Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensifiilikset uudesta Renault Cliosta – lisää vastinetta rahalle

Täysin uusi viidennen sukupolven Renault Clio on aiempaa kuljettajakeskeisempi. Ensi vuoden puolella autosta esitellään myös itselataava Clio E-Tech Hybrid.
Ensifiilikset uudesta Renault Cliosta – lisää vastinetta rahalle

Ulkoa katsottuna uusi Renault Clio vaikuttaa enemmän facelift-mallilta kuin täysin uudelta sukupolvelta. Todellisuudessa vanhoja osia ei ole kuitenkaan säästetty, vaikka sukunäkö onkin edelleen vahvasti tallella. Absoluuttisissa mitoissa Clio on itse asiassa lyhentynyt etuylityksen osalta aavistuksen, mutta sisätilat ovat väljentyneet fiksumman sisätilasuunnittelun ansiosta.

Ulkopuolen uudistuksia valmistaja itse kutsuu evoluutioksi, eli kehitykseksi. Ehkäpä helpoiten uutuuden tunnistaa keulan C-kirjaimen muotoisista LED-päiväajovaloista. Ajovalot ovat itse asiassa kaikissa varustetasoissa vakiona  LED-tekniikalla toteutetut, mutta Intens-varustelussa ne päivittyvät tehokkaampiin Performance-LED -valoihin.

Toinen merkille pantava piirre on takaspoilerin aiempaa nopeammin ja jyrkemmin laskeva kattolinja. Se ei syö pääntilaa takamatkustajilta, mutta muotoilulla on ollut merkittävä vaikutus ilmanvastuskertoimen parantamiseen.

Clion aerodynamiikkaa on muutoinkin parannettu esimerkiksi uusilla ilmanohjaimilla pyöräkoteloiden kohdalla. Valmistaja kertoo niiden tuovan jopa puolen litran polttoainesäästön sadalla kilometrillä, kun matkavauhti on keski-eurooppalainen 130 km/h. Myös takaluukun avauspainike on siirretty alemmas rekisterikilven yläpuolelle, jolloin Clio on aiempaa puhdaslinjaisempi perästä katsottuna.

Uusi pohjarakenne mahdollistaa Clion sähköistämisen

Hyvin nopealla kaupunkiympäristössä suoritetulla koeajolla ajomelua ei päästy toteamaan, mutta uuden akustisen tuulilasin ja aiempaa paremman äänieristyksen kerrotaan vähentävän epämieluisia ääniä aiempaa paremmin.

Aiempaa sirommin muotoiltu ohjauspyörä tuo paitsi enemmän tilaa kuljettajalle, se viestii myös tarkentuneesta ohjauksesta. Ainakin kaupungissa Clio tuntuu kevyeltä mutta tarkalta pyöriteltävältä.

Uusi Renault Clio on suunniteltu uudelle CMF-B -nimiselle pohjalevyrakenteelle, joka mahdollistaa automallin sähköistämisen. Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla linjastolta onkin luvassa uusi täyshybridi Clio E-Tech Hybrid, joka lataa ajoakkua ajon aikana polttomoottorilla generoimalla sekä jarrutusenergiaa talteen ottamalla.

Suomalaiselle Clio-asiakkaalle ehkäpä shokeeraavin muutos tulee olemaan se, ettei uutta 5. polven autoa nähdä enää farmari-korisena. Hatchback-mallin tavaratila on kasvanut 330 litrasta 391 litraan, mikä tasoittaa farkkuperän puutetta.

Paras varustetaso maksaa kohtuullisesti

Suomessa Clio on ollut Renaultin myyntiveturi jo pitkään, ja 40 prosenttia automallin myynnistä on kohdistunut farmari-Clioon. Maahantuoja kuitenkin arvioi, että uusi Clio tulee saamaan asiakkaita niin omasta B-segmentistä kuin suuremman C-segmentinkin autoilijoista. Clion vahvuus on kaunis muotoilu ja hintaan suhteutettuna kattava varustelu.

Uusi tietoviihdejärjestelmä on hyvä osoitus aiempaa paremmasta varustelusta. Kookas multimedianäyttö toimii rivakasti ja grafiikoiltaan sitä voi kutsua tyylikkääksi. Yhdessä Intens-varustelun digitaalimittariston kanssa kuljettajan työpistettä voisi kuvailla oikein miellyttäväksi kokonaisuudeksi.

Uuden Clion Easy Link -multimediajärjestelmä päivittyy verkon yli Over the Air -tyylisesti hieman samaan tyyliin kuin vaikkapa Teslan automallit. Verkottuminen on mahdollistanut myös aiempaa intuitiivisemman käyttökokemuksen vaikkapa usein käytettyyn navigaattoriin. Vapaasanahaku toimii nyt Googlen kautta, joten määränpään syöttäminen on vaivatonta. Omenamerkkisten puhelinten omistajat ilahtunevat Apple CarPlay -tuesta.

Uusi Renault Clio lanseerataan Suomessa 100-hevosvoimaisella TCe 100 -turbomoottorilla ja käsivalintaisella vaihteistolla. Kyseisen mallin saa joko Zen-varustelulla (16 990 €) tai Intens-varustelulla (18 390€). Myöhemmin samasta moottorista tulee tarjolle X-Tronic -automaattivaihteistolla varustettu malli. Tehokkaammalla 1,3-litraisella TCe 130 -moottorilla Clio on varustettu EDC-kaksoiskytkinautomaatilla. Tällöin varustelu on urheilullisempi R.S. Line.

Kuvat: Teemu Granström

AUTOTALLI.COM

Katso Renault-malliston uudet autot

Katso Renault Clio-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Renault vaihtoautot

Katso myytävät Renault Clio vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin