Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensituntuma IONIQiin - Hyundain sähkömunat neljässä korissa

Vielä vuosi sitten harva olisi uskonut, että Hyundai tulee olemaan maailman ensimmäinen autovalmistaja, jolla on sarjatuotannossa neljä sähköistä voimalinjaa. Alkuvuodesta 2016 Geneven autonäyttelyssä ensiesitelty Hyundai IONIQ toi vedyllä kulkevan ix35:en rinnalle sekä hybridin, lataushybridin että ladattavalla akulla varustetun täyssähköauton. Pääsimme tutustumaan IONIQiin vetyautoreissumme neljäntenä päivänä Hyundai Motor Europen pääkonttorilla Offenbachissa.
Ensituntuma IONIQiin - Hyundain sähkömunat neljässä korissa

Koska IONIQin hinnat ja suuri osa teknisistä yksityiskohdista on vielä julkaisematta, lähestytään autoa sen muotoilun ja yleisen filosofian kautta. Näytillä Offenbachissa oli hybridi- sekä täyssähköversiot, jotka tulevat myyntiin tämän vuoden puolella plugin-hybridin seuratessa perässä ensi vuonna. 

Keulasta täyssähköversion erottaa umpinaisesta maskista, sähkömoottori kun ei kuumene yhtä paljon polttomoottoriin verrattuna. Samalla myös ilmanvastusta on saatu viilattua luokkansa parhaimmistoon (ilmanvastuskerroin 0,24). Myös auton yksityiskohtien väreistä erottaa, mikä malli kulloinkin on kyseessä. Täyssähkö-IONIQissa teemaväri on kupari, ja molemmissa hybrideissä puolestaan sininen. 

Hyundai IONIQ

IONIQin hallintalaitteet tuntuvat loogisesti ja hyvin sijoitelluilta. Kookkaan 7-tuumaisen virtuaalimittariston lisäksi keskikonsolissa on 8-tuuman multimedianäyttö. Ilmastoinnille löytyy omat säätimet näytön alapuolelta, ja vaakasuuntaiseen riviin sijoitetut nappulat tuovat väistämättä mieleen BMW:n vastaavat. IONIQiin on saatavilla Apple CarPlay ja Android Auto -järjestelmät.  

Hyundai IONIQ

Muodoltaan IONIQ yhdistelee onnistuneesti porrasperän ja coupen muotoja, ja sisällä yksityiskohdat vaikuttavat huolella viimeistellyiltä. Auto on selvästi saksalaiseen makuun tehty, mutta ilman liiallista konservatiivisuutta. Muotoiluosaston on sallittu leikitellä pienillä yksityiskohdilla, ja hyvä niin. Kuten mallistossaan yleisestikin, Hyundai on parantanut selvästi materiaalien laatua viimeisten muutaman vuoden aikana. IONIQ ei tunnu lainkaan muoviselta ja ovien sulkemistuntumaa ja -ääntä myöten auton voisi jopa sijoittaa premium-luokkaan. Paljon jää toki odotuksia sille, miten auto käyttäytyy ajossa. Nyt autot olivat paikoillaan lämpimässä sisätilassa. IONIQilla on pituutta 4,47 metriä, leveyttä 1,82 metriä, korkeutta 1,45 metriä ja akseliväli 2,70 metriä. 

Hyundai IONIQ

Koska IONIQ on suunniteltu täysin sähköautoilun ehdoilla, sisätilat on pystytty suunnittelemaan niin, että akut eivät vie liikaa tilaa matkustajilta tai tavaratilasta. Akut on sijoitettu pääosin takapenkkien alle ja esimerkiksi hybrid-versiossa tavaratilan pohjan alle on saatu mahdutettua vararengas. Täyssähköversiossa akut syövät tilaa myös tavaratilan pohjan alta, mutta tavaratilaan itsessään mahtuu edelleen laukut pidemmällekin reissulle. 

Hyundai IONIQ 

Hybrid:

 • Sähkö- ja polttomoottorin yhteisteho: 141hv / 265Nm
 • Akun kapasiteetti: 1,56 kWh
 • Yhdistetty kulutus: 3,4 l/100km
 • Yhdistetyt CO2-päästöt: 79 g/km

 Hyundai IONIQ

Plug-in Hybrid:

 • Polttomoottori teho: 105hv / 147Nm
 • Sähkömoottorin teho: 61hv
 • Akun kapasiteetti: 8,9 kWh
 • Yhdistetty kulutus: 1,5 l/100km
 • Yhdistetyt CO2-päästöt: 32 g/km
 • Toimintamatka sähköllä: jopa 51 km

 Hyundai IONIQ

Electric (täyssähkö):

 • Sähkömoottorin teho: 120hv / 295Nm
 • Toimintamatka: jopa 250 km
 • Akun kapasiteetti: 28 kWh
 • Huippunopeus: 165 km/h
 • CO2-päästöt: 0 g/km

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Kaikki artikkelit vetyautomatkalta Norjasta Italiaan on koostettu Sähköautot -sivullemme.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström, Autotalli.com


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin