Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Yaris 2008-2009

Toyota toi Yariksen markkinoille vuonna 1999. Menossa on nyt toinen mallisukupolvi. Yaris kuuluu autojen eurooppalaisessa kokoluokituksessa B-segmenttiin eli keskimmäistä pienempään luokkaan.
Autoesittely Toyota Yaris 2008-2009

Se kilpailee autonostajien suosiota mm. Citroen C2:n ja Ford Fiestan kanssa. Vaikka Toyota on japanilainen autonvalmistaja, Yaris on suunniteltu Ranskassa, ja sitä valmistetaan sekä Ranskassa että Japanissa.

Myynnissä on 3- ja 5-ovisia viistoperiä, ja niistä saatavilla on neljä hiukan erilaista malliversiota: Terra, Superior, Sol Plus ja TS

Terrassa on turvavarusteina esimerkiksi törmäyksessä kokoon painuvat ohjauspyörä, polkimet sekä energiaa sitova korirakenne.  Ajovalojen korkeutta voi säätää, ja monitoiminäyttö näyttää keski- ja hetkellisen kulutuksen, toimintasäteen, keskinopeuden sekä ulkolämpötilan. Radion ja cd-soittimen äänentoistosta huolehtii 4 kaiutinta.

Superiorissa on lisäksi automaattinen ilmastointi ja kuusi kaiutinta, joista voi kuunnella myös MP3-formaatille tallennettuja äänitteitä.

Yaris TS pyrkii puolestaan hienostuneeseen urheilulliseen vaikutelmaan, minkä voi havaita esimerkiksi etusäleiköstä, puskureista, takaspoilerista, 17 tuuman kevytmetallivanteista sekä sivuhelmoista. TS:n voimanlähteenä on 1,8 litran Dual VVT-i -bensiinimoottori (132 hv).

Kaikissa versioissa on vakiona lastenistuimen Isofix-kiinnityspisteet sekä etuistuimilla WIL-järjestelmä, joka ehkäisee peräänajossa retkahdusvammoja. Yariksen tavaratilaan mahtuu 272-363 litran kuorma.

Valikoimassa on kolme 1-1,8-litraista bensiinimoottoria ja yksi diesel. Bensiinimoottorien hiilidioksidipäästöt ovat maltillisesti 130 gramman tienoilla kilometrillä ja 1,4-litraisessa dieselissä vielä alempana (119 g/km). Se vie polttoainettakin keskimäärin vain 4,5 litraa sadalla kilometrillä.

Toyota Yaris oli 16. suosituin automalli Suomessa vuonna 2007: 2058 ensirekisteröintiä. Yaris on Suomessa myytävistä Toyotoista edullisin. Pienellä 1-litraisella moottorilla varustetun Yariksen saa noin 13 000 eurolla, ja kalleimmatkin 1,8-litraisella Dual VVT-i:llä kulkevat mallit alle 23 000 eurolla.

Yaris sai vuonna 2005 tehdyssä EuroNCAP:n testissä täydet viisi tähteä aikuisten kolariturvallisuudesta, lasten turvallisuudesta kolme tähteä viidestä ja jalankulkijatestissä kaksi tähteä neljästä.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin