Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Erinomaista hinta-laatusuhdetta ja hyvää ajettavuutta – uusi Qashqai on luokkansa turvallisin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: NISSAN // Täysin uusi Nissan Qashqai on luokkansa turvallisin automalli. Aiempaa merkittävästi jäykempi korirakenne tarkoittaa myös täsmällistä ajettavuutta.
Erinomaista hinta-laatusuhdetta ja hyvää ajettavuutta – uusi Qashqai on luokkansa turvallisin

Kaupallinen yhteistyö: Nissan 

Jo kolmanteen mallisukupolveen ehtinyt Nissan Qashqai on kerta toisensa jälkeen määritellyt keskikokoisten katumaasturien mittapuun uudelleen. Merkin filosofiaan on kuulunut riman asettaminen korkealle niin käytettävyyden, viimeistelyn kuin turvallisuuden suhteen. 

Uusi Qashqai saavutti tiukoissa Euro NCAP -testeissä täydet viisi tähteä ja erinomaiset kokonaispisteet, ollen luokkansa turvallisin auto. Aikuisten ja lasten turvallisuudessa uutuusmalli saavutti erinomaisen 91 prosentin tuloksen.

Perheautoilijoiden näkökulmasta huomionarvoista on uuden Qashqain saamat täydet pisteet turvaistuimen asennusmahdollisuuksista sekä lähes täydet 23,8/24 pistettä lapsimatkustajan suojasta.

 

– Pärjäämme vertailussa loistavasti myös kalliille premium-merkeille. Qashqaissa saa erinomaista vastinetta rahalle ja turvallisuus kuuluu meillä aina vakiona, Nissan Nordic Europen viestintäpäällikkö Mika Särkelä toteaa. 

Turvallinen korirakenne mahdollistaa hyvät ajo-ominaisuudet 

Vaikkei asiaa välttämättä tulisi ajatelleeksi, turvalliseksi suunniteltu auton korirakenne mahdollistaa myös ajo-ominaisuuksien toteuttamisen täsmällisiksi.

Nissan Qashqain uudelleen suunniteltu kori on edelliseen mallisukupolveen nähden peräti 40 prosenttia kiertojäykempi, ja automalli onkin kerännyt vuolaasti kehuja niin käyttäjiltä kuin autoalan lehdistöltä hyvästä ajettavuudesta.

– Kun auton perusrakenne on jäykkä, jousitus ja alusta toimivat kuten on suunniteltu. Tällöin pehmeä rakenne ei syö jousituksen käyttötarkoitusta ja ajo-ominaisuuksia pystytään hienosäätämään tarkasti, Särkelä kertoo.

Auton perusrakenteessa on käytetty aiempaa enemmän esimerkiksi suurlujuusterästä, jolloin kori sitoo paremmin voimaa mahdollisessa törmäystilanteessa. Myös alumiinin osuutta Qashqain rakenteissa on kasvatettu merkittävästi keveyden saavuttamiseksi. Yleensä alumiinia on suosittu vain kalliimmissa autoissa.

Nissan Qashqain kohdalla turvallisuus ei ole lisävaruste, vaan kuuluu vakiona myös kaikkiin malliversioihin. Nissan pitää myös tärkeänä sitä, että jo itsessään vaativaan viiden tähden turvallisuustulokseen tuodaan päälle ominaisuuksia, jotka nostavat auton omaan luokkaansa.

Kattava varustelu vakiona 

Nykyään Euro NCAP -testeissä korostetaankin passiivisen turvallisuuden lisäksi myös onnettomuuksien ennaltaehkäisyä. Kuljettajaa avustavien aktiivisten turvajärjestelmien osalta uusi Qashqai saavuttikin poikkeuksellisen hyvän 95 prosentin tuloksen. Myös aktiiviset ajoavustimet kuuluvat kaikkiin varustetasoihin vakiona.

Nissan Intelligent Mobility -nimellä kulkeva turvallisuusteknologia pitää sisällään muun muassa automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden tunnistuksella, kuolleenkulman varoitusjärjestelmän, kaistavaroittimen, aktiivisen kaistavahdin sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän sekä automaattisen hätäjarrutuksen peruutettaessa.

Kuva: Kuljettajan ja etumatkustajan välistä aukeaa turvatyyny, joka suojaa päiden iskeytymistä yhteen. Sisätilojen viimeistely ja materiaalit eivät jätä moitteelle sijaa.

Lisäksi Tekna-varustetasossa turvallisuuteen sekä ajomukavuuteen tuovat oman lisänsä suurikokoinen HUD-tuulilasinäyttö, täysin digitaalinen mittaristo, mukautuvat täys-LED-ajovalot sekä ProPilot Navi-link, joka pitää sisällään esimerkiksi liikenneruuhka-avustimen ja nopeusrajoitusten tunnistuksen.

– Qashqai loi aikoinaan keskikokoisten katumaasturien autoluokan, ja nyt olemme asettaneet riman uudelleen todella korkealle niin turvallisuuden, ajo-ominaisuuksien kuin käytettävyyden osalta. Qashqaissa saa premiumtason turvallisuuden kohtuullisella hinnalla, Särkelä summaa.

 

Tutustu uuteen Nissan Qashqaihin ja varaa oma koeajosi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin