Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Diesel-hybridi suurella akulla – Mercedes-Benz GLE 350 de saattaa olla luokkansa järkevin valinta

Mercedes-Benz esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä pistokkeesta ladattavan GLE 350 de -diesel-hybridin suurella 31,2 kWh:n ajoakulla.
Diesel-hybridi suurella akulla – Mercedes-Benz GLE 350 de saattaa olla luokkansa järkevin valinta

Vaihtoehtoisiin käyttövoimiin vahvasti panostavan Mercedes-Benzin näyttelyosasto Frankfurtin autonäyttelyssä oli ennen kaikkea pistokehybridien ja täyssähköautojen tykitystä. Mielenkiintoiset plugin-hybridimallit suosituista A- ja B-sarjoista esittelimme jo aiemmassa kirjoituksessa, mutta autonäyttelyssä suuresta katumaasturi GLE:stä julkaistu pistokehybridi pääsi yllättämään eniten.

Positiiviseen hämmästelyyn oli kaksikin syytä. Ensinnäkin suurin osa pistokehybrideistä yhdistää sähkö- ja bensiinimoottorit, GLE 350 de:ssä käyttövoimana on sähkön ohella diesel. Suurikokoisissa autoissa diesel on ollut jo pitkään kaikista taloudellisin ja järkevin vaihtoehto, joten Mersun diesel-hybridi kuulostaa jo lähtökohtaisesti erittäin houkuttelevalta.

Mercedes-Benz GLE 350 de pistokehybridi

Toisekseen Mercedes-Benz GLE 350 de:n sähkömoottorin 31,2 kWh:n ajoakku on poikkeuksellisen suuri kapasiteetiltaan. Monissa täyssähköautoissakaan ei vielä muutamia vuosia sitten ollut yhtä suurta ajoakkua. Saksalaisvalmistaja ilmoittaa GLE 350 de:n toimintamatkaksi täydellä akulla 90-99 kilometriä WLTP-testaustavalla mitattuna. Järjestelmän yhteistehoksi kerrotaan 320 hevosvoimaa ja suurimmaksi väännöksi 700 newtonmetriä.

Vaikka uudelle GLE 350 de -hybridille ei löydykään vielä Suomen hinnastoa, tuulilasiin voi suurella todennäköisyydellä lätkäistä reilun 100 000 euron hintalapun. Se on paljon se, mutta auton koko- ja kilpailuluokka huomioiden GLE 350 de tulee tarjoamaan erittäin himoittavan paketin nimenomaan suuren ajoakun sekä dieselmoottorin vuoksi.

GLE 350 de dieselhybrtidi

Automalli on myös tärkeä avaus (vaikka on Mersulta aiemminkin löytynyt mallistostaan yksi diesel-hybridi) ja osoitus siitä, että vahvasti vääntäville ja pienipäästöisille moderneille dieseleille löytyy vielä tulevaisuutta. 

Mercedes-Benzin omistavan Daimlerin tavoitteena on tarjota vuoteen 2039 mennessä täysin CO2-päästöistä vapaa automallisto. Konsernin arvion mukaan sen myynnistä puolet muodostuu ladattavista hybrideistä ja täyssähköautoista vuoteen 2030 mennessä.

 

Mercedes-Benzin automallien sähköistämisessä on kolme keihäänkärkeä: EQ Boost, EQ Power ja EQ/F-CELL. Näistä jälkimmäisellä viitataan täyssähköautoihin ja vedyllä kulkeviin polttokennoautoihin, EQ Power tarkoittaa pistokkeesta ladattavia bensiini- ja dieselhybrideitä ja EQ Boost puolestaan kevyemmin sähköistettyjä 48 voltin järjestelmällä varustettujs niin sanottujs kevythybridiautoja.

Lue myös muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin