Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Amarok (2011)

Volkswagen Amarok on pick-up eli lava-auto, joka tuotiin markkinoille vuonna 2009 ja Suomessa myyntiin vuonna 2011.
Autoesittely Volkswagen Amarok (2011)

1utomallin nimi Amarok merkitsee inuiittien kielessä sutta, mikä on ollut Volkswagenin nimeämisteemana aiemminkin. Volkswagen-malli Lupo merkitsee myös sutta ja susi on näkynyt myös yhtiön logossa ja kotikaupungin Wolfsburgin vaakunassa.

Moottorina toimii turboahdettu TDI -dieselmoottori, joko taka- tai nelivedo voimansiirrolla. Sen moottori on kahdella turbolla varustettu 2.0 BiTDI (120 kW/163 hv), jossa on vääntöä 400 Nm.

Malliston takavetoista versiota ei tuoda Suomeen. Neliveto on joko 4MOTION-jatkuvatoiminen tai kytkettävä. Vaihteistona on toistaiseksi saatavilla kuusivaihteinen manuaali, mutta automaattivaihteisto tulee todennäköisesti vuonna 2012.

Turvavarustelussa Amarokista löytyy mm. ESP, hätäjarrutustehostin, mäkiavustin ja sivuturvatyynyt.

Amarokilla on pituutta 5,25 metriä ja leveyttä 1,95 metriä. Kokonaispaino 3040kg (HeavyDuty) tai 2820kg. Valmistajan mukaan Amorokin lava-ala on luokkansa levein ja kokonaisala on 2,52 m2.

Korivaihtoehtoja on tavallinen ja kaksoishytti. Kevyempi versio sijoittuu samaan 800 kg luokkaan kuin muut markkinoilla olevat lava-autot. Järeämpi on omassa luokassaan jopa 1150 kg kantavuudellaan. Amarokiin sallitaan 2,8-tonninen perävaunu.

Amarokin kantavana rakenteena on erillisrunko, ja takajousitus on toteutettu lehtijousilla. Lavalta löytyy sähköpistoke ja neljä tavaroiden sidontalenkkiä.

Amarokin kilpailijoiksi valmistaja ilmoittaa Toyota Hiluxin ja Nissan Navaran. Volkswagen lähtee kilpailuun mukaan puhtaalta pöydältä. Sen kokemus luokasta rajoittuu 20-vuotta sitten tarjottuun lyhytikäiseen Taroon, joka oli VW:n merkillä varustettu Toyota Hilux. Volkswagenin Amarok valmistetaan Argentiinassa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin