Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Ford

Ford on tuomassa myyntiin pientä crossoveriaan samaan aikaan kuin kilpailijat. Ecosportin ensimmäinen sukupolvi on ollut myynnissä mm. Brasiliassa ja Intiassa jo vuodesta 2003 ja sitä on myyty yli 700 000 kappaletta.
Geneven autonäyttely 2013: Ford

 

Myös nyt esiteltävästä toisen sukupolven Ecosportista vastuun kantavat brasilialaiset niin suunnittelun kuin valmistuksen osalta. Ecosportin ulkomuoto ei edusta Fordin parasta osaamista eikä yllä houkuttelevuudessa uusien ranskalaiskilpailijoiden tai Opel Mokan tasolle.

Ecosportin tekniikka perustuu pääosin Fiestaan. Tärkeimmät moottorivaihtoehdot ovat 1,0-litrainen Ecoboost-bensaturbo, 1,5-litrainen 110 hv bensamoottori sekä 1,5-litrainen diesel (90 hv). Pituutta on Fiestaan verrattuna lähes 30 cm enemmän ja korkeutta 21 cm enemmän. Ranskalaiskilpailijoista poiketen Ecosport on luvassa myös nelivetoversiona.

Ecosport tulee myyntiin Euroopassa vasta vuoden lopussa eikä sen sisätiloihin vielä päässyt tutustumaan. Tavaratilan ilmoitetut tilavuudet ja takaistuimen väljyys näyttäisivät suunnilleen vastaavan kilpailijoita. Ecosportin yhteydessä esitellään näkyvästi Fordin SYNC-tekniikkaa, jonka avulla yhdistetään mobiililaitteet ja verkkopalvelut, kuten Spotify puheohjatuksi järjestelmäksi.

Toisen sukupolven Tourneo Connect yhdistää edeltäjänsä tapaan henkilöautomaiseen ajotuntumaan suuret tilat. Viime syksynä julkistettu 5 hengen versio saa nyt rinnalleen 7-paikkaisen Grand Tourneo Connectin, joka on akseliväliltään 40 cm pidennetty. Molempia saadaan edelleen odottaa myyntiin tämän vuoden lopussa.Tourneo Connectin väljällä kakkosrivillä on muotoilullisesti kolme erillistä istuinpaikkaa, mutta takaistuin taittuu monikäyttöasentoon vain kahdessa osassa. Auton suuri leveys mahdollistaa kolmen matkustajan erilliset paikat. Takaovina on liukuovet. Moottorivalikoimasta löytyy 100-hevosvoimainen 1.0 Ecoboost sekä kolme eri tehoversiota 1,6-litraisesta dieselistä. Lisävarusteena on saatavissa pakettiautojen ensimmäinen City Stop -turvajärjestelmä. Sisustus on henkilöautotasoinen ja kojetaulun muotoilu tyylillisesti esim. Fiestaa vastaava.

Nauhojen takaa näytettiin myös vuoden 2014 puolivälissä myyntiin tuleva Tourneo Courier, joka on Transit/Tourneo-sarjan pienimmäinen ja seuraa aikaisempaa Fiesta Courieria.  4,16-metrinen uutuus perustuu myös nyt Fiestan tekniikkaan ja se on aika 5-paikkainen. Sivuilla Courierissakin on liukuovet. Tavaratila on merkittävästi Connectia lyhyempi. Ulkoasu puolestaan on Courierissa viimeistellympi. Näyttelymallin sisustus oli hyvin ylellinen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin