Frankfurtin autonäyttely 2013: Volkswagen | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Frankfurtin autonäyttely 2013: Volkswagen

Volkswagenin laajassa mallistossa alkaa olla monia melko vanhoja malleja. Uutuusanti ei kuitenkaan kotikentällä järjestetyssä Frankfurtin näyttelyssä ollut kovin suurta. Ensi vuonna pitäisi olla luvassa enemmän esiteltävää.
Frankfurtin autonäyttely 2013: Volkswagen

Golf Plus korvataan Golf Sportsvanilla, joka sekin tulee myyntiin vasta kesällä. Normaaliin Golfiin verrattuna akseliväliä on 5 cm enemmän ja pituutta 8 cm. Merkittävin ero on kuitenkin 6 cm suurempi korkeus. Niinpä istuimet on sijoitettu varsin korkealle etenkin takana.

Tavaratilaa on perusasennossa 498 litraa eli siinäkin suhteessa ero normaaliin Golfiin verrattuna on selvä. Pituussuunnassa säätyvää takaistuinta lukuun ottamatta kovin kehittyneitä monikäyttöratkaisuja ei ole tarjolla. Kaadetut selkänojat jäävät selvästi vinoon asentoon välipohjalla samaan tasoon korotettuun tavaratilan lattiaan verrattuna.

Ulkonäöltään Sportsvan eroaa mukavasti Golfista ja korostuneen korkeasta edeltäjästään. Sivulta katsottuna keula ja ajovalot ovat hieman BMW:n tyyliset. Takapilarissa on pieni sivuikkuna, ja etupilarien kolmioikkunat ovat selvästi Golfia suuremmat, joten niistä on hieman hyötyä näkyvyyteen. Golfista tuttuja moottoreita löytyy tehoalueella 85–150 hv. Silmiinpistävintä on se, että 105 hv dieselin sijasta 1,6-litraisena on tarjolla vain 110-hevosvoimainen versio.Golf-malliston uutuudet ovat Golf R ja e-Golf. R on nelivetoinen ja 300-hevosvoimainen eli 30 hv edeltäjää tehokkaampi. Tarjolla on sekä käsi- että DSG-vaihteisto. Ensi vuoden alussa tuleva sähköauto e-Golf esittelee vaikkapa Nissan Leafiin verrattuna yllättävän kilpailukykyisiä lukemia. 85 kW sähkömoottorilla auto kulkee parhaimmillaan 190 km matkan latauksella. Kiihtyvyydeksi luvataan 10,4 sekuntia ja huippunopeus on rajoitettu 140 km/h:iin. Tilat ovat käytännössä samat kuin normaalissa Golfissa.

Jo tänä syksynä myyntiin tulee e-Up, jossa sähkömoottori on 60-kilowattinen ja toimintamatkaa luvataan 160 km. Pääosin kaupunkiin suunniteltu malli saavuttaa parhaimmillaan 130 km/h nopeuden. Keulan muotoilua on hieman muutettu aerodynamiikan parantamiseksi. Parhaiten e-Up erottuu näyttävistä LED-päivävaloistaan. Vakiovarusteluun sisältyy automaatti-ilmastointi, jossa on seisontalämmitys ja -jäähdytys sekä navigaattori. Hintaa on Saksassa 26 900 euroa eli viimeistään nyt kalliimman Mitsubishi i-MiEV:in myynti on tiensä päässä.Tarjolle on tulossa myös e-Load Up eli pakettiautoversio samasta teemasta. Kori on sama kuin Upissa, vain takasivuikkunat ovat umpinaiset. Kantavuus jää 306 kiloon. Myyntiin on odotettavissa myös vastaava bensakäyttöinen versio.

Caddy-mallistoon tulee 102-hevosvoimainen Blue Motion, jonka alustaa on madallettu 27 mm ja lisäksi tehty muita taloudellisuutta parantavia muutoksia. Vastapainoksi tarjolla on maastokoristeltu CrossCaddy.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin