Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

BMW:n täyssähköinen iX3 Suomeenkin pian – hinnat houkuttelevalla tasolla

BMW X3-katumaasturin täyssähköinen malliversio BMW iX3 saapuu Suomeen alkuvuodesta 2021.
BMW:n täyssähköinen iX3 Suomeenkin pian – hinnat houkuttelevalla tasolla

Premium-autovalmistaja BMW:tä voi pitää monella tapaa sähköautoilun pioneeriyrityksenä, vaikka saksalaisia merkkejä onkin totuttu moittimaan hitaudesta tuoda sähköistettyjä automalleja markkinoille. BMW on valmistanut täyssähköauto i3:a jo vuodesta 2013 alkaen, ja itse asiassa nyt esiteltävä BMW iX3-katumaasturi tuo mukanaan jo merkin viidennen sukupolven sähkökäyttöisen voimansiirron. 

Verrattain pitkä historia sähköautojen kehitystyöstä näkyy mielenkiintoisella tavalla myös siinä, että BMW kertoo iX3-mallin moottorin rakennetun ilman harvinaisia mineraaleja. Myös ajoakun koboltin määrää on onnistuttu pudottamaan kaksi kolmasosaa edellisen sukupolven akkua pienemmäksi. Sekä koboltin että litiumin autovalmistaja kertoo ostavansa itse, ilman välikäsiä.

BMW iX3 ohjaamo

BMW iX3:n sähkömoottori on sijoitettu taka-akselille, ja se tuottaa 286 hevosvoiman tehon ja 400 newtonmetrin väännön. Kiihtyvyys nollasta sataan kestää 6,8 sekuntia. Autoa on mahdollista ajaa niin sanotulla yhden polkimen tekniikalla, jolloin jarrupoljinta tarvitsee käyttää vain mahdollisissa yllättävissä tilanteissa.

BMW iX3 on varustettu 80 kWh:n ajoakustolla, jolla auton WLTP-toimintamatkaksi kerrotaan 459 kilometriä. Auton sisäinen AC-laturi on teholtaan 11 kW, eli kotilatausasemassa tai julkisessa Type2-laturissa ajoakun saa tyhjästä täyteen noin 7,5 tunnissa.

Matkantekoa jouduttaa pikalatausmahdollisuus enimmillään 150 kW:n teholla, jolloin akun lataa 80 prosenttiin nopeimmillaan 34 minuutissa. Talviolosuhteita silmällä pitäen tärkeä tieto on myös iX3:n erillinen lämpöpumppu, joka lämmittää matkustamon lisäksi myös akkua. Lämpöpumppu vaikuttaa auton todelliseen toimintamatkaan Suomen kaltaisissa talviolosuhteissa, kun ajoakun energiaa ei tarvitse käyttää yhtä paljon akun ja matkustamon lämmittämiseen.

Maininnan arvoinen ominaisuus uudessa BMW iX3 -sähköautossa on myös auton langaton päivitysmahdollisuus niin sanottuna ”over-the-air”-päivityksenä. Käytännössä tämä tarkoittaa uusien laitteiden ja palveluiden tilaamisen autoon jälkikäteen.

BMW iX3 tulee Suomeenkin tarjolle kahtena eri perusvarustetasona. BMW iX3 Charged -mallin hinnat alkavat 72 547 eurosta ja BMW iX3 Charged Plus -mallin 79 329 eurosta. Kun täyssähköauton hintaa suhteuttaa BMW X3 -malliston hintoihin, sitä voi pitää aidosti houkuttelevana vaihtoehtona myös hinnan puolesta. BMW iX3 kestää hintavertailua myös suoriin kilpailijoihin Audi E-troniin, Jaguar I-Paceen, Mercedes-Benz EQC:hen sekä Tesla Model X:ään. 

BMW iX3 Charged sisältää seuraavat vakiovarusteet:

19-tuumaiset alumiinivanteet, sähkösäätöiset keinonahkaiset istuimet ("Sensatec” väreissä Black taiMocca), keinonahkainen kojelauta ("Sensatec"), panoraamalasikatto, kattotelineet, adaptiivinen alusta, BMW Live Cockpit Professional ja navigointijärjestelmä, Driving Assistant Professional, Parking Assistant, metalliväri, urheilullinen nahkainen ohjauspyörä, takaluukun automatiikka, lämmitetyt etuistuimet, langaton matkapuhelimen lataus, valmius Apple Car Play- ja Andriod Auto -sovelluksiin, Ambient-sisävalaistus ja LED-ajovalot.

BMW iX3 Charged Plus -varusteet vakiovarusteiden lisäksi:

20-tuumaiset alumiinivanteet, sähkösäätöiset nahkaistuimet ristiseläntuella ("Vernasca" väreissä Black, Mocca, Cognag tai Canberra Beige), Comfort Access (avaimeton avaus), Acoustic glazing (etusivuikkunoiden akustiikkalasit), Iconic Electric Sound, adaptiiviset LED-ajovalot, Parking AssistantPlus, Head-Up-näyttö, Harman Kardon Surround -kaiutinjärjestelmä ja Gesture Control (eleohjaus).

Uusi BMW iX3 saapuu Suomeen ensimmäisten maiden joukossa alkuvuodesta 2021.

Kuvat: BMW

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin BMW:n pistokkeesta ladattaviin automalleihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin