Autoesittely Volvo S60 2000-2009 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo S60 2000-2009

Marraskuussa 2000 ehti Suomeen Volvo S60. Akseliväliä oli lyhennetty, mutta muilta osin S60 oli hyvin pitkälle yhtenevä V70:n kanssa.
Autoesittely Volvo S60 2000-2009

Myös moottorivalikoima oli sama. Muotoilu oli coupemainen. Takaistuin- ja tavaratilat olivat varsin vaatimattomat, joskin myös saksalaiskilpailijat olivat yhtä ahtaita. Muotoilun syytä oli myös heikohko takanäkyvyys.

S60:n oli selvästikin tarkoitus houkutella merkille nuorekkaampaa ostajakuntaa. Käytännössä suuri osa autoista päätyi vanhoille 850-asiakkaille ja ostajien keski-ikä muodostui korkeaksi. Olihan S60 halvin mahdollisuus ostaa aito Volvo. Kesästä 2001 lähtien S60 2.4T:n sai myös nelivetomallina, joka perustui Haldex-kytkimeen, joka tuli 70-malleihin vasta vuotta myöhemmin.

S60:n sisustus oli lähes identtinen V70:n kanssa. Olennaisin ero oli 3-puolainen ohjauspyörä. Manuaalivaihteiston yhteydessä oli saatavana Spaceball-vaihdekeppi. Audiojärjestelmiä oli neljä erilaista. Näistä kallein oli varustettu 4x75 W vahvistimella ja 13 kaiuttimella.
Syksyllä 2001 tulivat kaikkiin kolmeen mallisarjaan Volvon ensimmäiset omat dieselmoottorit. 2.4D (136 hv) ja D5 (163 hv) olivat ominaisuuksiltaan hyvin ajanmukaisia.

Syksyllä 2001 tulivat kaikkiin kolmeen mallisarjaan (S60, V70 ja S80) Volvon ensimmäiset omat dieselmoottorit. 2.4D (136 hv) ja D5 (163 hv) olivat ominaisuuksiltaan hyvin ajanmukaisia.

Syksyllä 2002 esiteltiin S60 R ja V70 R. R-malleissa oli 300-hevosvoimainen turbomoottori, neliveto, tehokkaat Brembo-jarrut ja aktiivinen Four-C-alustajärjestelmä. Manuaalivaihteisto oli 6-vaihteinen. R-mallit eivät kyenneet tarjoamaan kunnon vastusta saksalaiskilpailijoille, vaikka hinta oli yllättävän lähellä niitä. Myynti jäikin varsin vähäiseksi.Volvo S60 AWD

Syksyllä 2004 tulivat markkinoille uudistetut vuosimallin 2005 S60:t, V70:t ja XC70:t. Kaikkiaan 3500 osaa sanottiin muutetun. Ehkä paras tuntomerkki on korinväriset kylki- ja puskurilistat. Ajovalot, takavalot ja puskurit olivat myös uusia. Ajovalojen peitelasit olivat muovia, joten pyyhinpesureista oli jouduttu luopumaan. S60:n keulassa ilmanottoaukko oli entistä suurempi. XC70:ssa alustan suojalevyt olivat aikaisempaa suuremmat ja vaalean harmaat.

2.4T-moottorin korvasi 10 hv tehokkaampi 2.5T, joka oli esitelty jo aikaisemmin AWD-malleihin sekä S80:aan. T5-mallien iskutilavuus kasvoi puolestaan 2,4 litraan ja teho myös 10 hv:lla 260 hevosvoimaan. Turboahdin oli sama kuin R-malleissa. Käsivaihteisto muuttui T5-malleissa 6-vaihteiseksi ja etujarrut 30 mm suuremmiksi.

Etuistuimet oli uusittu ja niissä oli nyt pumpputyyppinen korkeussäätö. Keskikonsoli ja kojelaudan keskiosa olivat saaneet uuden ilmeen. Vakiovarustukseen oli lisätty mm. ajotietokone ja nahkaratti. Parempien varustetasojen tunnukset olivat nyt S60:ssa ja V70:ssakin Kinetic, Momentum ja Summum. Kineticin tärkeimmät lisät olivat ilmastointiautomatiikka, vakionopeussäädin, sumuvalot, aluvanteet ja nahkaratti.

Momentum sisälsi mm. nahkaverhoilun, sadetunnistimen, alumiinikoristuksen sisällä ja sähköisesti kääntyvät ulkopeilit maavaloin. Summumissa oli lisäksi mm. bi-xenon-valot, 17" aluvanteet, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla, sport-istuimet ja kromilistat puskureissa. XC70 oli aina vähintään Kinetic-tasoinen ja siinä oli V70:n lisäksi mm. radio/CD-soitin, kattokaiteet ja tasonsäädin takajousituksessa.

Uusia lisävarusteita olivat R:stä ja S80:sta tuttu Four-C-iskunvaimennus, pysäköintitutka myös eteen, vettähylkivät sivupeilien ja etusivuikkunoiden lasit sekä BLIS eli kuolleen kulman varoitin sivupeilien alla.

Keväällä 2006 esiteltiin parannetut dieselit D (126 hv), 2.4D (163 hv) ja D5 (185 hv). Hiukkassuodatin tuli vakiovarusteeksi. Uusi automaattivaihteisto oli 6-vaihteinen ja D5:ssä myös manuaalilaatikossa oli vaihteita 6.

Vuosimallin 2007 S60:t tulivat myyntiin kesällä 2006. Keulan muotoilussa oli pieniä muutoksia. Sivupeilit olivat uudet ja niissä oli vilkut. Mittaristossa oli uuden sukupolven S80:sta tutut watch dial -taustat. Ohjauspyörä oli uusi.  Suurimmat muutokset oli tehty alustassa, joka oli hieman aikaisempaa jämäkämpi. Muutoksia oli tehty jousitukseen ja iskunvaimennukseen. Uusi sisustusvaihtoehto S60:ssa oli kaksivärinen Sport-nahkaverhoilu. Radio/CD-soitin oli lisätty vakiovarusteisiin.

Vuodesta 2005 lähtien bensakoneisiin ja vuodesta 2006 lähtien dieselmoottorisiin Volvoihin sovellettiin uutta 30 000 km/1 vuosi huolto-ohjelmaa (ei Bi-Fuel- ja R-mallit).

Volvo S60 vm. 2007 sisältä

Volvon tapaan mallisarjoista oli vuosien varrella lukuisia erikoismalleja. Näissä oli tyypillisesti Comfort-pakettien ja myöhemmin Summum-tason mukainen varustus ja ulkonäöllisiä erikoisuuksia. Classic-mallien jälkeen ehkä tunnetuimpia erikoismalleja ovat siniset Ocean Race-mallit vuosilta 2002 ja 2005-06 sekä Titanium-mallit vuodelta 2003.

Volvo S60 täydensi merkin mallistoa tarjoamalla ison auton ominaisuuksia pienessä koossa. Se myös mahtui useimpina vuosina rekisteröintitilaston 30:n kärkeen.

Isot Volvot olivat selkeästi mukavuuspainotteisia autoja. Alusta oli viritetty pehmeähköksi ja saksalaistyylinen täsmällisyys ajettavuudesta puuttui. Melutaso oli BMW 5-sarjan jälkeen luokan parhaimmistoa. Istuimet olivat markkinoiden huippua mukavuutta ajatellen. Autojen perusvarustelu oli sinänsä niukahko, mutta lähes kaikki autot myytiin varustepaketeilla varustettuna. Lisäksi monet lisävarusteet olivat hyvin edullisia, joten niitä on autoihin ruksittu. Esimerkiksi nahkaverhoilu on mallista riippuen 40-50 %:ssa autoista. 17" pyörät lisäävät melutasoa ja autoissa, jotka on toimitettu tehtaalta 17" pyörillä on rajoitettu pyörien kääntökulmaa, mikä suurentaa jo muutenkin suurta kääntöympyrää.

Bensamoottoreista 140- ja 170-hevosvoimaiset perusmoottorit ovat laiskoja puurtajia, joiden kulutus on suorituskykyyn nähden korkea. Bensamalliston helmiä ovat pienpaineturbolla varustetut 2.4T ja myöhempi 2.5T. Näissä käytännön suorituskyky on vähintäänkin riittävä. T5 ja R puolestaan ovat lieviä pettymyksiä teholukemaan verrattuna. Dieseleistä 2.5D on vanhanaikainen. Volvon omat 2.4D ja D5 ovat kuuluneet dieselien parhaimmistoon.

Automaattivaihteistot ovat japanilaisen Aisin-Warnerin valmistamia. Ne vaihtavat melko miellyttävästi, mutta toiminnassa on kaupunkiajossa havaittavissa hitautta. Kaikki S60:t valmistettiin Belgiassa.

Isot Volvot ovat huolellisesti suunniteltuja, Suomen oloihin soveltuvia autoja, joissa on poikkeuksellisen vähän ärsyttäviä yksityiskohtia. Käytettyjen autojen tarjonta on runsasta, sillä autoja on myyty uutena paljon Suomessa, mutta niitä on myös tuotu käytettynä erittäin paljon, mikä on laskenut hintatasoa. Ensimmäisen sukupolven S60:n myynti jatkui vuoteen 2009.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin