Geneven autonäyttely 2013: Lexus | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Lexus

Lexus esitteli Genevessä uuden IS-mallin, jonka toimitukset alkavat kesällä.
Geneven autonäyttely 2013: Lexus

 

Euroopassa mallistoon kuuluvat IS 250 ja IS 300h, joista Suomeen tuodaan vain täyshybridi IS 300h:ta. Sen 2,4-litrainen 4-sylinterinen bensiinimoottori toimii Atkinson-työkierrolla. Mallin CO2-päästölukema on 99 g/km.

IS on edelleen vahvasti urheilullinen, kompakti porrasperä. 70 mm kasvanut akseliväli mahdollistaa kuitenkin tuntuvasti edeltävää sukupolvea paremmat polvitilat takaistuimella. Etuistuimilla tunnelma on tarpeettoman ahdas. Keskikonsoli on leveä ja käynti autoon ahdasta. En ollut ainoa, joka löi polvensa kojetaulun terävään kulmaan. Kattoluukulla varustettuna pääntila on riittämätön, vaikka istuimen laskee epämiellyttävän alas. Takaistuin soveltuu leveydeltään vain kahdelle ja massiivinen keskitunneli tekee osaltaan kolmannen matkustajan olot mahdottomiksi.IS:n ensimmäisissä kuvissa esillä ollut F Sport -version räyhäkäs keula on käytännössä pienen totuttelun jälkeen tyylikäs. IS:n muotoilu on kaikkiaan onnistunut. Kojetaulun muoto on varsin outo. Hansikaslokero on pieni eikä säilytystilaa muutenkaan ole paljon. Materiaalit ovat pääosin laadukkaita.

Käyttöliittymä on samankaltainen hiirikäyttö, mitä viime vuosien Lexus-malleissa on nähty. Etuistuimet ovat hyvät ja urheilulliset vakiomallissakin. Istuinpehmustuksessa käytetään tyynyistä tuttua vartalon mukaisesti muotoutuvaa materiaalia. Näkyvyys on matalasta istuma-asennosta huolimatta kohtuullisen hyvä.

Tavaratilan luvataan olevan edeltäjää suurempi, mutta käytännössä niin tila kuin varsinkin lastausaukko on pieni ja vanhanaikaiset murskaajasaranat vaativat paljon tilaa. Tavaratila on avattavissa vain kojetaulun tai avaimen napista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin