Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Auton tavaratilan vallankumous? Näin Ford Puman nerokas MegaBox toimii

Ford Puma on kompakti katumaasturi luokkansa kookkaimmalla 456 litran tavaratilalla. Auto tulee tarjolle myös kevythybridinä.
Auton tavaratilan vallankumous? Näin Ford Puman nerokas MegaBox toimii

Kompaktit katumaasturit ovat olleet muutaman viime vuoden ajan autoteollisuuden yksi suurista trendituotteista. Kokoluokan autoja on monesti markkinoitu tyylitietoisille sinkuille tai pariskunnille, mutta perhekäytön esteeksi tai vähintään haasteeksi on valitettavan monen automallin kohdalla kulminoitunut tavaratila.

Täysin uusi tulokas, Ford Puma, tarjoaa kokoluokkansa suurimman tavaratilan, joka vetää peräti 456 litran edestä matkatavaroita sisäänsä. Ford nimittää uutta tavaratilaratkaisua MegaBox-nimellä, ja ensivaikutelman perusteella se kyllä lunastaa nimensä mainiosti.

Ford MegaBoxin salaisuus piilee siinä, että tavaratila on hyödynnetty korkeussuunnassa harvinaisen tehokkaasti. Korkeutta on helppo havainnollistaa sillä, että tavaratilaan mahtuu esimerkiksi kaksi golfbägiä pystyasennossa. Mikäli MegaBoxin kannen sulkee, lokerikon pohjalle voi huoletta sijoittaa vaikkapa mutaiset kuravaatteet ja kengät, ja kannen yläpuolelle puhtaat tavarat.

Katso videolta yksityiskohtia Ford MegaBox -tavaratilasta.

Ford Puman tavaratila on verhoiltu synteettisellä materiaalilla, jonka voi puhdistaa vesiletkulla. Tavaratilan voikin huoletta pestä, sillä sen pohjasta löytyy tyhjennystulppa. Lapsiperheet osaavat taatusti arvostaa myös Titanium X -varustelun istuinpäällisiä, jotka ovat irrotettavissa vetoketjuin ja näin pestävissä. 

Titanium X tarjoaa uuden tason 

Muutenkin kuin tilojen ja käytettävyytensä puolesta Ford Puma tuntuu haluavan osansa kuumasta B-segmentin katumaasturimarkkinasta. Vaativalle ostajalle on tarjolla Puma Titanium X -varustetasolla, johon on pakattu suuremmista autoista tuttuja turvallisuus- ja mukavuusvarusteita.

Jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin kuvaa nyt Fordin aiempia järjestelmiä laajemmalta alueelta, jolloin myös ajoradan lähettyvillä liikkuvia henkilöitä pystytään valvomaan paremmin. Myös kaistavahdin toimintaa on kehitetty niin, että tekniikka tunnistaa milloin päällystetty tie muuttuu ajokelvottomaksi pinnaksi, kuten pientareeksi tai ruohoksi.

Tietoviihdejärjestelmä on Fordin Sync 3 -mallinen, joka tukee myös Apple CarPlay- ja AndroidAuto-järjestelmiä. Titanium-varustelussa musiikit toistetaan 575-wattisen B&O-merkkisen äänentoistojärjestelmän kautta, joka pitää sisällään 10 kaiutinta.

Ford Puma edestä

Konepellin alta löytyy Fordin uutta kevythybriditekniikkaa, joka pohjautuu 1,0-litraiseen EcoBoost -bensiinimoottoriin ja 11,5 kW:n hihnakäyttöiseen laturiin ja generaattoriin. Järjestelmä ottaa jarrutusenergiaa talteen ja lataa 48 voltin litiumioniakkupakettia, jonka energialla avustetaan polttomoottoria kiihdytyksissä ja tasaisilla nopeuksilla.

Kevythybriditekniikan kerrotaan pienentävän uuden Puman polttoaineenkulutusta jopa 9 prosentilla. Kevythybidivoimalinja on tarjolla 125 ja 155 hevosvoimaisiin mallivaihtoehtoihin.

Lue muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin