Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Toyota

Toyota esitteli uuden, suuremman RAV4:n jo aikaisemmin, joten Genevessä ainoa uusi tuotantomalli oli Auris Touring Sports eli farmarimalli, joka parantaa olennaisesti Toyotan asemia Euroopan markkinoiden tärkeimmässä kokoluokassa.
Geneven autonäyttely 2013: Toyota

Britanniassa valmistettava farmari-Auris on pituudeltaan 285 mm perus-Aurista pitempi. Autojen akseliväli on sama. Tavaratilan litratilavuudeksi ilmoitetaan perusasennossa 530 litraa ja laajennettuna 1680 litraa.

Nämä ovat luokassa keskimääräiset lukemat. Myös käytännössä tavaratila vaikuttaa kilpailukykyiseltä. Käytännöllisyyttä lisää se, että tavaratilan pohja on laajennettuna tasainen. Välipohjan alla on vain hieman lisätilaa.

Avatun takaluukun alle jää tilaa vain 180-senttiselle. Viistoperämalliin verrattuna tavaratilan nostokynnys on paljon matalampi. Erityisen ilahduttavaa on se, että myös hybridiversiossa tavaratila on yhtä suuri kuin muissa malleissa, koska akku on sijoitettu takaistuimen alle. Toinen positiivinen seikka on se, että hybridiin saa myös vetokoukun.Takaistuimeltaan farmari vastaa viistoperämallia. Takaistuin on mukava, mutta polvitilaa on hieman niukasti. Pääntilaa on vakiona hyvin, mutta lasikatolla pääntilat saa kutistettua ahtaiksi.

Auris Touring Sportsin valikoima vastaa niin moottorien kuin varustetasojen osalta viistoperää. Auris Touring Sports on jo hinnoiteltu Suomessa, ja ensimmäiset autot saadaan meille heinäkuussa.Toyota FT-86 Open oli eräs Geneven konseptiautosuosikeista. GT-86:n avoautoversiosta ei ole vielä tuotantopäätöstä. Se saattaisi kuitenkin tulla myyntiin parin vuoden kuluttua samoihin aikoihin GT-86:n ahdetun version kanssa. Hyvännäköisessä konseptissa on sähkötoiminen kangaskatto. Takaistuimet ovat lähes samankokoiset kuin umpimallissa eli soveltuvat tavaroiden tai lasten kuljettamiseen.

Toyotan toinen konsepti Genevessä oli i-Road. Se on 3-pyöräinen umpikorinen sähköajoneuvo suurkaupunkeihin. Kummassakin etupyörässä on 2 kW sähkömoottori. Toimintasädettä on 50 km. Ajoneuvon pitämiseksi vakaana käytetään varsin monimutkaiselta kuulostavaa ”Active Lean”-teknologiaa. Tilaa i-Roadissa on kahdelle.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin