Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

BMW 3-sarja uudistuu täysin – katso uuden sukupolven kohokohdat

Bemarin kolmossarja saa uuden ilmeen ja suuremmat mitat. Samalla auton tekniikkaa on kehitetty aiempaa autonomisempaan suuntaan.
BMW 3-sarja uudistuu täysin – katso uuden sukupolven kohokohdat

BMW:n 3-sarjaa on totuttu pitämään yhtenä keskikokoisten premium-autojen kiistattomista ikoneista. Nyt saksalaismerkki on esitellyt uuden täysin uuden seitsemännen sukupolven mallin Pariisin autonäyttelyssä, joskin varsinaista lanseerausta saadaan odottaa vielä vuodenvaihteen yli maaliskuulle. 

Uusi 3-sarja esitellään aluksi kahdella nelisylinterisellä turboahdetulla moottorilla. Näistä bensiinivaihtoehto 330i tuottaa 258 hevosvoiman enimmäistehon ja dieselmoottorilla varustettu 320d 190 hevosvoimaa. Suomeen kolmossarjasta tuodaan vain kahdeksanvaihteisella Steptronic-automaattivaihteistolla varusteltuja voimalinjavaihtoehtoja. Auto on edelleen takavetoinen, ja neliveto on valittavissa dieselmoottorin yhteyteen.

Lanseerausvaiheen moottoripalettia tullaan laajentamaan vuoden 2019 aikana ainakin tehokkaalla nelivetoisella M340i xDrive -mallilla sekä pistokkeesta ladattavalla 330e -hybridillä. 

Yksi BMW 3-sarjan myyntivalteista on aina ollut hyvä ajettavuus. Ajo-ominaisuuksien kerrotaan olleen myös uuden seitsemännen mallisukupolven suunnittelun lähtökohdista. Kuljettajakeskeinen matala ajoasento on säilytetty ja auton painojakaumaksi ilmoitetaan optimaalinen 50:50-suhde.

Auton jousitukseen ja alustaan kerrotaan tehdyn hienosäätöä, ja vakioalustaan kuuluvat iskunvaimentimet on suunniteltu täysin uusiksi. Niiden kerrotaan mukautuvan entistä paremmin joustoliikkeeseen ja tien pinnan muutoksiin. Lisävarusteena uuteen 3-sarjaan voi valita adaptiivisen  M Sport -alustan ja ensimmäistä kertaa kolmossarjassa myös sähkösäätöisen M Sport -tasauspyörästön.

Uusi Bemarin kolmossarja on kasvanut pituutta edelliseen malliin nähden peräti 8,5 senttimetriä ja raideleveyttäkin on tullut 4,3 senttimetriä lisää. Painoa on onnistuttu pudottamaan 55 kiloa ja samalla aerodynamiikkaa on paranneltu uuden muotoilun myötä. Uuden 3-sarjan ilmavastuskerroin on 320d-mallin kohdalla 0,23.

Sisätiloissa katse kohdistuu ensimmäisenä uuteen digitaaliseen mittaristoon ja uudelleen muotoiltuun kojetauluun sekä keskikonsoliin. Ajoa avustavat järjestelmät on koottu kahteen lisävarusteena saatavaan varustepakettiin, Driving Assistant ja Driving Assistant Professional. Uuden kolmossarjan kerrotaan kykenevän pysymään omalla kaistallaan aiempaa omatoimisemmin, minkä lisäksi pysäköintiin on tarjolla mielenkiintoisia avustimia. Muun muassa pysäköintiavustin kykenee hoitamaan auton parkkeerauksen täysin autonomisesti vaihteenvalitsemisesta alkaen, ja peruutusavustin muistaa auton kulkeman matkan jopa 50 metrin osalta. Näin auto osaa pakittaa omatoimisesti ahtaasta paikasta pois.

Ajovaloiksi uutuuteen voi valita BMW Laserlight -teknologialla toteutetut kaukovalot, joiden valokuvio yltää parhaimmillaan 530 metriin. Vakiona 3-sarjassa on LED-ajovalot, jotka voi lisähinnasta päivittää mukautuviksi.

Uuden BMW 3-sarjan ennakkomyynti alkaa loka-marraskuussa. Vielä vahvistamattomaksi alkaen hinnaksi 320d A -mallille kerrotaan 44 279 euroa.

Autotalli.com
BMW 3-sarjan vaihtoautot
BMW 3-sarjan uudet autot

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: BMW


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin