Frankfurtin autonäyttely 2013: Mercedes-Benz | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä kompaktin GLA-katumaasturin sekä useita uusia versioita vastikään julkistettuun S-sarjaan. Konseptina esiteltiin myös S-sarjan Coupe.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Mercedes-Benz

Frankfurtin joka toinen vuosi järjestettävä autonäyttely on Mercedeksen kotikenttää ja merkillä onkin perinteisesti näyttelyn suurin ja näyttävin osasto. Vastakohtana esimerkiksi Volkswagenin autoliikemäiselle osastolle Mercedeksellä on showmeininkiä.

Erilaisia crossovereiksi kutsuttuja automalleja on esitellyt monikin automerkki. Hyvin henkilöautomaisesta lähestymistavasta huolimatta Mercedeksen käyttämä termi GLA:sta on SUV. GLA on MB:n etuvetosarjan neljäs korimalli. Se ei kovin paljon poikkea uudesta A-sarjan autosta. Pituutta GLA:lla on 13 cm ja korkeutta 6 cm enemmän. Esimerkiksi kojetaulu on käytännössä sama.

Myös GLA:n sisätilat on mitoitettu hieman niukasti. Polvitilaa takapenkillä on juuri riittävästi. Lasikatolla varustetuissa näyttelyautoissa 185-senttisen mahtuminen takapenkille vaati pään kallistamista niin, että se osuu ikkunan alueelle. A-sarjan tapaan reisitukea ei takapenkillä tarjota ja varvastilaa etuistuimen alla on niukasti. Malliversiosta riippuen etuistuimet on varustettu kiinteillä pääntuilla. Myös näkyvyydessä on A-sarjasta tutut puutteet: tuulilasi on matala ja takaikkuna kaikkiaan pieni.


Mercedes-Benz GLA

GLA:n tavaratila on selvästi A-sarjaa suurempi. Selkänojat kaatamalla tavaratilan pohjasta saa tasaisen. Pohjalevyn alla on varapyörän paikka, jota ei ole muotoiltu kovin suoralinjaiseksi. GLA on nuorekas ja ehkä luokkansa urheilullisin auto, joka olisi ansainnut hieman väljemmät tilat.

GLA:n moottorivaihtoehdot ovat 1,6-litrainen 200, 2,0-litrainen 250 sekä 2,1-litraiset dieselit 200 ja 220 CDI. Pienintä bensamoottoria lukuun ottamatta saatavilla on myös nelivetomalli, jonka neliveto on kytkeytyvä ja vetosuhde vaihtelee ajotilanteen mukaan. Automaattivaihteistoksi on tarjolla 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. GLA:n myynti alkaa loppuvuodesta ja toimitukset ensi vuonna.

S-sarja on monessakin suhteessa automaailman uusi mittapuu, joka saa BMW 7-sarjan ja Audi A8:n tuntumaan edellisen sukupolven autoilta. Ulkomuodon muutos on pienempi kuin S-sarjan edellisissä muutoksissa eikä maallikko heti erota mallia uudeksi. Tarjolla on jälleen uutta turva- ja mukavuustekniikkaa, näistä ehkä mielenkiintoisimpana jokaisen pyörän vaimennuksen reaaliaikainen muuttaminen tietä skannaavan stereokameran analyysin perusteella. Mallista riippuen uusi malli on noin 100 kg aikaisempaa kevyempi.

S-sarjan sisustuksen tyyli on hyvin erilainen kuin muissa autoissa. Käyttöliittymä perustuu kahteen suureen näyttöön, ja se vaikuttaa paitsi näyttävältä, myös toimivalta. 2-puolainen, alareunasta litistetty ratti on ehkä uusi trendi, jonka tänään tarjoavat vain S-sarja sekä Kia Picanto. Keskikonsolin nostettavat napit eivät ole kaikkein käytännöllisimpiä.


Mercedes-Benz S-sarjassa on kaksi puolainen ohjauspyörä

S-sarjan takapenkin mukavuuden kanssa edes lähelle samaa tasoa pääsevät Euroopan markkinoilla olevista autoista vain Jaguar XJ ja Range Rover. Ainoa pieni miinus on etuistuimen alla olevan varvastilan rajallisuus etenkin lyhyessä korimallissa. Viimeistely ei S-sarjassakaan ulotu aivan kaikkialle, vaan normaalisti näkymättömistä paikoista löytyy puutteita niin kuin muissakin autoissa.

S-sarjan taloudellisin vaihtoehto on nyt S 500 Plug-In Hybrid, jonka normikulutuslukemaksi ilmoitetaan kolme litraa. Bensamoottorina on 3,0-litrainen V6 (245 kW/333 hv) ja sähkömoottorissa on tehoa 80 kW. Toimintamatka sähköllä on 30 km. S-sarjan kaksi muuta hybridiversiota ovat S 400 Hybrid ja 4-sylinterisellä dieselillä varustettu S 300 Blue Tec Hybrid.

Tehokkainta antia S-sarjassa on ennen 65 AMG:n esittelyä 63 AMG, jossa on 5,5-litrainen V8 biturbo (430 kW/585 hv). S-sarjan AMG-versio on nyt ensimmäistä kertaa saatavana myös nelivetona.

Yllättävän erilainen S-sarjalainen on konseptiasteella esitelty Coupé, joka siis tulee olemaan jatkossa jälleen CL:n sijasta S Coupé. Mallin muotojen luvataan 90-prosenttisesti vastaavan tuotantoversiota. Muotoilu on yhdistelmä modernia ja perinteistä. Luultavasti tässäkin tapauksessa muuttuva 10 prosenttia muodoista on siirtymistä enemmän sedanin kaltaisiin muotoihin.


Mercedes-Benz CLA 45 AMG Racing Series

CLA 45 AMG Racing Series on myös vielä konseptiasteella oleva kilpuriaihio. 2,0-litraisen turbomoottorin tehoa on nostettu lukemiin 265 kW/360 hv. Painoa on pudotettu mm. hiilikuituosilla.

MB:n ekotulevaisuudesta esiteltiin jälleen B-sarjan 100-kilowattista Electric Drivea, jonka päämarkkina tulee olemaan USA sekä SLS AMG Electric Drivea. Nykymallistossa huomionarvoista on se, että 220 CDI:n saa nyt myös nelivetoisena.

Smartin konsepti Fourjoy tuo esimakua merkin tulevasta nelipaikkaisesta versiosta. 3,49-metrisenä konsepti on vielä varsin kompaktin kokoinen. Sähkömoottorin teho konseptissa on 55 kW.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin