Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Etsitkö kesäautoa? Tällaisen premium-avoauton saat alle 10 000 eurolla

Etsitkö kesäautoa? Tällaisen premium-avoauton saat alle 10 000 eurolla

Kevätauringon lämmittäessä kovakattoisen perheauton sisätilat miedon saunan lämpötilaan moni saattaa tulla pohtineeksi, olisiko avoauto sittenkin tulevalle kesälle mukavampi vaihtoehto. 

Autotalli.comista löytyy satoja avoautoja aina muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin puolen miljoonan euron Laborghini Huracaniin asti. Autonhakutilastoista avoautokauden voi nähdä alkavan toden teolla huhti-toukokuussa, jolloin rättikattoisia haetaan eniten. Hakumäärät pysyvät ylhäällä kesän ajan, ja vasta syyskuu hillitsee kuluttajien ostohaluja. 

Kuluvan vuoden haetuimpien avoautomerkkien tittelit ovat pysyneet vahvasti saksalaisten premium-merkkien hallussa, sillä suosituimmat merkit ovat olleet Mercedes-Benz, BMW ja Audi. 

Kyseiset kolme merkkiä kattavat noin puolet koko Autotalli.comin avoautotarjonnasta, ja kaikkia kolmea merkkiä yhdistää se, että merkkien avoautoja löytyy laajasti eri hintaluokista. Mielenkiintoisia kohtuuhintaisia löytöjä voi tehdä etenkin Mercedes-Benz SLK- ja BMW Z3 -mallisista avoautoista, joita on tarjolla alle 10 000 euron hintaisina. Myös BMW 3-sarjan Cabrio sekä Mercedes-Benz CLK ovat suosittuja edullisemman hintapään autoista. 

Alle kymppitonnin premium-avoautoissa vuosimallit pyörivät vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Sekä BMW:lle että Mercedes-Benzille löytyy molemmille vannoutuneet kannattajansa, mutta suurimpana erona Z3:ssa ja SLK:ssa on käytännöllisyyden kannalta kattojen rakenne. BMW Z3 on kangaskatolla varustettu, ja SLK puolestaan avattavalla kovalla katolla. Molemmat autot ovat kaksipaikkaisia.

Kymmenentuhannen euron budjetilla liikkellä oleva ostaja saa alleen varsin menohaluisen avoauton. BMW Z3 löytyy esimerkiksi 2.8-litraisella 192 hevosvoimaa tuottavalla moottorilla ja Mercedeksen SLK:ta löytyy esimerkiksi 197 hevosvoimaisella moottorilla, joka kiidättää auton seitsemässä sekunnissa pysähdyksistä satasen vauhtiin. 

Parinkymmenen vuoden ikäistä avoautoa ostaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota auton kilometreihin sekä huoltohistoriaan. Alle kymmenenkin tuhannen euron avoautoissa huomaa helposti, mitkä niistä ovat olleet talvet tallissa, ja millä on puolestaan ajettu läpi vuoden. Puhdistettuna talvet autotallissa säilytetyissä autoissa voi olettaa olevan vähemmän mahdollisia tiesuolan aiheuttamia vaurioita. 

Hyvänä esimerkkinä kesäautona oletetusti pidetystä autosta käy vuoden 1998 Mercedes-Benz SLK, jolla on ajettu 19 vuoden aikana vain 81 000 kilometriä. Vuotta kohti kilometrejä on kertynyt alle 5000.

Tutustu kaikkiin Autotalli.comin alle 10 000 euron avoautoihin tästä.

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin