Autoesittely: Volkswagen Passat CC (2010) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Volkswagen Passat CC (2010)

Passat CC on Passatin tekniikkaan perustuva neliovinen urheilullisemmin muotoilu versio, jota kutsutaan coupeksi. Auton nimi olisi voinut olla toinenkin, sen verran vähän CC:llä on ulkoisesti yhteyttä Passattiin.
Autoesittely: Volkswagen Passat CC (2010)

Tekniikka sen sijaan on hyvin pitkälle sama kuin Passatissa. Neliovisia coupe-malleja on tulossa muiltakin valmistajilta, markkinoilla on jo vuosia ollut Mercedeksen CLS ja myös Jaguar XF voidaan nähdä tämän kaltaisena mallina.

Kori ja sisätilat

Passat CC on Passat sedania pari senttiä pitempi ja leveämpi, mutta 5,5 cm matalampi. Akseliväli on auton pituuteen nähden lyhyt. Edessä tilat vastaavat Passattia, mutta istuimet on sijoitettu hieman matalammalle. Takatilojen osalta CC on lähempänä Jettaa. Polvitilaa on juuri riittävästi pitkälle matkustajalle, mutta pääntila käy ahtaaksi. Oven/ikkunan yläreuna laskee voimakkaasti taaksepäin, joten näkyvyys sivulle on rajoittunut ja päätä joutuu kallistamaan reippaasti autoon noustessa.

Etuistuinten vahvasti muotoillut kuppi-istuimet tukevat hyvin ajossa, mutta penkille kapuaminen aiheuttaa pienet mustelmat reisien alaosaan, koska penkkien reunoissa olevat kovikkeet osuvat joka kerta jalkoihin. Ehkä pidemmällä koeajoajalla istuimen reunaa oppisi varomaan. Passat CC on neljän hengen auto: keskipaikan tilalla on säilytyslokero ja kyynärnoja. Istuimet ovat varsin hyvät niin edessä kuin takanakin ellei matala istuma-asento haittaa. Vuoden 2010 alussa tarjolle on tullut kolmen istuttava takapenkki.  Ovet ovat kehyksettömät.

Tavaratilan litratilavuus on lähellä Passattia. Tila on pitkä, mutta matala ja melko kapea. Lastausaukko on kovin pieni. Monikäyttömahdollisuus on onneksi Suomessa vakiovaruste. Näkyvyys kuljettajan paikalta taakse on erittäin heikko. Kylkilistoja ei ole. Kääntöympyrä vastaa Passattia eli on auton kokoon nähden kohtuullisen pieni.

Moottori ja suorituskyky

Passat CC:n moottori vaihtoehdot ovat 1.8 TSI, 2.0 TSI, 3.6 V6, 2.0 TDI 140-hv ja 2.0 TDI 170-hv. TDI on uutta yhteispaineruiskutuksella varustettua sukupolvea ja hoitaa hommansa hyvin myös CC:ssä. Koeajoautossa oli 170 hevosvoimainen dieselmoottori varustettuna suorakytkentäautomaattivaihteistolla (DSG).

Moottorin luonne on miellyttävä, mutta tarvittaessa autosta löytyy urheilullista ripeyttä. Ei tehokkaampikaan diesel CC kuitenkaan mikään urheiluauto ole. Matka-ajossa CC oli lyhyestä koeajosta huolimatta omaa luokkaansa. Tehokkaampi diesel malli kiihtyy nollasta sataan 8.6 sekunnissa.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Passat CC:n ajo-ominaisuudet vastaavat Passattia. Ongelmana on siis ohjauksen tunnottomuus ja herkkyys keskiasennossa. Ohjaus on sinänsä tarkka, mutta liiankin kevyt. Suuntavakavuus on maantiellä hyvä. Myös jousituksen viritys on lähellä Passattia.

Jousitus on sopivan jämäkkä, ja koeajoauton jousitusta pystyi säätämään, joko urheilulliseen tai mukavuus asentoon. Tiessä ei tarvitse olla suurtakaan töyssyä, kun Passat CC:n roiskeläpät jo hipovat tienpintaa. Jo parkkipaikan loivennettujen katukivetysten ylittäminen ilman kevyttä kosketusta tuntuu mahdottomalta. Jousituksen ollessa urheiluasennossa

Äänieristys on hyvä ja selvästi vakio-Passattia parempi. Rengasmelua on jonkin verran varsinkin karkealla pinnalla.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Passat CC:n varustelu on hieman Passattia korkeatasoisempi, mutta moni varuste jää silti lisävarustelistalle. Vakiona on Suomessa mm. kevytmetallivanteet, automaattinen ilmastointi, ajotietokone, parkkitutka, vakionopeussäädin ja tavanomaiset turvavarusteet. Metallivärin saa 420 eurolla.

Sisustus on kokonaisuutena näyttävä. Kojetaulu on otettu lähes sellaisenaan Passatista eikä se edusta kaikkein tuoreinta muotoilua. Myös lukuiset eriväriset materiaalit häiritsevät hieman silmää. Toteutus on kuitenkin kokonaisuutena onnistuneen persoonallinen selkeyden kärsimättä. Kangasverhoilu on varsin tavanomainen. Alcantara/nahka-verhoilu on kaksivärisenä erittäin näyttävä. Vaalean alcantaran puhtaanapidettävyys vain hieman arveluttaa ja myös lisähinta on melkoinen.

Mahdollisuus myös kolmeen takaistuimeen

Hallintalaitteet ovat esimerkilliset ilman turhia kikkailuja. Käynnistys ja sammutus tapahtuu painamalla kojelautaan asetettavaa virta-avainta pohjaan. Seisontajarru toimii yleistyvään tapaan sähkönapilla ja sen vapauttaminen vaatii jarrupolkimen painamista. Vaihteensiirto on täsmällinen. Peruutuskamera on hyvä lisävaruste tämän mallisessa autossa. Kamera on kätketty Volkswagenin merkin alle, josta se tulee esiin, kun peruutusvaihteen kytkee päälle.

Kilpailuasetelma ja hinnat

Passat CC on monen mielestä tyylikäs auto ja se on herättänyt paljon mielenkiintoa. Tilat ovat riittävät neljälle aikuiselle. On mielenkiintoista seurata, kuinka moni Suomessa on valmis maksamaan 5 000 euroa tavallista Passattia enemmän ulkonäön takia.

Hinnat ilman lisävarusteita liikkuvat 39 659,65 eurosta (1.8 TSI) - 59 430,58 euroon (3.6 V6). Koeajossa olleen tehokkaamman automaattivaihteistolla varustetun dieselmallin hinta lähtee 46 762,00 eurosta

Teksti: Timo Nurmela ja Ville Laine

Päivitetty 25.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin