Ensimmäiset kuvat julki: sulattaako Skoda Octavian täysin uusi sukupolvi sydämesi? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensimmäiset kuvat julki: sulattaako Skoda Octavian täysin uusi sukupolvi sydämesi?

Skoda on julkaissut ensimmäiset luonnoskuvat täysin uudesta neljännen sukupolven Octaviasta.
Ensimmäiset kuvat julki: sulattaako Skoda Octavian täysin uusi sukupolvi sydämesi?

Ensimmäisen Skoda Octavian valmistumisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 60 vuotta. Auto on roikkunut tämän vuosituhannen puolella paitsi suomalaisten suosiossa, maailmalla sitä on myyty häkellyttävät yli 6,5 miljoonaa kappaletta.

Jos museomalliset Octaviat jätetään laskuista pois, modernit Ocut ovat ehtineet tuloillaan olevaan uuteen neljänteen sukupolveen.

Skodan Octaviasta julkaisemista luonnoskuvista on nähtävissä aiempaa sulavalinjaisempia ja pidemmillä kynänvedoilla piirrettyjä muotoja. Kattolinja tulee laskemaan nykyistä voimakkaammin, ja valmistaja itse kuvailee sitä coupémaiseksi, joskin Octavian käytettävyyteen tuskin tullaan tekemään kompromisseja. Octavia on tullut tunnetuksi ennen kaikkea perheautona, jossa on poikkeuksellisen suuret sisätilat.

Kiusoittelukuvien törkykokoiset pyörät ovat luonnoskuville tyypillisesti liioitellut, mutta esimerkiksi takavalot lienevät kuvissa jo hyvin lähellä todellista. Niissä on samaa kolmiulotteisuutta kuin muissakin Skodan hiljattain julkaistuissa malleissa. Paksun pää-led-valonauhan lisäksi valot jatkuvat kohti kylkiä ohuina viiruina, jotka viimeistelevät tyylikkään kokonaisuuden.

Uuden Skoda Octavian peräpäässä on paljon yhtäläisyyksiä hiljattain uudistuneeseen Skoda Superbiin. Esimerkiksi merkin logo on tuotu koko takaluukun leveydelle keskelle perää.

Uuden Octavian teknisiä yksityiskohtia voidaan toistaiseksi vain arvailla, mutta lähestulkoon varmana veikkauksena voi pitää sitä, että autosta ollaan julkaisemassa uuden Superbin tapaan myös pistokkeesta ladattava hybridimalli

Uuden Skoda Octavian aikataulusta ei ole vielä kerrottu, mutta mikäli Skodan tiedotuspolitiikkaa peilaa aiempiin julkistuksiin, luonnoskuvista ei liene enää pitkä aika varsinaisen tuotteen paljastukseen.

Lue myös: Tiesitkö, mistä Skoda Octavian nimi juontaa juurensa?


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin