Autoesittely Volvo XC70 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo XC70 2012

XC70 muistuttaa toista Volvon farmarimallia V70:ää, mutta se on neliveto.
Autoesittely Volvo XC70 2012

Malli kehitettiin V70:stä 1990-luvulla ja sai nykyisen nimensä vuonna 2001. Uusin versio XC 70:stä tuli myyntiin vuonna 2007.

Nimi XC viittaa sanoihin cross country ja viittaa henkilöauton ja maastoauton yhdistelmään. "Volvo XC 70 on kotonaan niin oopperan pysäköintialueella kuin karuissa metsämaastoissakin", maalailee Volvo markkinoinnissaan.

Erityisesti amerikkalaiset ovat mieltyneet crossover-kaupunkimaastureihin. Niinpä lähes puolet noin 40 000 XC 70:n vuosituotannosta myydään Yhdysvalloissa.

Kuten muissakin Volvon malleissa, valmistaja korostaa turvallisuutta, tilaa ja muotoilua. Muotoilussa on pyritty karskiin yleisilmeeseen. Esimerkiksi mallia ilmanottoaukkojen muoto keulassa ja takaosa on saanut innoituksensa suihkumoottorin etuprofiilista. Tavoitteena on ollut mielikuva "elegantein linjoin varustetusta voimanpesästä".

Sen näkee jo ohjaamon muotoilusta. Linjat ovat selkeät ja metalli hohtaa monin paikoin. Esimerkiksi jykevä vaihteisto näyttää siltä, että sitä ei hevillä saa rikki. Kaikki on suurta ja kestävän näköistä. Vaikkapa sivupeilit ovat kooltaan omaa luokkaansa.

XC 70:ssä turvallisuutta kohottaa esimerkiksi DSTC-ajovakauden hallintajärjestelmä. Se tarkkailee ja tarvittaessa vähentää pyöriin välitettävää voimaa tai jarruttaa. Törmäysvaroitin ja jarrutusapu pyrkivät ehkäisemään ennalta vaaratilanteita. Etusäleikön takana on tutka ja tuulilasin takana digitaalinen kamera. Ne tarkkailevat auton etäisyyttä edellä ajavaan ja varoittavat törmäyksestä tarpeen. Mikäli kuljettaja on liian hidas, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

Valmistajan mukaan XC 70:n Bi-Xenon ajovalot lisäävät 100 kilometrin tuntinopeudessa jarrutusmatkaa 45 metrillä.

XC 70:een on tarjolla kuusisylinterinen bensiinimoottori ja viisisylinterinen turbodiesel. Auton saa Four-C-alustajärjestelmällä varustettuna. Se sisältää kolme eri ajoasetusta. Järjestelmä tarkkailee autoa, tietä ja kuljettajan ohjausliikkeitä 500 kertaa sekunnissa säätäen jokaista iskunvaimenninta erikseen auton käsittelyn helpottamiseksi.

Istuinten lämmittimet ovat tavallisia, mutta XC 70:ssa on myös etuistuinten tuuletin, joka puhaltaa viilennystä rei´itetyn nahkaverhoilun kautta sekä istuintyynyissä että selkänojissa. Valittavissa kolme tuuletusvoimakkuutta.

Tavaroille on tilaa 555 litraa ja istuimet käännettyinä hieman yli 2 000 litraa.

XC 70:n perusmallit (2,4 litran ja 185 hevosvoiman moottorilla) maksavat 60 000 euron molemmin puolin. Kalleimmat 3,2 litran moottorilla liikkuvat Summum ja Momentum -versiot maksavat noin 70 0000 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin