Geneven autonäyttely 2013: Mercedes-Benz | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Mercedes-Benz

Mercedeksen tärkeimmät uutuudet eli CLA ja E-sarjan facelift julkistettiin jo ennen Geneven näyttelyä. Geneven tuoreita uutuuksia olivat C 63 AMG Edition 507 ja A 45 AMG. C-sarjan uusi AMG-versio on eräänlainen välimalli tavallisen AMG:n ja Black Editionin välille. Teholukema hevosvoimina ilmenee mallimerkinnästä.
Geneven autonäyttely 2013: Mercedes-Benz

 

A 45 AMG on markkinoiden tehokkain nelosturbo, ja luokkansa tehokkain auto tällä hetkellä. 360 hevosvoimasta huolimatta mallinumero 45 on hieman liioittelua suhteutettuna Mercedeksen muuhun mallistoon, ja viitannee AMG:n 45-vuotisjuhlavuoteen. Kiihtyvyydeksi nollasta sataan luvataan 4,6 sekuntia. Vaihteistona on 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, jota käytetään MB:ssä yleistyvän rattivaihteen sijasta lattialta. A 45 AMG on sopivan erottuva niin ulkonäöltään kuin reippaasti urheilulliselta sisustukseltaan. Urheiluistuimet ovat säädöistä huolimatta ahtaat leveäselkäisille.

A-sarjaan perustuva 4-ovinen coupe CLA on ulkomitoiltaan lähes C-sarjan kokoinen, mutta tiloja on turha verrata C-sarjaan. Takaistuin on etenkin pääntilan osalta ahtaampi kuin niukasti mitoitetussa A-sarjassa. Polvitilaa riittää 185-senttiselle, mutta pääntilasta on niukkuutta jo 180-senttisellä istuimen mataluudesta huolimatta. Tavaratilan aukko on kovin pieni. Näkyvyys taakse on coupe-luokkaa.

Kaiken tämän vastapainona CLA:ssa saa todella tyylikkään auton, jonka useimmat ominaisuudet lienevät A-sarjan tapaan kilpailukykyiset. Moottorivalikoima vastaa A-sarjaa, ja 45 AMG:kin nähtäneen CLA:sta aikanaan. Sisustus on pääosin A-sarjan kaltainen.E-sarjan faceliftissä auton muotoja hiottiin tavanomaista enemmän. Kulmikkuuden takaa haettiin uutta pehmeyttä, ja keulalle saa nyt coupe-mallistoa muistuttavan maskin ilman perinteistä ruudutusta. Takalokasuojien jäntevät pokkaukset poistettiin sedan- ja farmarimalleista, coupessa ja cabrioletissa ne ovat edelleen.

Sisustuksen laatutasoa on nostettu, ja myös sisällä muodot ovat hieman modernimmat. BMW 5-sarjaan ja Audi A6:een verrattuna E-sarjassa on kuitenkin edelleen tyylittömyyttä ja karkeutta esim. ovien, takaluukun ja joidenkin hallintalaitteiden toiminnasta. Myöskään näyttöjen väriliukutaustat ja grafiikat eivät oikein istu tämän luokan autoon, jonka asiakaskunta on Mercedeksellä tunnetusti vanhoillista.

Merkittävin moottoriuutuus on ahdetulla 3,0-litraisella bensamoottorilla varustettu E 400. Turvajärjestelmissä esitellään samoja uutuuksia kuin syksyllä julkistettavassa S-sarjassa, esimerkiksi kielletyn ajosuunnan tunnistus.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin