Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Peugeot

Frankfurtin ehkä myynnillisesti merkittävimmästä uutuudesta vastasi Peugeot. 308 säilyttää entisen nimensä vapaiden numeroiden loppuessa Peugeotin käyttämästä sarjasta, mutta itse auto on uudistunut perusteellisesti. Uudelle moduuliperusrakenteelle tehty 308 onkin hyvin merkittävä auto vaikeuksissa olleelle valmistajalle. 308:n muotoilu on varsin tavanomainen eikä auto erotu kilpailijoistaan.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Peugeot

4,25-metrinen 308 on säilytetty kooltaan maltillisena, jopa hivenen edeltäjäänsä pienempänä. Siitä huolimatta 420-litrainen tavaratila on eräs luokkansa suurimpia. Tavaratila on syvä eikä siinä ole välipohjaa. Takaistuimella auton koko kuitenkin näkyy. Polvitila on luokassaan keskinkertainen. Pääntilaa on tehty madaltamalla istuinta. Kulku taakse on myös hieman ahdas. Edessä tunnelma on väljä. Kojetaulu on viety pitkälle eteen ja istuimissa on runsaasti säätövaraa. 208:ssa ensimmäisen kerran esitelty ratkaisu sijoittaa mittarit pienen ohjauspyörän yläpuolelle on nyt tuotu myös 308:aan. Se rajoittaa istuma-asennon säätelymahdollisuuksia käytännössä. Etuistuimet tuntuvat mainioilta.

Kojetaulu on hyvin yksinkertaisen näköinen, koska toiminnot lämmityslaitteen säätöjä myöten on koottu kosketusnäyttöön. Tämä ratkaisu tulee varmasti yleistymään nopeasti. Mielenkiintoista nähdä, mitä tästä ajatellaan sitten, kun auto on 15 vuotta vanha. 308:ssa mukaan on otettu myös ylimääräisiä lisätoimintoja, kuten laskin. Myös autoiluun liittyviä appseja on saatavissa lisämaksusta. Käyttöliittymän reagointinopeutta Peugeotin pitäisi vielä saada parannettua.

Peugeot on jo pitkään suosinut lasikattoja, ja myös pääosa esillä olleista 308-malleista oli varustettu lasikatolla. Tässäkin tapauksessa takapenkin pääntila jää riittämättömäksi, vaikka sitä on runsaasti 308:ssa, jossa ei ole lasikattoa. Esimerkiksi konsernisisar Citroën C4:ssä sisätilojen korkeus on tuntuvasti niukempi. Citroëniin verrattuna myös laatuvaikutelma on 308:ssa tuntuvasti parempi, vaikka osa muoveista onkin hieman halvan tuntuisia.Moottorivalikoima on aloituksessa tuttua tavaraa, ja ahdettuja 3-sylinterisiä sekä uusimpia dieselversioita saadaan odottaa ensi kevääseen. Lisävarusteena 308:aan saa kuljettajan apupaketin, jossa on mukautuva vakionopeussäädin, törmäysvaroitin ja kuolleen kulman vahti. Suomeen 308 saapuu jo lokakuun lopulla.

308 R Concept ennakoi malliston tulevaa huippumallia. Siinä on RCZ R -mallin 270-hevosvoimainen 1,6-litrainen turbomoottori. Raideleveys on vakiomalleja suurempi ja alusta tuntuvasti madallettu. Konseptiversiossa on myös käytetty pääosin hiilikuituisia koripaneeleja.

Tila-autot 3008 ja 5008 saivat uudistetun Peugeot-ilmeen, ja varsinkin 3008 menetti samalla omaleimaisuuttaan. Valoumpiot ovat kuitenkin entistä näyttävämmän näköiset. Kuljettajan näkökenttään tietoja heijastava HUD-näyttö on nyt monivärinen. Moottorien taloudellisuutta on hieman parannettu. Nämä uutuudet saapuvat Suomeen tammikuussa 2014.

208 Hybrid FE on myöhemmin myyntiin tuleva versio, jonka taloudellisuutta on hiottu tavanomaista enemmän. 3-sylinterinen bensamoottori on viritetty toimimaan Miller-syklillä ja rinnalla on 30 kW tehoinen sähkömoottori. Ilmanvastusta on pienennetty ja painoa pudotettu merkittävästi.

Keväällä Genevessä esitelty HYbrid Air -teknologia tulee myyntiin ensimmäiseksi 2008:ssa vuonna 2015. Moottorista ja jarrutuksista otetaan talteen energiaa, joka varastoidaan paineilmana. Jopa 80 % kaupunkiajosta voidaan ajaa paineilmavoimalla.

508:aan tulee tämän vuoden lopussa kaksi Euro 6 -päästövaatimukset täyttävää Blue HDi -dieselmoottoria eli 2,0-litraiset teholtaan 110 kW/150 hv ja 132 kW/180 hv.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin