Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Passat 2012

Volkswagen Passatin kuudes sukupolvi oli markkinoilla kuusi vuotta. Nyt valmistaja puhuu seitsemännen sukupolven autosta, mutta nykymallilla on niin paljon yhteistä edeltävän mallin kanssa, että pikemminkin voitaisiin puhua perusteellisesta faceliftistä.
Autoesittely Volkswagen Passat 2012

Muotoilu on äärimmäisen varovaista ja niin keulan ilme kuin takavalotkin ovat jopa aikaisempaa konservatiivisemmat. Hieman samankaltainen uudistus Passatissa koettiin 90-luvun alussa, kun rohkea umpikeula korvattiin perinteisellä maskilla.

Kori ja sisätilat


Passatin mitat ovat luonnollisesti lähes ennallaan. Edelleen se on kuitenkin eräs luokkansa tilavimmista malleista. Takaistuimella on runsaasti polvitilaa ja leveyssuunnassa Passat on luokkansa kärkeä. Pääntilaa sedanissa on rajallisesti ja kynnykset ovat korkeahkot, kuten monessa muussakin nykyautossa.Etuistuimissa on runsaasti säätövaraa eikä edessä tule puutetta tilasta pisimmilläkään matkustajilla. Istuimet ovat hyvät, joskaan ei kovin voimakkaasti muotoillut. Ristiseläntuen ja selkänojan säädöt toimivat sähköllä.

565-litrainen tavaratila on sedanien suurimpia, vaikka huomioitaisiin suuremmatkin autot. Tilan etureunasta on vaikea ulottua ottamaan sinne vierineitä tavaroita. Monikäyttöisyys on toteutettu hyvin. Ongelmaksi jää lähinnä tavaratilan pienehkö lastausaukko. Väljempää tavaratilaa kaipaavan kannattaakin tutustua farmarimalliseen Passat Variantiin.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustevaihtoehdot ja niiden sisällöt ovat lähes entisellään. Trendline-varustuksessa maininnanarvoista on lähinnä automaatti-ilmastointi ja sähkölasit myös takana. Comfortlinessa on lisäksi mm. vakionopeussäädin, kevytmetallivanteet, sadetunnistin ja kuljettajan väsymyksen tunnistus. Highlinessa tulee mm. alcantaraverhous ja sumu/kulmavalot. Muutamia lisävarusteita (mm. polttoainelämmitin ja navigaattori) on saatavana totuttua halvemmalla.Passatin kojetaulun muotoilu on poikennut edukseen muista Volkswageneista. Vähitellen se alkaa kuitenkin näyttää vanhahtavalta. Olennaisimpana muutoksena aikaisempaan on säilytyslokeron korvaaminen analogisella kellolla. Sisustuksen vaikutelma kokonaisuutena ei ole vielä Comfortline-tasolla kovin ylellinen. Virta-avain on aikaisempaan tapaan puikula, joka työnnetään aukkoon ja käynnistys tapahtuu avainta työntämällä. Mittarit ovat tyylikkäät. Keskikonsolin sinisävyinen näyttö aktivoituu esim. lämmitystä säädettäessä ja sammuu pian näkymättömiin. Hansikaslokero on pienehkö, mutta kyynärnojan kotelossa on hyvin tilaa.

Moottori ja suorituskyky

Bensiinimoottorivalikoima pitää sisällään kaksi eri tehoista 1,4 litraista TSI moottoria (122hv ja 160hv), 1.8 litraisen TSI:n (160hv) sekä 2.0 TSI:n (210hv). Farmarimalli Variantiin on tarjolla myös 3.6 litrainen V6 FSI moottori joka kehittää tehoa 300 hevosvoimaa. Maakaasu/bensiini käyttöisessä EcoFuel mallissa käytetään 1,4 litraista 150 hevosvoimaista TSI moottoria. 

Dieselmoottoreita on tarjolla kolme: 1,6 TDI (105hv), 2,0 TDI (140hv) ja 2,0 TDI (170hv). Dieselmoottorien yhteyteen on sedanissa ja variantissa tarjolla myös neliveto. Farmarissa nelivedon saa myös tehokkaampien bensiinimottorien yhteyteen.

Koeajetussa autossa oli keskimmäinen diesel eli 2.0 TDI 103 kW/140 hv. Tämä moottori uudistui muutamia vuosia sitten, kun siinä siirryttiin yhteispaineruiskutukseen. Moottorin ääni on edeltäjäänsä hiljaisempi, mutta edelleen tyhjäkäynnillä keskimääräistä äänekkäämpi nykydieselien joukossa. Yhdistettynä 6-vaihteiseen DSG-automaattiin diesel tarjoaa vaivatonta suorituskykyä.

Niin suorituskyvyltään kuin kulutukseltaan moottori onkin ajanmukainen. DSG reagoi nopeasti ja vaihtamistapahtuman mukavuutta on saatu vuosien mittaan selvästi kehitettyä. Nyt aletaan olla kilpailukykyisellä tasolla perinteisiin automaatteihin verrattuna.

Kilpailuasetelma

Passat on konservatiivinen auto, joka puhuttelee todennäköisesti varttuneempaa ostajakuntaa. Hinnaltaan se on useimpia kilpailijoita kalliimpi ja samalla tasolla vaikkapa Volvo S60:n kanssa. Ominaisuudet ovat luokkansa kärkeä ja edeltäjään verrattuna kehitys on helppo havaita.

Vertailuun otettiin Volvo S60 ja Ford Mondeo.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin