Enää kolmannes valitsee autoonsa manuaalivaihteiston – 70 prosenttia ostaa bensiiniauton | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Enää kolmannes valitsee autoonsa manuaalivaihteiston – 70 prosenttia ostaa bensiiniauton

Lokakuussa ensirekisteröitiin henkilöautoja 9,3 prosenttia viime vuotta vähemmän.
Enää kolmannes valitsee autoonsa manuaalivaihteiston – 70 prosenttia ostaa bensiiniauton

Siirtyminen uuden WLTP-päästömittauksen mukaiseen autoverotukseen on näkynyt syksyn henkilöautokaupassa jopa varsin dramaattisesti. Lokakuussa ensirekisteröitiin vain 7 935 uutta henkilöautoa, mikä on 9,3 prosenttia viime vuoden lokakuuta niukemmin. Myös pitkällä aikavälillä lokakuun ensirekisteröintimäärät laahaavat keskiarvon perässä.

Toisaalta kuluvan vuoden osalta tammi-lokakuussa uusien autojen ensirekisteröinnit ovat vielä 4,8 prosenttia viime vuotta edellä, joten marras- ja joulukuun lukemat tulevat määrittämään, jäädäänkö autokaupassa tänä vuonna plussalle vai miinukselle. Tähän mennessä uusia henkilöautoja on ensirekisteröity tämän vuoden puolella yhteensä 105 670 kappaletta.

Ensirekisteröintitilastot kertovat merkki- ja mallilistausten lisäksi mielenkiintoista tietoa myös suomalaisten tämän hetken automieltymyksistä. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista esimerkiksi enää vain 31 prosenttia on ostettu käsivalintaisella vaihteistolla. Pakettiautoissa tilanne on toistaiseksi käänteinen (kaksi kolmasosaa manuaalivaihteisia), vaikka niissäkin automaatit ovat nostaneet suosiotaan.

Bensiinikäyttöisten henkilöautojen osuus tämän vuoden tilastoista on noin 70 prosenttia, noin 25 prosenttia dieseleitä, ladattavia hybridejä 4 prosenttia, täyssähköautoja 0,6 prosenttia ja kaasuautoja 1,1 prosenttia. Katumaastureihin valinta kohdistuu uusien autojen kaupassa jo yli 30 prosentilla ostajista. Kompaktien B-segmentin autojen (esimerkiksi Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Rio ja VW Polo) suosio on ollut niin ikään kasvussa erityisesti tammi-elokuussa toteutetun romutuspalkkiokampanjan ansiosta. Romutuspalkkiolla hankittujen autojen osuus kuluvan vuoden kaikista ensirekisteröinneistä on noin 6 prosenttia. Ilman romutuspalkkiokampanjaa tämän vuoden autokaupan voisi suurella todennäköisyydellä jäävän miinusmerkkiseksi. Olettaen, että kyseiset autot olisivat jääneet suurelta osti ilman kampanjaa ostamatta.

Lokakuun 2018 suosituimmat automallit ja ensirekisteröintimäärät: 

1.

TOYOTA YARIS

358

2.

SKODA OCTAVIA

317

3.

TOYOTA AURIS

306

4.

FORD FOCUS

285

5.

NISSAN QASHQAI

216

6.

SKODA KAROQ

203

7.

VOLVO XC60

186

8.

VOLKSWAGEN GOLF

182

9.

KIA CEED

162

10.

VOLVO XC40

162

 

Teksti Teemu Granström / Kuva: Toyota


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin