Geneven autonäyttely 2013: Peugeot | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Peugeot

Peugeotin pääuutuus Genevessä oli pikkumaasturi 2008, joka sijoittuu samaan markkinarakoon kuin Renaultin ja Fordinkin uutuudet. Nämä crossoverit korvaavat pieniä tila-autoja ja vastaavat ihmisten haluun saada korkeammalla maavaralla varustettuja autoja. Nelivetoa ei ole lainkaan saatavilla.
Geneven autonäyttely 2013: Peugeot

2008 on eräs Peugeotin nykymalliston linjakkaimmista tuotteista, mutta Renaultin nuorekkuuteen ja rohkeuteen Peugeotin muodot eivät yllä. 4,16-metrisenä 2008 on näppärän kokoinen. Tila on jaettu hieman eri lailla kuin Renaultilla: 2008:ssa on pitempi tavaratila kuin Capturissa, mutta vastaavasti takaistuimen polvitila on pienempi. Pääntilaa takana on hyvin. Takaistuin on lautamainen, mikä taas mahdollistaa takaselkänojan kaatumisen täysin vaakasuoraan.

Etuistuimet 2008:ssa ovat hyvät. Sen sijaan pientä ohjauspyörää ja sen yläpuolelle sijoitettua mittaristoa en ainakaan itse pidä hyvänä ratkaisuna. Ilmeisesti tämä toteutus on saanut vuotta aikaisemmin esitellyssä 208:ssa asiakkaiden hyväksynnän, kun sama ratkaisu on nyt tuotu toiseen mallisarjaan. Sisustuksessa on hieman arjen yläpuolelle nousevaa pirteyttä. Näkyvimmät pinnat on verhoiltu laadukkailla materiaaleilla, vaikka sisustus kokonaisuutena onkin halvahko.

2008 perustuu 208:n tekniikkaan, mutta maavaraa on 25 mm enemmän. Tältä osin 2008 jää kuitenkin selvästi jälkeen Capturia. 2008:n moottoreiksi on tarjolla samoja 3-sylinterisiä bensamoottoreita ja 4-sylinterisiä dieseleitä kuin 208:ssa. Myöhemmin tulee tarjolle paineilmasta säästöä hakeva HYbrid Air -teknologia. 2008 tulee Suomeen kesällä.208-malliston kalliimpaan päähän esiteltiin 1,6-litraisella THP 200 -moottorilla varustettu GTi sekä 208 XY. Tämä luksusmalli tukee Peugeotin julkistamaa strategiaa positioida merkkiä nykyistä ylemmäs ja jättää Citroën kilpailemaan halvemmassa hintaluokassa. XY on aina 3-ovinen ja sen sisustus on kokoluokassaan huomattavan ylellinen.

Konseptina esiteltiin 208:aan perustuva 208 HYbrid FE, jossa painoa on pudotettu 200 kg mm. korvaamalla koripaneelit lasikuituisilla. Sähkömoottori on automatisoidun käsivaihteiston yhteydessä, ja pääasiallinen voimanlähde on 1,0-litrainen bensamoottori.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin