Autoesittely Toyota Verso 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Verso 2013

Uudistunut Toyota Verso esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012 ja Suomessa sen myynti alkoi maaliskuussa 2013. Nyt myyntiin tuli siis ns. kolmannen sukupolven Verso.
Autoesittely Toyota Verso 2013

Versolle tehtyä malli-iän puolivälin faceliftiä valmistaja itsekin kutsui Pariisissa pieneksi uudistukseksi. Suomessa muutosta edelliseen, varsinkin muotoilun osalta, kuvaillaan laaja-alaiseksi. Ulkoisesti uusi malli erottuukin Yaris- ja Auris-tyylisestä keulastaan edeltäjästä, mutta muut muutokset ovat vähäisiä. Sisustuksessa on uusia materiaaleja, alustaan on tehty parannuksia ja kulutusta on saatu pienennettyä. Tilaa on edelleen seitsemälle matkustajalle, mutta viisipaikkaisenakin auto on mahdollista hankkia. Tosin 5-paikkaisena auto on tarjolla vain 1,6 -litraisen bensiinimoottorilla varustetun ja Life varusteisen Verson yhteyteen.

Uutta Versoa on muotoiltu edestä ja takaa niin, että se on yleisilmeeltään aiempaa matalampi. Auton keula on muotoiltu kokonaan uudelleen. Etuvalot on suunniteltu kapeammiksi ja aggressiivisemmiksi. Varustukseen kuuluu nyt LED-päiväajovalot. Myös takapuskurin muotoilu on uudistettu ja takavalojen väriryhmittelyä muutettu.

Sisätilojen materiaaleja on yhdenmukaistettu. Mittarivalaistusta on vaalennettu selkeyden ja luettavuuden parantamiseksi. Mittaristo on edelleen keskellä ja suunnattu kohti kuljettajaa. Ilmastoinnin säätimet ja niiden näytöt on valaistu syvän oranssilla sävyllä. Säilytystiloja löytyy mukavasti. Kahvikupit saa etuistuintenvälissä jonossa oleviin telineisiin ja hansikaslokeron yläpuolella olevassa lokerossa voi viilentää ilmastoinnin avulla vaikka virvoitusjuomapullon. Ovitaskut ovat varsin tilavat.


Verson "lapsipeili" on yksinkertainen ja kätevä varuste perheautossa

Kompaktista koostaan huolimatta Verso tarjoaa hyvät sisätilat. Toyotan Easy Flat 7 -istuinjärjestelmä tarjoaa monipuolista muunneltavuutta. Jokaiselle matkustajalle on erikseen liikuteltava istuinosansa. Verhoilumateriaalit tuntuvat laadukkailta ja varsinkin keskipenkeillä jalka ja pääntilaa on mukavasti.

Kun toisen ja kolmannen penkkirivin selkänojat kaadetaan alas, uuden Verson tavaratila on yhteensä 1 575 mm pitkä ja 1 430 mm leveä. Kun kaikki kolme penkkiriviä ovat pystyssä, tavaratila on kooltaan 155 litraa ja kolmas penkkirivi alas laskettuna vetoisuus on 440 litraa. Taaimmainen penkkirivi on helppo kaataa tasaiseksi lattia-alaksi. Taaimmainen penkkirivi ikään kuin uppoaa lattiaan, eikä sen olemassa olosta välttämättä tiedä, ennen kuin nykäisee lattiasta törröttävästä kangaslenkistä.

Varustetasoja on kolme: Life, Active ja Premium

Lähtöhintaiseen Life varustetasoon kuuluu mm. halogeeniajovalot, kattokaiteet, sumuvalo, led takavalot, manuaalinen ilmastointi ja ohjauspyörän audiosäätimet. Activeen kuuluu lisäksi ulkoista kromikoristelua, automaatti-ilmastointi, peruutuskamera, vakionopeuden säädin, kosketusnäyttö (Toyota touch & Go) sekä Bluetooth yhteydet. Premium varustelun myöstä ajovalot muuttuvat kaasupurkausvaloiksi ja päiväajossa hehkuvat ledit. Lisäksi autoon käynti ja käynnistys onnistuvat avaimettomasti. Active varustetason pystyy päivittämään hyvin lähelle Premium varustetasoa noin 1000 euroa maksavalla Business Paketilla, jolla kuvissa esiintyvä Verso 2.0 D-4D Active on varustettu.


Peruutuskameran kuvaa voi tutkailla Touch & Go järjestelmän näytöltä

Kattavaan turvallisuusvarusteluun kuuluu mm. ABS-jarrut elektronisella jarruvoimien jaolla (EBD), 7-turvatyynyä, TRC-luistonesto, VSC+ ajonvakautus sekä retkahdusvammoja vähentävät etuistuimet ja aktiiviset pääntuet.

Kolmatta sukupolvea edustavaan Versoon on valittavana viisi eri voimanlähdettä: 1,6 (132hv) ja 1,8 (147hv) litran bensiiniversiot sekä 2,0 (124hv) ja 2,2 (150hv) D-4D litran dieselit. Bensiinimoottoreiden keskikulutus on Toyotan mukaan 6,6 – 6,8 litraa / 100 km. Dieselmoottoreiden vastaavat luvut ovat 4,9 - 6,4 litraa / 100 km.

Uudistettu 2,0 litran D-4D-moottori tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä sekä aiempaa hiljaisemman melutason. Sen CO2-arvo painuu alle 130 g/km. Suosituimmiksi moottorivaihtoehdoiksi arvellaan muodostuvan tuttuun tapaan 1.8 bensa- ja 2.0 dieselmoottoriset vaihtoehdot Active varustetasoilla.

Uuden Verson saa omakseen edullisimmillaan 25.993 eurolla (1.6 Valvematic Life 5p.). Edullisin 7.paikkainen on samalla moottorilla varustettu Active varustetasoinen versio (30.154 euroa). Kuvissa esiintyvän 2.0 D-4D Activen hinta ilman lisävarusteita on 31.288 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin