Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hillitön Hilux – koeajoimme Toyotan tehdasvarusteisen uutuuden todellisessa pöpelikössä

Uudistunut Toyota Hilux osoitti koeajossa vakiovarusteisenakin todelliseksi maastopolkujen kulkijaksi.
Hillitön Hilux – koeajoimme Toyotan tehdasvarusteisen uutuuden todellisessa pöpelikössä

”Desi lisää jokaiseen mukiin”. Siinä uudistuneen Toyota Hiluxin oleellisin myyntivaltti. Käytännössä tämä tarkoittaa edellisen 2,4-litraisen dieselmoottorin uudelleenkehitystä iskutilavuudeltaan suuremmaksi 2,8-litraiseksi.

Oleellisten suorituskykyarvojen kannalta uusi 2,8 litran moottori tarkoittaa tehon lisäystä 204 hevosvoimaan ja väännön väkevöitymistä 500 newtonmetriin. Mikä oleellista, uusi moottori vääntää jo 1200 minuuttikierroksella 370 Nm:n edestä ja huippuvääntö (500 Nm) on käytettävissä 1600-2800 kierrosnopeusalueella. Neljä desiä lisää iskutilavuutta tekee etenkin vääntökäyrään hämmentävän suuren ja hienon eron.

Pääsimme viemään niin sanotun vakio-/tehdasvarustellun Toyota Hiluxin Porvoon kivikkoisille maastopoluille, joista auton ei olisi kuvitellut selviytyvän.

Uusi Hilux

Hiluxin suorityskyky maastossa perustuu upeasti hallittavan moottorin ja voimalinjan lisäksi esimerkiksi lähes 30 senttimetrin maavaraan. Joustovarat ovat nekin hämmentävän suuret, mikä vaikuttaa oleellisesti siihen, että kaikki neljä vetävää pyörää pääsevät raapimaan tiukemmissakin paikoissa autoa liikkeelle. 

Hiluxin lyhyt töpökeula auttaa puolestaan jyrkissä alastuloissa. Lähestymiskulma autossa on 29 astetta ja perän jättökulma 26 astetta. Jyrkissä alamäissä avittaa myös alamäkihidastin, joka pystyy jarruttamaan tilanteen mukaan kutakin pyörää yksitellen. Liukasta kalliota pitkin laskeuduttaessa tavanomaisia jarruja käyttäen pyörät lukkiutuvat helpommin.

Hiluxin kahluusyvyys

Perusvarustellulla Hiluxilla voi kahlata 70 senttisessä vedessä, mutta tarvittaessa autoa pystyy luonnollisesti päivittämään myös katolle viedyllä snorkkelilla.

Maastokoeajon ehkäpä hämmästyttävin havainto oli se, mihin auto kykenee täysin tehdaskokoonpanolla ja normaaleilla Nokian Hakkapeliitta 9 -renkailla. Suorituskyvyn voi vain kuvitella, mikäli auto käytettäisiin vaikkapa Arctic Trucksin modifioinnin kautta.

Sopii myös kaduille 

Uutta Toyota Hiluxissa on myös uusi Invincible-varustetaso, joka tuo autoon esimerkiksi nahkaverhoilun, JBL Premium -audiojärjestelmän, tunnelmavalaistuksen sekä joukon ulkoisia ja sisäisiä koristeosia.

Jos alemmat Life- ja Active-varustelut on suunnattu rehelliseen työkäyttöön, Invincible sopii hyvin myös Kehä 3:n sisäpuoliseen röyhentelyyn. Hilux vie katumaastureita sekä koolla että kyvyillä.

Toyota Hilux kaappariovet

Hiluxin uuden 2,8-litraisen dieselmoottorin WLTP-kulutukseksi ilmoitetaan 9,1-9,5 litraa sadalla kilometrillä. Suorituskykyyn nähden puhutaan siis kohtuullisista lukemista.

Mikäli Hiluxia haaveilee perheen ykkösautoksi, lisäys hinnassa kaksipaikkaisesta mallista viisipaikkaiseen malliin kirpaisee. Siinä missä kaksipaikkainen Extra Cab -malli 2,8-litraisella moottorilla ja parhaalla Invincible-varustelulla maksaa 51 906 euroa, sama auto viisipaikkaisena Double Cab -mallina kustantaa jo 80 539 euroa. Yhdelle lisäistuimelle voi näin ollen laskea lähes kymppitonnin lisää per paikka. 

Toyota Hilux -mallistossa on säilytetty myös 2,4 litran moottorivaihtoehto, ja sen sekä uuden suuremman moottorin voi ostaa myös käsivalintaisella vaihteistolla. Parhaan ja vaivattomimman etenemisen saa kuitenkin automaattivaihteisen mallin valitsemalla.  

 

AUTOTALLI.COM

Selaile uusia myytäviä Toyota Hilux -mallisarjan autoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin