Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autosta parempi hinta pienellä pintakunnostuksella

Kuvassa myyntikuntoon ehostettu Mercedes-Benz E 200 CDI Sedan, joka on rekisteröity alkuvuodesta 2011 (autoa pesty automaattipesussa noin pari sataa kertaa ennen käsittelyä). Mittarissa tekohetkellä oli yli 300 000 km. Kuva: Finikor
Autosta parempi hinta pienellä pintakunnostuksella

Autokuume iski ja oma auto pitäisi myydä ennen uuden hankintaa, mutta myytävä kohde ei ole enää entisessä terässään. Miten voisin suhteellisen edullisesti saada autoni vetävään myyntikuntoon?

Moni asia tietysti vaikuttaa autokaupan syntymiseen, kuten huoltokirja, sen merkintöjen täydellisyys tai puutteet, ja mahdolliset takuut, mutta ensivaikutelma jonka mahdollinen ostaja saa autosta esimerkiksi myynti-ilmoituksen kuvien perusteella, on mitä tärkein. Kun auto näyttää kuvissa hyvin pidetyltä tai jopa edustavalta sekä sisältä että ulkoa, niin se varmasti lisää kiinnostusta ja aikaansaa todennäköisemmin yhteydenottoja.

Auton omistaja pääsee vähimmällä vaivalla teettäessään auton myyntikunnostuksen ammattilaisella. Moni luulee, että ammattilaisen käyttö maksaa niin paljon, että hyöty katoaa myyntivaiheessa. Näin asianlaita ei välttämättä ole, sillä ostamalla pesuaineet, vahat ja sisäputsaukseen tarkoitetut tykötarpeet maksaa helposti jo puolet ammattilaisen kokonaisveloituksesta. Kannattaa miettiä ennen kuin käärii hihansa, sillä oman uurastuksen jälkeen lopputulos ei kuitenkaan välttämättä näytä yhtä hienolta kuin ammattilaisen työnjälki. Esimerkiksi Toyota Auriksen, Mazda3:n tai Audi A3:n myyntikunnostuksen hinta on noin 180-250 euroa autonpesuliikkeissä ympäri Suomea.

Suurempien autojen, kuten esimerkiksi Volkswagen Touaregin tai Ford S-Maxin myyntikunnostuksen hinnat alkavat 200 eurosta. Jos taas kyseessä on pakettiauto, kuten Renault Trafic tai Mercedes-Benz Vito, vastaavat kunnostuspalvelut maksavat alimmillaan noin 250 euroa.


Auton maalipinnan koneellinen kiillotus

Yleensä kunnostus sisältää auton korin perinpohjaisen käsinpesun, jossa pestään myös ovenvälit ja moottoritilakin. Auto kuivataan tarkasti ja kiillotetaan (myllytetään) koneellisesti. Tämän jälkeen pinnat vahataan käsin sekä käsitellään kaikki kumi- ja muoviosat. Näiden toimenpiteiden lisäksi auto puhdistetaan ja imuroidaan perusteellisesti myös sisältä. Tietysti myös auton matot pestään. Monet autonpesuliikkeet ottavat myös myyntikuvat autosta, jos asiakas niin haluaa.

Jos myynnin kohteena olevassa autossa on esimerkiksi tupakoitu, eikä haju tahdo lähteä verhoilusta millään ilveellä, voi noin 60 eurolla teettää autoon myös hajunpoiston eli otsonoinnin. Käsittely kestää noin 6-12 tuntia, esimerkiksi yhden yön ajan.

Auton ehostus voi monissa tapauksissa lisätä auton myynti-ilmoituksen kiinnostavuutta ja samalla nostaa auton arvoa. Kun oman auton kaupat on onnistuneesti tehty, kannattaa pitää tulevasta uudesta ajokista hyvää huolta esimerkiksi teettämällä auton korin maalipinnan kestopinnoituksen alan liikkeessä. Näin auto säilyy näyttävän näköisenä seuraavaan vaihtovaiheeseen saakka.


Auton takaluukun maalipinta ennen ja jälkeen käsittelyn. Kuva: Finikor


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin