Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Jetta 2012

Volkswagen Jetta ja välissä esiintyneet Vento- ja Bora-mallit ovat olleet tavallaan Golfin porrasperäversioita, vaikka autoja onkin koetettu positioida luokkaa suuremmiksi.
Autoesittely Volkswagen Jetta 2012

Myyntiluvut Euroopassa ovat jääneet yleensä noin kymmenesosaan Golfin myynnistä. USA:ssa Jetta sen sijaan on ollut selvästi suosituin VW-malli. Niinpä tuotanto siirtyi jo edellisen sukupolven myötä kokonaisuudessaan Meksikoon. Kuudennen sukupolven Jetta on selkeästi Golfista poikkeava oma mallinsa. Tärkeimpänä erona on 7 cm pidempi akseliväli. Ulkomuoto muistuttaa pikaisella vilkaisulla Passatia. Keula edustaa kuitenkin pienempää VW-mallistoa ja perästä voi hakea yhtymäkohtia Audi A4:ään.Kori ja sisätilat

Jetalla on pituutta 4,64 metriä eli se on 5 cm Toyota Avensista lyhyempi. Takaistuimella on runsaasti polvitilaa ja tässä suhteessa ero Passattiin on vähäinen. Jetta on kuitenkin kapeampi ja takaistuimen pääntila on jäänyt hieman niukaksi eli 180-senttisen pää alkaa hipoa kattoa. Onneksi polvitilat antavat varaa vähemmän ryhdikkäälle istuma-asennolle. Takaistuin on muotoiltu mukavasti. Edessä tilaa on riittävästi, mutta istuimet eivät ole parhaat mahdolliset. Comfortlinessa on ristiseläntuen säätö, mutta se vaikutus jää melko alhaalle. Istuimet tuntuvat myös hieman kapeilta ja istuinosa pehmeältä. Jenkkimarkkinoiden vaatimia kustannussäästöjä edustaa portaallinen selkänojan säätö.Jetan suurimpia vahvuuksia läpi historian on ollut suuri tavaratila ja myös uuden malli tavaratila on väljä ja ennen kaikkea pitkä, vaikkakin hivenen edeltäjää pienempi. Laajennusaukko ja nykyporrasperien tapaan lastausaukko ovat pienehköjä. Saranat ovat vanhanaikaista murskaajamallia.

Moottori ja suorituskyky


Bensavaihtoehtoja on neljä ja lähtöhintaisen Jetan keulalla on 1.2 TSI (77 kW/105 hv). Muita bensiinivaihtoehtoja on 1,4 TSI (122hv), 1,4 TSI (160hv) ja 2.0 TSI (200hv). Dieseleitä edustavat 1.6 TDI (77 kW/105 hv) ja 2.0 TDI (103 kW/140 hv). Näistä pääosa potentiaalisesta ostajakunnasta löytää haluamansa. Koeajetussa autossa oli 1.6 TDI yhdistettynä 7-portaiseen kuivalevykytkimillä varustettuun DSG-vaihteistoon. Tämä yhdistelmä ei jätä kovin paljoa toivomisen varaa. Pienenkin dieselin vetoalue tulee automaatilla hyödynnettyä niin hyvin, että suorituskyky tuntuu vaivattomalta. Vaihtamismukavuus ei edusta automaattien parhaimmistoa, mutta ongelmaa tästäkään ei muodostu toisin kuin ranskalaisten robottivaihteissa.Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus


Varustelu noudattelee pääosin Golfin varustetasoja. Trendlinessä on mm. manuaali-ilmastointi, mäkilähtöavustin ja lämmitettävät lasinpesusuuttimet. Comfortlinen noin 800 euron lisähinta on varsin kannattava sijoitus. Näyttävämmän verhoilun lisäksi saa mm. vakionopeussäätimen, etu- ja takaistuimen keskikyynärnojat, ristiseläntuen säädöt, nahkaratin ja lukuvalot. Highlinen anti jää lähinnä sumuvaloihin kulmavalotoiminnolla sekä aluvanteisiin. Lisävarustevalikoima jää ilmeisesti valmistusmaan kaukaisuuden takia totuttua VW-tasoa vähäisemmäksi. Pari varustepakettia ovat kuitenkin harkinnanarvoisia. Ksenonvaloja ei ole saatavana lainkaan.

Jetan sisustus on erilainen kuin Golfissa, vaikka toki yhteisiä osia löytyy. Kojetaulu on muotoilultaan selkeän yksinkertainen ja suoralinjainen. Materiaaleja on USA-versioon verrattuna parannettu, mutta aivan totuttuun laatuun Jetan muovit eivät yllä. Hallintalaitteista ei juuri herää kommentteja. Vakionopeussäädin on vilkkuviiksessä ja VW:n versioista yksinkertaisempaa mallia. Hansikaslokero on pienehkö.

Kilpailuasetelma

Jetta on tähän asti löytänyt ostajansa pääosin konservatiivisesta, nimenomaan porrasperämallia haluavasta asiakaskunnasta. Uusi, linjakkaampi ja tilavampi malli tarjoaa mahdollisuuden laajentaa ostajakuntaa. Bensaversion hinta on edullinen, mutta dieselin lisähinta niin suuri, että kannattavuus edellyttää huomattavaa kilometrimäärää. Joka tapauksessa Jetta on auto, jonka ominaisuudet ovat niin hyvällä tasolla ettei sitä kalliimpaan automalliin sijoitetulle lisärahalle saa kovin hyvää vastinetta.

Vertailuun otettiin Volvo S60 ja Toyota Avensis


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin