Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Phaeton 2012

Volkswagen esitteli uudistuneen Pekingin autonäyttelyssä vuonna 2010. Esittelypaikka ei ollut sattumaa, sillä Phaetonia on myyty melko pieniä määriä Euroopassa ja Yhdysvaltain markkinoilta se vedettiin pois vuonna 2006. Kiinassa ja Etelä-Koreassa ovat auton tärkeimmät markkina-alueet. Kiinassa myytiin 1400 Phaetonia vuonna 2009, mikä tarkoitti 40 prosentin kasvua vuodesta 2008.
Autoesittely Volkswagen Phaeton 2012

Muutokset olivat pääasiassa kosmeettisia. Phaeton sai pikkuhiljaa uusiutuneen Volkswagen malliston ilmeen. Sama yhtiön muiden uusiutuneiden mallien muotoilulinja jatkuu myös takana, ja auto sai uutta tekniikkaa, kuten Google Maps -palvelun ja tieviitantunnistamisjärjestelmän.

Taustapeiliin asennetun järjestelmän avulla Phaeton tunnistaa liikennemerkit ja esittää tarvittavat tiedot järjestelmän kosketusnäytöllä ja/tai monitoiminäytössä (nopeusmittari ja kierroslukumittarin välissä). Järjestelmä pystyy myös varoittamaan mahdollisista ohitustilanteen riskeistä.

Moottorivaihtoehdot

Phaeton tuli Suomessakin saataville kahdella eri akselivälivaihtoehdolla, kahdella eri takapenkkijärjestelyllä (kolme paikkaa tai kaksi yksittäistä paikkaa) ja neljällä moottorivaihtoehdolla (turbodiesel ja kolme bensiinimoottoria). Kuusi, kahdeksan ja kaksitoista sylinteristen moottoreiden valikoiman tehot liikkuvat välillä 240 hv - 450 hv. Sittemmin moottovaihtoehdoksi Suomen markkinoille on jäänyt vain 3,0 litrainen turbodiesel.

Phaetonin perusmoottori on 3,0 V6 TDI. Turboahdettu suorasuihkutusdieselmoottori tuottaa 240 hv ja kiihdyttää Phaetonin 0-100km/h 8,3 sekunnissa. Dieselin huippunopeus on 237 km/h ja sen keskimääräinen polttoaineenkulutus on 8,5 litraa/100 km. CO2-päästöjä syntyy 224g/km.

Riippuen akselivälistä, Phaeton on joko 5,06 tai 5,18 metriä pitkä.

Auton hinta perusaskelivälillä on noin 104.000 euroa. Pidemmästä akselivälistä joutuu pulittamaan reilut 10.000 euroa lisää.

Vertailussa Phaetonin rinnalla BMW 730d ja MB S 250 CDI.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin