Geneven autonäyttely 2013: Volkswagen | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Geneven autonäyttely 2013: Volkswagen

Volkswagenilla oli jälleen paljon uutta Genevessä. Myynnillisesti merkittävintä oli Golf Variantin uusi sukupolvi. Sen tavaratila on kasvanut yli sadalla litralla entisestä. Tavaratilan maksimipituudeksi ilmoitetaan 183 cm.
Geneven autonäyttely 2013: Volkswagen

Golf Variantin tavaratila on hyvin vertailukelpoinen uuteen Skoda Octavia Combiin. Toteutus on hieman erilainen: Octaviassa tavaratilan pohja on selvästi alempana kuin kaadetut takaselkänojat. Golfissa taas on välipohja, jolla tavaratila saadaan tasapohjaiseksi. Osa tilasta jää tarvittaessa poistettavan välipohjan alle. Toki Skodaankin välipohja on saatavana.

Takaselkänojan kaatovivut tavaratilassa ovat hyvät, ja näkösuojaverho on Skodaa näppärämmin toteutettu. Takaistuintiloissa ei ole merkittävää eroa Octaviaan verrattuna. Istuimet ovat Golfissa mukavammat niin edessä kuin takana ja sisustusmateriaalit selkeästi korkeatasoisemmat. Etupilarit ovat hieman Octaviaa loivemmat. Kokonaisuutena näkyvyys on samaa tasoa eli hivenen puutteellinen.

Golf Variantin peräpää on selvästi edellisiä malleja tyylikkäämmän näköinen. Konseptina esiteltiin myös sporttisesti koristeltu R-Line -versio. Golf Variant on saatavana myös nelivetomallina.Golf-malliston sporttisimmat ovat tässä vaiheessa GTI ja GTD. GTI:n erottaa punaisista listoista, erilaisesta takahelmasta ja molemmin puolin olevista pakoputkista. Molemmissa on sisustus tuttua ruutukuosia, punaraitaisena toki vain GTI:ssä. GTD:ssä on tehoa 184 hv ja GTI:ssä 220 hv. Uutta on tehtaan GTI:hin tarjoama Performance-viritys, joka tuo 10 hv lisää tehoa väännön pysyessä ennallaan 350 Nm:ssä. Golf-malliston uutuuksia oli myös maakaasuversio TGI BlueMotion. Moottorina siinä on 110-hevosvoimainen 1.4 TSI.

Golf Cabrioletista esiteltiin R-versio, jonka tekniikka on peräisin Sciroccosta eli tehoa on 265 hv. Alustaa on madallettu 25 mm. Euroopan ensiesiintymisensä sai Beetle Cabriolet. Siinä takaistuin- ja tavaratila ovat jopa hivenen Golf Cabriota pienempiä.

Paljon huomiota keräsi tuotantoon tuleva XL1. Vuosia sitten protona julkistetusta yhden litran autosta on jäljellä perusmuoto ja kevyt rakenne. Laskennallisen 0,9 litran kulutuksen saavuttamiseksi auto on kuitenkin ladattava hybridi. Akulla ja 10 litran dieseltankilla luvataan ajomatkaa yhteensä 500 km ja pelkällä sähköllä 50 km. Polttomoottori on 0,8-litrainen 2-sylinterinen TDI (48 hv).Painoa XL1:llä on 795 kg. Autona 2-paikkainen XL1 on hyvin kallis ja epäkäytännöllinen. Istuimet ovat hyvin matalalla ja kulku vaatii ponnisteluja lokinsiipiovista huolimatta. Tuotantotavoite on tällä hetkellä 250 kappaletta, jotka leasingvuokrataan. Edellisen pääjohtajan lempilapsena syntynyt hanke yhden litran auton kehittämiseksi on tullut epäilemättä kalliiksi.

Tuotantomalliston uutuuksia on myös Cross Up. Kuten nimestä voi päätellä, VW-perheen pienimmäinen on saanut muodinmukaisen maastohenkisen koristelun. Tässä tapauksessa puskurit, ulkopeilinkotelot ja kattokaiteet on maalattu hopeisiksi. Pyöränkoteloissa ja ovissa on mustat suojalistat. Huomiota VW:n osastolla keräsi myös Polo R WRC:n tuotantomalli, jota valmistetaan 2500 kappaletta. Sen moottori on 220-hevosvoimainen 2.0 TSI.Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin