Frankfurtin autonäyttely 2013: Mazda | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Mazda

Mazda on hyvää vauhtia ottamassa takaisin menettämiään asemia. Kolmonen on nyt uusittu hyvin samaan tyyliin kuin kuutonen vuotta aikaisemmin. Itse asiassa keulasta autot erottaa lähinnä siitä, että 3:ssa rekisterikilpi on maskin keskellä ja 6:ssa sen alapuolella.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Mazda

Myös kolmonen on kasvanut luokkansa suurimpiin mittoihin: akseliväliä on 2,70 metriä ja pituutta viistoperämallissa 4,46 metriä. Korkeus on vastaavasti vähentynyt 2,5 cm. Siitä huolimatta takapenkillä on juuri riittävästi pääntilaa. Tässä suhteessa 5-ovinen on hieman parempi kuin sedan. Tuttuun tapaan pääntilaa on tehty istuinta madaltamalla.

Etuistuimet oli kaikissa näyttelyautoissa varustettu muhkeilla sivutuilla. Tavaratilassa on laajennettuna tasapohja. Neliovisessa murskaajasaranat haukkaavat paljon tavaratilaa. Sisustus on laadukas eikä sen muotoilussa tavoitella erikoisuuksia. Kojetaulu on selkeä ja suoralinjainen.



Näkyvyys on eteen hyvä, mutta takaikkuna on pieni ja takapilarit leveät. Sisäpeili on tarpeettoman suuri pieneen takalasiin nähden. Käsijarru on harvinaistuva perinteinen malli. Kojetaulun keskellä olevaa näyttöä ohjataan vaihdekepin takapuolella olevalla säätöpyörällä hyvin samaan tapaan kuin kalliimmissa saksalaismerkeissä.

Uusia turvajärjestelmiä Mazda on esitellyt jo aikaisempiin malleihinkin. Nyt uutta on lisävarusteinen heijastusnäyttö (HUD). Moottorivalikoima on tavanomaisesta poikkeava. Mazda luottaa kykyynsä luoda vapaastihengittäviin bensamoottoreihin ahdetun moottorin kaltaisia ominaisuuksia. 1,5-litraisessa on tehoa 100 hv ja 2,0-litraisessa 120 tai 165 hv. Ainoa diesel on alussa 2,2-litrainen 150-hevosvoimainen. Painoa on edeltävään malliin verrattuna pudotettu noin 75 kg. Kolmosen ennakkohinnat on jo julkistettu Suomessa, ja ne alkavat noin 19 900 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin