Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Dieselin aika ei ole vielä ohi – koeajossa Volvo V60 Cross Country B4 -kevythybridi

Pitkille matkoille moderni diesel tuntuu olevan edelleen mitä mainioin valinta. Volvo V60 Cross Countryssa korostuu turvallisuudentunne ja hyvin toimiva neliveto.
Dieselin aika ei ole vielä ohi – koeajossa Volvo V60 Cross Country B4 -kevythybridi

Viime vuosina koeajokokemukset Volvon automalleista ovat painottuneet vahvasti ladattaviin hybridimalleihin. Volvon lataushybridit ovatkin käyneet Suomessa hyvin kaupaksi jo vuosien ajan, ja mallisto on laajentunut kattamaan lähestulkoon kaikki koko- ja korimallit. 

Lataushybridit ja täyssähköautot alkavat olla suurelle massalle etenkin kaupunki- ja taajamaliikenteeseen kaikista järkevimmät vaihtoehdot, mutta tästä huolimatta koeajoon osunut Volvo XC60 Cross Country B4 -kevythybridi-diesel oli piristävää vaihtelua, etenkin kun koeajo osui paukkupakkasten ajankohtaan.

V60 Cross Country

Vastakkainasettelu on monesti täysin hyödytöntä, mutta viikon ajelu diesel-V60:lla sai jälleen kerran pohtimaan sitä, ovatko lataushybridit ihan aidosti oikotie päästöttömämpään autoiluun.

Ihminen on perusluonteeltaan varsin laiska otus, ja lataushybridien kohdalla etenkin talvella auton latauskaapelin joutuu käytännössä kytkemään kiinni joka ikinen kerta kotiin tultaessa. Täyssähköautot ovat tältä osin käyttäjäystävällisempiä. Niiden ajoakuissa kun riittää virtaa tyypillisesti muutaman päivän ajoista jopa viikon käyttöön ilman välilatailun tarvetta.

V60 ohjaamo

Dieselauton kohdalla valintaa ei tehdä sen suhteen, jaksaako autoa ladata ahkerasti, vaan millaista polttoainetta tankkiin täyttää. Hyvä vaihtoehto on käyttää esimerkiksi suomalaisen Nesteen uusiutuvaa Neste MY -dieseliä.

Jos omaa autoilua ajattelee kokonaispäästöjen kannalta, monelle suomalaisautoilijalle paras vaihtoehto olisi joko täyssähköauto tai moderni dieselmalli, johon valitsee tankattavaksi uusiutuvaa dieseliä. Valitettavasti päättäjien taholta viimeksi mainittua vaihtoehtoa ei haluta tehdä kuluttajan kannalta taloudellisesti järkeväksi vaihtoehdoksi.

V60 Cross Country yllättää maavarallaan 

Volvo V60 Cross Country on erinomainen vaihtoehto autoilijalle, joka haluaa maasturimaisen maavaran, mutta farmarityylisen korimallin. V60 Cross Countryn maavara on peräti 21 senttimetriä, mikä tuntuu ja näkyy myös miellyttävän korkeana ajoasentona.

Ulkoisesti Cross Country -malli eroaa selvästi tavanomaisesta V60:sta maavaran lisäksi pyöränkaarien ja helmojen koristemuovein. Automallissa on hyvällä tavalla samaa henkeä ja käytännöllisyyttä kuin XC70-mallissa aikoinaan.

Nelivetoisen V60 Cross Country B4:n kevythybriditekniikka tuo autoon ennen kaikkea ajomukavuutta. Suurin ero tuntuu start-stop -järjestelmän toiminnassa, joka on nyt lähes huomaamatonta. Lisäksi polttomoottorin yhteydessä hihnavetoisena toteutettu pieni sähkömoottori antaa 14 hevosvoiman lisätehon ja 40 newtonmetrin väännön.

Hyvä 420 Nm:n vääntömomentti onkin V60 Cross Countryn yksi parhaita puolia yhdessä helposti hallittavan ja ennakoitavan nelivetojärjestelmän kanssa. Liukkaalla tienpinnalla kaarteessa auto on verrattain helppo pitää hallinnassa, vaikka pito ajoittain katoaisikin.

Volvo V60 Cross Country tuntuu olevan parhaimmillaan nimenomaan lumisessa maastossa ja arkikäytön vaivattomuus on totuttua Volvoa myös pakkaskeleillä. Vaikka Volvo onkin uuden täyssähköisen XC40:n myötä siirtymässä pikkuhiljaa uuteen Android-pohjaiseen tietoviihdejärjestelmään, nykyinen Sensus-niminen järjestelmä tuntuu edelleen hoitavan perustoiminnot hyvin. Kosketusnäyttö toimii hyvin myös paksujen talvihanskojen kanssa.

Kiitosta voi antaa myös auton akustiikkapuolesta, joka korostaa auton jykevää olemusta. Koeajoauton 493 euron hintainen sivuikkunoiden laminointi voi hyvin olla panostuksen arvoinen lisävaruste. Kattoikkuna sen sijaan nitisi ja natisi muuten hiljaisessa kokonaisuudessa pakkaskeleillä hieman häiritsevästi. Kyseinen kauneusvirhe on kuitenkin automerkistä ja hintaluokasta riippumatta enemmän ominaisuus kuin vika.   

Lisävarustelistalta kannattaa raksia ehdottomasti myös alle sata euroa maksava tavaratilan ostoskassipidin-nimellä kulkeva taittuva väliseinä, jonka avulla 529 litran ruuma on helppo pitää järjestyksessä. 

Hintava 4418 euroa maksava Lounge-varustepaketti on hinnastaan huolimatta varsin houkutteleva sekin. Avattavan panoraamakattoikkunan lisäksi pakettiin kuuluu esimerkiksi HUD-heijastusnäyttö, Harman/Kardonin äänijärjestelmä, navigointi sekä Apple CarPlay ja Android Auto -järjestelmät, automaattinen 4-vyöhykkeinen ilmastointi, parempi sisäilman suodatus ja 360 asteen kamerajärjestelmä.

V60 Cross COuntry tavaratila

Volvo V60 Cross Country on hyvä valinta turvallisuutta ja helppoa arkikäytettävyyttä arvostavalle premium-auton ostajalle. Väkevä dieselmoottori on teknisesti edelleen mitä mainioin vaihtoehto pitkiä matkoja ajavalle.

Hintansa puolesta Volvo asemoituu muiden premium-merkkien kanssa tasoihin. Merkkivalinnassa korostuukin enemmän omat mieltymykset ja käyttötarpeet. Volvo V60 Cross Countryn kohdalla korostuvia piirteitä ovat esimerkiksi skandinaavinen selkeälinjaisuus tyylikkäillä yksityiskohdilla, auton helppokäyttöisyys sekä luonnollisesti turvallisuus ja turvallisuudentunne.

 

AUTOTALLI.COM 

Tutustu uusiin myytäviin Volvo V60 Cross Country -malleihin tai pyydä tarjous Volvo -yksityisleasingistä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin