ilmettä. Autoa on hiottu ehkä hieman nuorekkaampaan suuntaan.

Kokonaisuutena Verso on todellinen perheauto isolla P:llä. Kokonsa puolesta se asettuu Corolla Verson ja Avensis Verson välimaastoon. Corolla Versoon verrattuna uusi Verso on seitsemän senttiä pidempi, kaksi senttiä leveämpi, ja akseliväli on kasvanut kolme senttiä.

Moottori ja hinnat

Moottorivalikoima koostuu kahdesta bensiini- ja kolmesta eri diesel vaihtoehdosta. Moottorit jatkavat jo Avensiksesta tuttua linjaa. Suorituskykyä on kasvatettu samalla, kun kulutusta on minimoitu. Koeajoauton moottorina oli 2-litrainen diesel, joka tarjoaa tehoa 126 hv (3600 rpm), ja vääntöä 310 Nm (1800-2400 rpm). Valmistajan ilmoittama kulutus on 5,6 litraa sadalla yhdistetyssä ajossa, mutta koeajossa ei päästy keskikulutuksessa alle 6,1 litran. Päästöjä auto kehittää 146g CO2/km. Tällä moottorivaihtoehdolla auto kiihtyy nollasta sataan 11,3 sekunnissa.

Verso malliston hinnat lähtevät 25.905 eurosta (viisipaikkainen 1.6-litrainen bensamoottori) ja päättyvät 41.342 euroon (2.2 litrainen D-CAT diesel 7-paikkainen). Koeajoauton hinta (2.0 D-4D 7p) ilman lisävarusteita oli noin 35.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin