Autoesittely Volkswagen Golf Variant 2007-2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf Variant 2007-2013

Syksyllä 2003 esitellystä viidennen sukupolven Golfista ei aluksi suunniteltu lainkaan farmarimallia. Vanhan Variantin tuotantoa jatkettiin, ja suurimman osan asiakkaista uskottiin päätyvän tila-autoihin Touraniin ja Golf Plussaan. Asiakkaat päättivät kuitenkin toisin ja uusi Variant suunniteltiin pikavauhtia vuonna 2005 esitellyn Jetan pohjalta. Variant myös valmistettiin Jetan rinnalla Meksikossa. Euroopassa nimenä oli kuitenkin Golf Variant. Pääkuvassa Golf Variant vuosimallia 2010.
Autoesittely Volkswagen Golf Variant 2007-2013

Golf V Variant esiteltiin keväällä 2007. Keula kromireunuksineen oli samanlainen kuin Jetassa ja myös 4,56 metrin pituus vastasi Jettaa. Perus-Golfia 0,35 metriä pidempään autoon 2,58 metrin akseliväli oli varsin lyhyt, joten peräylitys oli suuri. Tavaratilaa oli perusasennossa 505 litraa ja laajennettuna 1550 litraa. Lukemat olivat lähellä luokan kärkitasoa (Opel Astrassa tilaa oli parhaimmillaan 1590 litraa). Tavaratilan pohjan alla oli hieman lisätilaa. Käytännöllisyyttä korostivat leveä takaluukku sekä pienet yksityiskohdat, kuten suksiluukku (ei Trendline). Golf Variant oli perinyt sisarmalleiltaan tuntuvasti edeltäjäänsä suuremmat sisätilat, joten takapenkillä oli kokoluokkaan nähden runsaasti tilaa kahdelle.

Tekniikka oli suoraa lainaa muista korimalleista. Taka-akselilla oli monivarsituenta ja ohjaustehostin oli sähköinen. Alkuvaiheessa moottorivaihtoehdot olivat 1.6 (102 hv), kaksoisahdetut 1.4 TSI:t ( 140 hv ja 170 hv) sekä pumppusuutindieselit 1.9 TDI (105 hv) ja 2.0 TDI (140 hv). 1,6-litrainen perusmoottori oli varmatoiminen puurtaja, joka ei säväyttänyt suorituskyvyllään. Kaksoisahdetut TSI:t olivat edistyksellisiä, mutta monilta osin vikaherkkiä. Pumppusuutindieselit olivat tunnetusti äänekkäitä, mutta pärjäsivät muilta ominaisuuksiltaan aikansa kilpaileville dieseleille. 1.9 TDI:stä oli myös BlueMotion-versio, jossa oli mm. pidemmät välityssuhteet, aerodynaamisia parannuksia ja 15 mm madallettu alusta. 1,6-litraisessa ja 1.9 TDI:ssä manuaalivaihteisto oli 5-vaihteinen. Muiden moottorien yhteydessä tarjottiin 6-vaihteista käsivaihteistoa sekä 6-vaihteista märkäkytkimistä DSG-kaksoiskytkinvaihteistoa, jonka sai myös 1.9 TDI:hin. 1.6:ssa sen sijaan automaattivaihteisto oli vielä perinteistä mallia.


VW Golf Variant vuosimallia 2008

Vielä vuoden 2007 aikana mallistoa täydensi suosituksi noussut pelkällä turboahtimella varustettu 1.4 TSI (122 hv). Sen yhteydessä automaattivaihteisto oli ongelmalliseksi osoittautunut 7-vaihteinen kuivakytkiminen DSG.

Perusvarustelu oli Trendline. Sen varusteluun sisältyi mm. ajonvakautus, 6 turvatyynyä, radio/CD, puoliautomaattinen ilmastointi ja kuljettajan istuimen korkeussäätö. Comfortlinessa oli paremmat ja monipuolisemmin säädettävät istuimet, keskikyynärnojat, ajotietokone, takaistuimen keskikyynärnoja ja vakionopeussäädin. Sportlinessa oli Trendlinen lisäksi urheilulliset istuimet, ajotietokone, keskikyynärnojat, nahkaratti ja kevytmetallivanteet.

Pian myyntiintulon jälkeen kampanjoitiin Limited-mallia, joka vastasi lähinnä Comfortlinea, mutta siinä ei ollut vakionopeussäädintä eikä etuistuimen keskikyynärnojaa. Vuonna 2008 tarjottiin Luxline-varustelua, jonka eroina Trendlineen olivat vakionopeussäädin, pysäköintitutka taakse, rengaspainevaroitin sekä nahalla päällystetty monitoimiohjauspyörä. Myöhemmissä Luxlineissa oli parkkitutka myös edessä.

Syksyllä 2008 korvattiin 140- ja 170-hevosvoimaiset TSI:t yhdellä 160-hevosvoimaisella versiolla sekä 2,0-litraiset dieselit hieman kaunisäänisemmillä yhteispaineruiskutuksella varustetuilla versioilla. Myös 160-hevosvoimaisessa TSI:ssä siirryttiin halvempaan kuivakytkimiseen DSG-vaihteistoon.


Vuosimallin 2008 Golf Variant sisältä

Toukokuussa 2009 muutettiin keulan muotoilu vastaamaan uutta viistoperäistä Golf VI-mallia. Perä samoin kuin sisustus olivat lähes ennallaan. 1.9 TDI korvattiin uudella saman tehoisella 1.6 TDI:llä. Sen sai myös nelivetoisena, kuten aikaisemmin 1,9-litraisen. 2,0-litraisia dieselejä lukuun ottamatta automaattivaihteistot olivat kuivakytkimistä 7-vaihteista versiota. Uusia vakiovarusteita olivat päivävalot sekä myös Trendlinessa ajotietokone. Ajovalojen/takavalojen kytkentä hämärän tullen jäi kuljettajan vastuulle, koska Auto-asentoa valokytkimessä ei ollut. Sportline-varustelun korvasi Highline, jossa oli mm. kevytmetallivanteet, nahkaratti, urheiluistuimet, sumuvalot ja osittainen Alcantara-verhoilu.

Syksyllä 2009 uudeksi perusmoottoriksi tuli 1.2 TSI, jossa tehoa oli 105 hv. Sen suorituskyky oli varsin lähellä 1,4-litraista versiota, mutta aivan pienillä kierroksilla vääntöä oli niukemmin. Keväällä 2010 siitä tuli myös 85-hevosvoimainen versio.

Keväällä 2012 esiteltiin Comfortline Plus ja Highline Plus, joissa oli mm. kattokaiteet, nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä, bluetooth, pysäköintitutkat ja pysäköintiavustin, sadetunnistin, himmentyvä sisäpeili ja automaattinen ajovalokytkentä.


Vuosimallin 2010 Golf Variant sisältä

Golf Variant on toimiva perusauto, jonka valtteihin ei kuulu linjakas ulkomuoto, vaan käytännöllinen kulmikkuus. Variantin jousitus on hivenen perus-Golfia jäykempi, mutta mukavuus on silti varsin hyvä. Kuormankantavuus ei ole kovin mallikasta, vaan jousitus pohjaa kuormattuna helposti. Ajo-ominaisuuksissa ei ole sijaa moitteille.

Tilat ovat vertailukelpoiset moneen luokkaa suurempaankin farmariin verrattuna. Ajoasento ja istuimet ovat hyvät. Näkyvyys ulos on tavanomaista parempi. Ajovalot ovat TM:n mittauksien mukaan eurooppalaisia Golfeja heikkotehoisemmat. Lämmityslaite oli melko heikkotehoinen niin bensa- kuin dieselmalleissa.

TSI-malleissa oli lastentauteja, vakavimpana jakoketjujen venyminen ja kiristysrullan pettäminen. Kaikkein ongelmallisimpia olivat kaksoisahdetut versiot. Niin TSI- kuin TDI-moottorien ominaisuuksiin kuuluu öljynkulutus, joka joissakin yksilöissä voi olla runsasta. Kaksoisahdetuissa TSI-moottoreissa sekä TDI-moottoreissa on esiintynyt ahtoputkien jäätymistä, joka johtuu veden tiivistymisestä ja saattaa johtaa moottorivaurioon. Kaksoismassavauhtipyörän hajoaminen on myös Golfin ongelma.


Golf Variant 2010 takapenkki taitettuna

Myös DSG-vaihteistoissa on ollut lastentauteja. Erityisesti halvempi kuivakytkiminen 7-vaihteinen DSG-vaihteisto on aiheuttanut paljon ongelmia, mutta niistä vapaa ei ole 6-vaihteinenkaan. Yleisimmin vaihteiston kulmikas käyttäytyminen korjaantuu huollossa tehtävällä sopeutuksella. Yleistä on myös se, että mekatroniikkayksikkö joudutaan vaihtamaan. Maahantuojan osallistuminen kustannuksiin selvitetään aina tapauskohtaisesti, mutta kovin kuluttajaystävällistä VV-Auton toiminta ei ole kaikissa tapauksissa ollut. Näiden tyyppivikojen lisäksi Golfissa on esiintynyt lähinnä satunnaisia anturi- ja sähkövikoja.

Golf Variantia on runsaasti tarjolla niin bensa- kuin dieselmoottorilla. Hintataso on moniin kilpailijoihin verrattuna korkea. Seitsemännen sukupolven Golf Variant esiteltiin keväällä 2013.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin