Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo V40 Cross Country 2013

Volvo esitteli Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012 V40 –mallista maastokoristeilla höystetyn V40 Cross Country version.
Autoesittely Volvo V40 Cross Country 2013

Auto poikkeaa ulkonäöllisesti selvästi V40 –mallista, mutta ainoa ero perusmalliin on oikeastaan vain 12 mm korkeampi maavara. Neliveto on tarjolla vain tehokkaimman ja kalleimman bensiiniversion yhteyteen.

XC- ja Cross Country -mallien välillä on selkeä ero. Volvon XC-malleilla on erityinen crossover-luonne ja yksilöllinen korityyli, jonka yhtenä osana on mm. korkea istuma-asento. Cross Country -mallit taas ovat versioita farmari- ja hatchback-malleista.

Cross Country ilmeen luovat mm. Samankokoiset pyörät kuin Volvo V70:ssä, mukaan lukien 19 tuuman vanteet, keulan tumma kontrastia luova puskuri, hunajakennosäleikkö ja pystysuuntaiset päiväajovalot.

Säilytystilat

Kaksiosainen 40/60-suhteessa jaettu takaistuin voidaan taittaa alas. Tavaratilaan voi lisätä tavaraverkon. Pehmeä ja teräksinen turvaverkko ovat saatavilla lisävarusteina. Auton tavaratilaan voi asentaa “ylimääräisen” lattian, joka lisää monikäyttöisyyttä.Etumatkustajan istuimen voi taittaa eteenpäin, jolloin tilaa syntyy enemmän. Kahden pysyvän koukun lisäksi ylimääräisessä lattiassa on erilliset laukkukoukut. Ylä- ja alalattian väliin on kätketty säilytystila.

Lisävarustevalikoimaan kuuluu mm. kuormanjakajamatto, joka pitää pienemmät tavarat turvassa ja järjestyksessä, sekä tavaratilan järjestäjä, joka sisältää tavaratilan jakajan, kuormahihnan ja kaksi lattiakiskoa.

Kyynärnojan alla on säilytyslokero CD-levyille ja muille pienille tavaroille. Se sisältää myös liittimen USB-/iPod-laitteelle tai AUX-liitännän audiojärjestelmästä riippuen. Kyynärnojaa voi säätää tarjoamaan kuljettajalle lisätukea. Kyynärnojan edessä konsolissa on kaksi mukitelinettä ja 12 V:n virtapistoke.

Bensiinimoottorit

T5-bensiiniversioon on saatavana neliveto. Viisisylinterinen 2,5 litran T5-moottori kehittää tehoa 254 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm, mukaan lukien 40 Nm:n yliahtotoiminto kiihdytyksissä. Moottorin parina toimii automaattivaihteisto. Kiihtyvyys 0-100 km/h on 6,1 sekuntia. Polttoaineen kulutus on 7,8 l/100 km (yhdistetty).

Lisäksi tarjolla on 1,6-litrainen GTDi-moottori T4, joka kehittää tehoa 180 hevosvoimaa ja vääntöä 270 Nm, mukaan lukien 30 Nm:n yliahtotoiminto. Polttoaineen kulutus on 5,5 l/100 km ja vastaavat CO2-päästöt ovat 129 g/km.T5-versioon on yhdistetty kuusivaihteinen automaattivaihteisto, kun T4 taas on saatavana kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston ja kuusivaihteisen Powershift-automaattivaihteiston kanssa. Powershift toimii periaatteessa samaan tapaan kuin kaksi rinnakkaista käsivalintaista vaihteistoa erillisillä kytkimillä.

Dieselmoottorit

Viisisylinterinen 2,0 litran D4-turbodieselmoottori kehittää tehoa 177 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm laajalla käyntinopeusalueella. Kiihtyvyys 0-100 km/h on 8,3 sekuntia automaattivaihteiston kanssa (8,6 sekuntia käsivalintaisella vaihteistolla). Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat 4,4 l/100 km ja 117 g/km käsivalintaisen vaihteiston kanssa ja 5,2 l/100 km ja 137 g/km automaattivaihteistolla (yhdistetty).

Lisäksi tarjolla on 2,0-litrainen D3-turbodieselmoottori, joka kehittää tehoa 150 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Nm. Molempiin dieselmoottoreihin on saatavana kuusivaihteinen automaattivaihteisto ja kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

V40 Cross Countryn D2-versio synnyttää CO2-päästöjä 99 g/km, ja vastaava polttoaineen kulutus on 3,8 l/100 km. Tämä 1,6-litrainen moottori kehittää tehoa 115 hevosvoimaa ja vääntöä 285 Nm, mukaan lukien 15 Nm:n yliahtotoiminto. D2-moottorin parina toimii kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Moottori sisältää myös start/stop-toiminnon.

Kaikissa moottoriversioissa on vakiona start/stop-tekniikka ja jarrutusenergiaa hyödyntävä järjestelmä, olivatpa ne varustettu käsivalintaisella tai automaattivaihteistolla.

Volvo V40 Cross Country –malliston alkaen hinta on 31.778,43 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin