Hienoa Mercedes-Benz! Tällainen on ”Suomi-Mersun” plugin-hybridimalli A 250 e | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hienoa Mercedes-Benz! Tällainen on ”Suomi-Mersun” plugin-hybridimalli A 250 e

Suomessakin valmistettavasta Mercedes-Benzin A-sarjasta esitellään pistokkeesta ladattava hybridimalli A 250 e.
Hienoa Mercedes-Benz! Tällainen on ”Suomi-Mersun” plugin-hybridimalli A 250 e

Mercedes-Benzillä saattaa olla käsissään melkoinen lähitulevaisuuden hittimalli. Suositusta A-sarjasta tuodaan myyntiin plugin-hybridi, jossa on peräti 15,6 kWh:n ajoakku. Se on poikkeuksellisen suuri kapasiteetti plugin-hybridiautojen joukossa, ja erityisesti tämän kokoluokan autossa. 

Sähköiseksi toimintamatkaksi valmistaja ilmoittaa uudelle A 250 e:lle 60-68 kilometriä WLTP-syklillä mitattuna. Luku vastannee hyvin todellisuutta, sillä täyssähköautoillakaan sadan kilometrin taittamiseen menee harvemmin yli 15 kWh:a. Tähän mennessä pistokehybridiautojen toimintamatkat ovat olleet tyypillisesti todellisessa ajossa noin 30-40 kilometriä, joten Mercedes-Benz on tuomassa uuden A-sarjan yhteydessä asiaan mukavaa loikkausta.

Uusi EQ Power -hybridivoimalinja yhdistää 75 kW:n tehoisen sähkömoottorin ja 1,33-litraisen nelisylinterisen bensiiniturbon. Moottoreiden tarjoama huipputeho on yhdessä 160 kW (218 hv) ja vääntö hulppeat 450 Nm. Samaa tekniikkaa tullaan käyttämään ainakin Mercedes-Banz A-sarjan hatchback- ja sedan-malleissa sekä uudessa B 250 e -pistokehybridissä.

mercedes-benz A 250 e lataus

Mercedes-Benzin julkaisemassa tiedotteessa silmiinpistävä yksityiskohta liittyy A 250 e:n lataukseen. Kiinteän 7,4 kW:n Wallbox-lataustavan lisäksi auton kerrotaan olevan ladattavissa myös DC-pikalatauksella, jolloin 10-80 prosentin varaus saavutetaan vain 25 minuutissa. Toistaiseksi vain Mitsubishi Outlander PHEV on edustanut pistokehybridejä, joissa pikalataus on mahdollista.

Suomessa uuden Mercedes-Benz A 250 e:n hinnastoa ei ole toistaiseksi julkaistu, mutta jonkinlaista osviittaa voi hakea Saksan hinnoista, jotka alkavat vajaasta 37 000 eurosta.

Suoritusarvoiltaan Mercedes-Benz A 250 e on varsin ripeä kiihtymään. Nollasta sataan pinkaistaan 6,8 sekunnissa ja huippunopeus autolla on 235 kilometriä tunnissa. Pelkällä sähköllä autolla voi ajaa 140 km/h nopeuteen asti, joten suomalaisilla teillä tarkan markan autoilija voi matkaolosuhteiden salliessa taittaa kaikki matkat myös moottoritienopeuksissa sähköllä.

Mercedes-Benzin sähköistämis-strategiassa pistokkeesta ladattavilla hybridiautoilla on vahva rooli. Tällä hetkellä saksalaisvalmistajan mallistosta löytyy jo S-, E- ja C-sarjan pistokehybridit, joista E- ja C-sarjassa poikkeuksellista on sähkön ja dieselmoottorin yhdistäminen. Modernilla dieselteknologialla ja sähkömoottorin yhdistelmällä voidaan saavuttaa mahdollisimman pienet käyttökulut ja puhtaat päästöt niin lyhyillä kuin pitkällä matkoilla.

Myös katumaasturimallistosta GLC:stä löytyy uusi kolmannen sukupolven EQ Power -hybridivoimalinja. Sama tekniikka tullaan näkemään myös pykälää suuremmassa GLE-maasturissa. 

Kuvat: Mercedes-Benz

AUTOTALLI.COM

Katso Mercedes-Benz-malliston uudet autot

Katso Mercedes-Benz A-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Mercedes-Benz vaihtoautot

Katso myytävät Mercedes-Benz A vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin