Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Fiat-konserni

Fiat-konserni kärsii edelleen säästöistä, jotka ovat viivyttäneet ja rajoittaneet uusien mallien esittelyä. Niinpä pääpaino on vanhojen mallien erikoisversioissa. Etenkin Lancia on jo vuosia esitellyt erikoismalleja jokaisessa suurimmista autonäyttelyistä. Nyt vuorossa oli Ypsilon Elefantino sekä Ypsilonin ja Deltan S by Momodesign -mallit. Lisäksi Voyagerin 2,8-litraisen dieselin teho nousi 178 hevosvoimaan.
Geneven autonäyttely 2013: Fiat-konserni

Fiat-merkin alla merkittävin uutuus oli 500L Trekking eli maastotyyliin koristeltu versio viime syksynä esitellystä tila-autosta. Koristeiden lisäksi on etenemiskykyä kohennettu Traction+ -järjestelmällä. Saatavilla on Suomessa myytävien moottorivaihtoehtojen lisäksi myös 1,6-litrainen diesel.

500:sta esiteltiin musta-harmaa erikoismalli 500CQ, jonka sanotaan olevan maskuliininen versio pehmeämuotoisesta autosta. Abarthilla 500-pohjaisia erikoismalleja on enemmänkin: uusimpina 500C Edizione Maserati ja 695 Hype.

Alfa Romeon jo pari vuotta sitten esittelemä 4C on saatu tuotantokuntoon. 4C painaa ainoastaan 895 kiloa. Korirunko on tehty kokonaisuudessaan hiilikuidusta. Moottori on 1750 TBI 240-hevosvoimaisena versiona ja voimaa välittää takapyörille kaksoiskytkinvaihteisto. Launch Edition -mallien veroton hinta on 60 000 euroa, ja sen jälkeen hinta nousee.

Sisäänkäynti kunnon urheiluistuimille on korkeiden kynnysten takia hieman vaivalloista. Tyylikkäässä sisustuksessa silmää häiritsivät ovien vetokahvojen rujot ruuvit ja matkustajan airbagin suojakannen muovilaadun erilaisuus ympäröivään kojetauluun. Etumoottorista huolimatta auto on kaksipaikkainen. 4C valmistetaan Maseratin tehtaalla.

Maserati esitteli 4-paikkaisen GranTurismo MC Stradalen. Näkymimmin Maserati esitteli kuitenkin syksyllä uusiutunutta Quattroporteaan.



Ferrarin uutuus oli huippumalli LaFerrari, jota tullaan valmistamaan 499 kappaletta. Auto on merkin historian tehokkain. 6,2-litrainen V12 tuottaa 800 hv ja lisäksi autossa on 163 hv sähkömoottori. Paino pysyy kohtuullisessa 1365 kilossa.

Jeepin laajalla osastolla esiteltiin Euroopan versiot vuosimallin 2014 Grand Cherokeesta ja Compassista. Näistä Grand Cherokee on kokenut laajemman uudistuksen. Merkittävintä on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Keulalla on uudet Bi-Xenon -valot ja LED-päivävalot.  Sisällä on uudet, entistä suuremmat näytöt. Compassissa on uusi 6-vaihteinen automaatti sekä pieniä muutoksia ulkonäössä ja sisustuksessa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin